Friday, February 5, 2010

Jawapan Kepada Mana Satu Yang Sengal??...

Setelah membuat beberapa ujikaji dan pemerhatian, akhirnya saya telah dapat membuat satu kesimpulan bagi persoalan Semalam.

Mengikut pemerhatian saya, G*oogle C*hrome (GC) dan B*logspot adalah tidak sehati berdansa sejiwa. Bila saya buka B*logspot melalui GC, memang kerap sangat ianya failed to download. Tetapi pada masa yang sama, bila saya menggunakan browser tradisional I*nternet E*xplorer (IE), ternyata tiada masalah. Blog dapat dibuka dengan mudah. Nak komen pun tak ada masalah. Saya tak kata GC bermasalah keseluruhannya, sebab cuma nak bukak blog aje yang susah, tapi kalo nak bukak mukabuku ke, email ke.. okeh pulak. Hanya blog sahaja yang susah nak bukak pakai GC. Tapi kalo IE, memang tiptop... laju jer bukak. Nampaknya kalo masa GC bermasalah, saya memang kena back to nature IE.

Itulah jawapan yang dapat saya simpulkan dari pandangan mata saya yang buta rabun IT ini... :)

Pendapatan kawan-kawan bagaimana??? Setuju??? :D


6 comments:

sisdee said...

GC mmg tgh sengal le kot..ada yg okay dari GC ada yg tak okay...

saya punnn dah kembalik pd asal IE :(

Fid said...

saya siberitahu GC ada tak kenal some code..tu pasai dia ngok

Fid said...

mcm blo mak
kalau buka guna GC komentator tak nampak sapa cer guna firefox or IE ok jaaa

Sayang.Ibu said...

sisdee.. samalah, asal GC lembab jer, saya pakai IE..hehehee

Fid.. tulah, laki mak pun ada bgtau gitu gak.. lagi satu mmg kalo guna GC x nmpk sape pengomen kat blog ko.. kalo guna lain ok kannn..

NORHAYATI BERAHIM said...

intan, ojan ngan akim dok sibuk install GC dekat semua pc2 akak, tapi akak tak suka, lebih baik pakai i.e, firefox pun akak tak berapa suka, terutama kalau buat blog..buat tension aje..

Sayang.Ibu said...

kak yati... betullah, ada jugak kekurangannya browser yg baru2 nih. nampak canggih tapi still ada yg kurang... :)