Friday, March 12, 2010

Nak Baby Boy....

errr... bukan saya... Tapi budak comel dua orang nihhhh.....
*
Gambar Aina dan Ainin debab zaman dolu... ahaksssss
Tengok Ainin-baby debab, terasa nak baby lagik gomol jer dia...



Soalan gediks ibu kepada anak-anak sejak akhir-akhir ini adalah.... Nak adik tak??? Yer... memang gediks... wakakkakaaa... Bukanlah bermakna saya nak bagi diorang adik dalam tempoh masa terdekat nih.. no..no...nooooo!!!! :P

Tapi saje-saje menguji minda anak-anak... Ape kaitan???? Memang takde kaitannnn... hahahhahaaaaaa........ Kalo saya tanya Ainin, "Ainin nak adik takkkk????" Dia akan jawab dengan bangganya... "NANAKKKKKKK!!!!!" dan diiringi dengan ayat tak bley blahhhh... "NAK BABY BOY...." wakakakakkaaaaaaaaaaaaa...... Itu bukan saya ajo, tapi mindanya telah absorb tunjuk-ajar kakaknya yang memang selalu request kat saya, "Ibu... nak baby boy.. baby girl tak nak, kita buang...." Haiyooooo... sadis anakku, kalo baby girl ko suh buangggg??? Terpaksalah saya perbetulkan balik bahawa baby kita tak boleh buang ye sayang, baby kena sayangggg, kena jaga... tak kira laa boy ke girl... *lap peluh*

Saya suka dengki Aina... Bila Aina request baby boy, saya tanya nak bagi baby nama apa... Aina kata "Baby boy lahhh..." Saya kata, kita bagi nama Adam Zakwan nak??? Owhhh... sebelum itu, Adam Zakwan bukanlah nama pilihan, tapi saja dengki Aina sebab Adam Zakwan nih kawan dia kat tadika. Hari-hari Aina balik, mesti bagi report pasal Adam Zakwan.. Adam Zakwan kaco kawanlah, Adam Zakwan tak buat kerja lah, cikgu marah Adam Zakwanlah, Adam Zakwan pukul Darwish lah... Hamboiiii nakkkk... ko baik sangat ke kat skolah tu??? Sukati bagi laporan harian pasal Adam Zakwan yang hensem tu... ahakssss.... :P Tapikan semalam buat pertama kali ada laporan yang baek pasal Adam Zakwan... semalam buat sambutan birthday Adam Zakwan kat skolah, mummy Adam Zakwan bagi hadiah classmates dia stationary set sorang satu. Aina kata, "Ni Adam Zakwan bagi.. Adam Zakwan baik laaa ibuuuu..." Haissshhhhh... tiba-tiba ada ciri-ciri materialistikkah anakku???? Jangan dituruti perangai buruk ibumu nakkkk.... kahkahkahhhhhhhh...... :P

Okeh... berbalik pada cerita saya nak bagi nama adik boy Adam Zakwan. Aina bila dengar je.. memang pangkah terus laaaaa... TAK NAKKKK!!!! Dia kata. Ok... Kita bagi nama... ermmmm Ahmad Ziyyad nak??? (MIO.. mak sukak nama anak ko, nyahhhhh!!!!!)... :P Kali nih Aina dah tahap nak nanges cakap TAK NAKKKKKKK hokehhhh....

"Abih nak bagi nama apaaaa???"

"Kita bagi nama BABY BOY lahhhhhhh!!!!!! Panggil dia BABY BOY lahhhhhh. Nama lain tak nakkkk.... nak nama BABY BOY jugakkkkk"

Ermmm.... ok... nanti kita tanya abah boleh ke bagi nama BABY BOY ekkkk???? Wakakakkaaaa......

Ermmm... ada sapa-sapa nak bagi baby boy kat saya???? Hahahhahaaaa..... :P



10 comments:

m-i-o said...

uhuk! uhuk! tersedak2 anak aku, nyah :P

ambik anak orang watpe, anak sendiri lagi best ;) barulah ada hero yg menjaga keamanan sejagat. hehe.

apa lagi, nyah - mulakan usaha sekarang juga! *sengih-sengih*

salzahari said...

terpengaruh crita aliff firdaus TV3..saya dan suami tgh suka nama Aliff kalau ditakdirkan kali ni boy. Tapi Aliff apa taktau lagi...Susah2 aliff sahajalah,apa makna Alif ye? Kakak nama Aliah..Adik nama Aliff.. uhh,sedap ;) (mode:berangan sekejap)

DNNA said...

Nyah,

Jangan lupa plan terbaek kita ;P

2011 ye... keh keh keh ...

Ada sapa lagi nak join kami??

Ahaks ..

Mummy Dasy said...

hahaha budak2, teringat2 lg Daneen suh beli bb, masa tgk cousin dia bersalin... jom ramai2 2011, pun klu boleh nak bb boy... klu leh cetak jantinakan bagus hihihi

Sayang.Ibu said...

zufa, mulakan usaha SEKARANG??? haishhhh.. ko nak suruh aku tala kat mana??? wakakakkaaaa... aku berazam utk berusaha gigih menjelang disember nanti, supaya blh deliver september 2011.. ahakss

sal.. mari berangan bersama-sama.. mak pun berangan gak kalo ada anak lelaki pun nak letak nama mula hurup A... Ahmad Ziyyad.. hheheheee

Dian, semoga bulan terang 2011 nanti. bulan 12 2010 nih, aku nak kurung laki aku dalam umah... wakakakkaaaa.... :P

MD.. wahhh, mau join gerabak 2011, jom-jom meramaikan umat... ahaksss

~: UmmiNor:~ said...

nak ke, meh ambik sini.....ahaks :lap peluh jugak:

~ Lady ell ~ said...

dgn budak kecik pun ko nk gaduh intan..bg je ler..:)

Sayang.Ibu said...

umminor.. kang ku amik kangggg... hahahhahaaaa

ell... bagi apa??? ell laaa bagi kiteeee... hahahhahaaaa... errr btw, gado ngan budak kecik best laaa ell.. :P

CikChelsea said...

ya ampunnnnn, bam2 sguh anak mu ahkak. rs nk geget2 je..wuu tgk peha dia kan main semangat, geram nehh =p

akak soalan last tuh, sila bg kat hubby. soalan jgn tukar. tny sejibik cmtu tawwwww kah kah kahhhh

Sayang.Ibu said...

CC... gambo masa si kecik tu baby..mmg tembam, semua tengok gerammmm... hahahhaaa....

soklan tu takut ah nak bagi kt hubby, nnt dia nk bg jam2 tu gakkk... ahkak ngeri dek nons... wakkakaaaaa