Tuesday, March 23, 2010

Cantik Itu Subjektif...

Cantik itu subjektif. Cantik di mata si A mungkin pula tidak cantik di mata si B.
*
Bertuahnya insan yang memiliki cantik di luar dan juga di dalam. Namun manusia itu adalah sebaik-baik kejadian. Semuanya memiliki kecantikan yang tersendiri. Setiap insan pasti merasa saat perpisahan terakhir mesti ingin dilihat cantik. Siapa yang tak nak cantik? Siapa pula yang tak nak dipuji cantik?
*
Menurut kamus Oxford BI-BM kaler biru tua yang koyak saya miliki, Beautiful maknanya Cantik. Manakala Blogger pula membawa maksud Tuan Punya blog/Penulis Blog. Jadi kalau Beautiful Blogger ertinya apa murid-murid???? Tuan punya blog/Penulis Blog Yang Cantik. Setuju???? Saya sangat-sangat bersetuju dengan istilah tersebut, apatah lagi bila pada hari ini saya telah dianugerahkan dengan ini.........
*

*

Ya... saya telah dianugerahkan dengan Beautiful Justify FullBlogger Award oleh bukan seorang yer, tetapi oleh dua orang blogger yang cantik-cantik juga... Terima kasih berjuta-juta kali saya ucapkan untuk MamaZety dan juga the new comer of SAHM yang bertuah iaitu CikYanApapaje. Korang, I am really honoured!!! *lap air mata*
*

Jadi rules bagi penerima award ini adalah...

  • Thank & Link the person that gave you the award ---> Done!!!
  • State 7 things about yourself seven?? can we make it three??

So here we goes amigos... What so great about me that you should know... okeh mari mulakan sesi pecah otak :P

  1. Saya mempunyai emosi yang bercampur-aduk - adakalanya saya boleh menjadi sangat lembut dan penyayang, adakala saya boleh menjadi seorang yang sangat tegas dan garang, adakala saya juga boleh menjadi seorang yang amat sensitif terutama bila PMS
  2. Saya memang sangat fanatik membaca - terutamanya novel. I really do!!! Saya dan novel adalah umpama laut dan pantai, sentiasa bergandingan. Saya tak boleh membayangkan hidup saya tanpa bahan bacaan. Dan sejak dua tahun kebelakangan ini saya menambah variasi pembacaan saya secara maya, membaca blog orang. Sebenarnya ianya lebih kepada memadukan novel yang saya puja. Sekarang saya terpaksa membahagikan cinta saya di antara novel dan blog.
  3. Saya mempunyai pandangan yang luas tentang pengertian berjauhan tapi bila saya PMS, yang luas itu menjadi sempit..kahkahkah. Sabar dan berjauhan adalah perlu sentiasa digandingkan... Berjauhan itu memang bukan mudah, tetapi bukan mustahil untuk ditempuh. :)
  4. Saya mempunyai tempoh masa 3 bulan sahaja lagi untuk melengkapkan BF journey, apabila bulan Mac ini berakhir... YEAYYYY!!!!
  5. Saya sudah ketandusan idea nak merepek apa lagi di sini... Okehhh... Tarik napasss.... Lepassss.... Baiklah, saya kan memang tipikal perempuan yang tak boleh berpisah dengan perkataan s.h.o.p.p.i.n.g - giler ahhhh... saya suka handbags, baju, mekap, kasut, whatever u name it!!! :P
  6. Oh... Saya nak bangga di sini untuk menyatakan tadi saya di observe oleh GB saya.. dan beliau menulis beberapa point yang membuat lubang idung saya makin kembang iaitu sesi P&P berjalan lancar, murid-murid menjalani pembelajaran dengan penuh minat dan aktiviti yang dijalankan melibatkan keseluruhan kelas. Ada yang nak hantar anak belajar kat sekolah saya??? Hahahhahaaaa.....
  7. Dah nombor tujuh kahhhh???? Fuhhhhhhhh *lap peluh*... Ok point terakhir berkenaan saya adalah jiwang. Sila muntah... Sebab jiwang saya nak tukar warna font jadik pink kejap lagi.... saya sedang merindui suami saya yang terchenta ... okeh full stop.

Rule no. 3, pass this award to 15 bloggerz that you've discovered and think they are fantastic....

15 only??? Wehhhh... all my blogger-friends are FANTASTIC and BEAUTIFUL too okehhh!!!

Jadi, sebab terpaksa pilih 15 as the rule given, here it goes...

  1. Zufa MIO yang dipanggil INTAN juga oleh ibunya
  2. Mimi Kawaii @ YuEs yang bakal honeymoon dengan ai nanti.. :D
  3. Cik Chelsea yang bakal menjadi Cik PTD
  4. Ely yang kumpul stok bujang trangtangtangggg
  5. Cik Fid si tokey emas... :)
  6. Cik Wa @ I.K yang baru ku cuba-cuba senggol.. ahhahaaa
  7. Mama Aina yang baru menambah stok anak daranya.. ahahhaaa
  8. Izzahazfar yang gigih menjadi fulltime pumping mom.. chaiiyyyoooo
  9. Kak Non yang always Vogue
  10. Marisa yang belum bersalin lagik.. :D
  11. Ina Abdullah @ Matahariku yang sedang mabuk-mabuk manjer... ahakssss
  12. Dian DNNA yang busy dengan assignment
  13. Kak Sue yang masih dalam mood bulan madu di awan biru.. :P
  14. Arnie yang baru mengunci blognya... :D
  15. Ummi Nor yang dah seminggu tak update blog dan dah lama tak tinggal jejak

Okeh.. memang ada yang dah dapat pun award nih dari blogger lain, tapi saya beri juga sebab saya tengok korang belum buat lagik kat blog...

Maka sekianlah TAG terkini yang telah saya selesaikan.... :D




9 comments:

knv said...

tenkiu yang! nanti2 akak buat ek? :D

CikChelsea said...

ehhh sy tsenarai, tharu sungguh. mekaseh ahkak

*lap air mata*

Fid said...

mak yakin mak beautiful
mak jwp weekend la yaaaa

Sayang.Ibu said...

KNV... buat yer... akk kan tgh rajin kankankannnnn

CC... *lap ingus skali* hahahahhaaa.... jgn lupa buat sblm tukar status pekerjaan yer yanggggg

cik fid... mmg beautiful, sila siapkan assignment wiken nnt yer.. hehheee

DNNA said...

Nyah ...

Assignment kat opis sudah setel !!!

Lepas ni mak bole mula wat assignment ko lak ...

*sambil garu2 dahi - apobondolah mak nak meraban nanti ye, kah kah kah*

m-i-o said...

wah! tak pernah2 orang puji mak beautiful. hakhakhak :P

aku sebenarnya dah dapat award ni daripada cikyan ngan zety - TAPI - aku tak tau nak kerepekkan apa. makan kerepek aku taula.

*tarik napas

wahai idea, tolonglah turun dari langit!

Sayang.Ibu said...

dian... silalah ko release tension ngan assignment mak ni pulak yer..muahahhaaa

zufa.. aku yakin bila ko buat sok gerenti vadevassss hasilnya..;)

~: UmmiNor:~ said...

wah nama mak pun ado...:terharu, lap air mata:
internet mengamuk la laling, tu pasal ai tak lawat u hahahaha
sila jgn muntah..

Sayang.Ibu said...

x pe laling, lmbt jenguk pon xpe... janji u datang... hahahhaaa... sila buat yer nyahsss