Monday, February 8, 2010

Projek Malam Hari...

Puas hati saya bila saya telah mendapat idaman hati untuk melicinkan perjalanan projek malam hari saya. Memang projek ini selayaknya saya buat di waktu malam sahaja, ketika sudah bersedia hendak tidur. Suasana yang dingin gelap-gelita memang membuatkan saya amat memerlukannya. Dialah yang saya harapkan menemani kesunyian di saat saya hendak melayan mata untuk belayar ke lautan sepi. Saya harapkan dengan keberadaannya di sisi saya, tidaklah saya sukar lagi hendak melelapkan mata. Ehemmmm.... anda pikir apa tu??? :P

Dia yang saya maksudkan adalah ini.................................................


*



*




*



*



*




*



*



'Kekasih Gelap' saya yang terkini....
Energizer Booklite...


Memang sudah lama saya mengidam nak carik booklite nih. Sebab selalu kalo saya nak tido, saya mesti nak membaca. Bila tak tutup lampu, anak-anak pun susah nak tido. Dalam bilik kami memang tak ada lampu tido pun, sebab saya tak suka langsung ada cahaya waktu nak tido. Lagipun, Mr Hubby selalu marah kalo saya guna lampu tido untuk nak baca buku. Makin rabun saya jadiknya nanti.

Saya pernah terbaca kat blog Cik Fid dan Kak Norhayati Berahim pasal booklite nih, tapi asik terlupa je nak beli. Namun semalam saya telah berjaya mendapatkannya di Jusco Tebrau dengan harga RM24.90. Jadi dengan gembiranya tido malam saya semalam adalah bertemankan si dia yang baru. Best sehhhh.. punya jakun, tiba-tiba jadik tak mengantuk pulak.. wakakakkaa... Sekarang saya tengah habiskan novel Ranting Cinta Si Plato.

Semalam jugak saya dah beli Bumble Bee Waterproof Badpad di Mom's Care dengan harga hanya RM38.30. Harga asal RM47, ada 20%... berbaloi-baloi... :D



11 comments:

Ealyie said...

sbb aku takde keje kan beb, aku sempat tekan2 kalkulator.. rasa mcm tak samapi 20% je..
kalo 20% shud be rm37.60 :D

see! mmg aku takde keje arini... ahahha..

Sayang.Ibu said...

wakakkaaa... ye kot beb, haku pun hingat2 lupa.. main taip jer nyah. ko mmg xde keje.. :P

sisdee said...

besnya booklite tu..cam kena cari gak le hehehehe...

mmg pun malam je tenang leh abiskan baca buku kan:(

isz_3707 said...

nyah, mana nak bli binatang ni, mak pun lama mencarik. yg dedekat ngn umah aku xde kee?

Sayang.Ibu said...

sisdee carik laaa, senang sket nak buat projek membaca malam2..:)

iszan, aku rasa ada laaa.. ko carik kat jusco dkt umah ko tu.. area brg2 elektrik @ bateri. Tanya kat SA tu, diorang tau laaaa..

DNNA said...

Aisehman ... aku pun dah lama carik mende alah ni ...

Harus aku gi ke jusco weekend ni, keh keh keh ...

Mek, apsal aku takleh masuk blog fid???

Sayang.Ibu said...

DNNA.. sila..sila carik di jusco berhampiran.. :P
a'aa beb, aku pun x leh masuk blog dia.. ingat tenet aku yg problem

UstazCahaya said...

Salam ziarah..

Sama lah kita, saya pun jenis tak dapat tido sebelum baca buku. Dari kecik2 dulu. Tapi, saya punya book light beli kat kedai jimat je. RM2 harga dia. Bolehlah pakai 3 minggu. Hehe.

Lepas ni nak beli lah enigizer tu. Tak datang sini tadi tak tahu saya ada benda alah ni. Terima kasih;-)

Sayang.Ibu said...

salam ustaz.. terima kasih sbb sudi singgah.. :)
wahhh.. x tau pun kat kedai 2 ringgit ada jual. tapi, berbaloi beli yg energizer.. sbb tempoh bateri usage dia 30jam, then warranty lifetime.. :)

UstazCahaya said...

Wah! Bateri tahan 30 jam. Bulih dua tiga bulan saya pakai tu. Sebelum tidur rasanya saya dapat baca paling lama pun 15 minit.

Sayang.Ibu said...

yer ustaz..ikut yg tertulis kat situ mcm tulah... baik ustaz pi carik cepat... :)