Thursday, February 4, 2010

Mana Satu Yang Sengal???

Sejak kebelakangan ini, saya perahsan cun, adalah susah untuk membuka blog pujaan hati kawan-kawan, terutama yang menggunakan perkhidmatan percuma B*logspot. Bukan saja blog kawan-kawan, blog saya sendirik pun selalu susah nak bukak jugak. Loading lamaaaaaaaaaaaa.... pastu nanti dia keluar ayat "Oppss...this link appear to be broken"... macam tulah lebey kureng.

Apa ke halnye yeop ?????

Tu satu, bila nak komen blog kawan-kawan juga nak reply komen kat blog sendiri pun susah. Tak boleh nak loading page comment tu. Tension mak tawwwwwww!!!!!!!!!! Kadang pulak dah taip komen sikit punye panjang, sekali tu takleh nak submit... iskkkk... :(

Apakah masalah yang melanda ini melanda saya seorang atau kawan-kawan lain jugak yang menghadapi masalah yang sama? Eiiii... nih masalah beso nih tawww.. sama tensionnya dengan bila tunggu gaji nak masuk sebab duit dah ciput macam masa lepas raya hari tu taip-taip keje sekali tak bleh nak save... Tension kannn???

Saya cuba membuat timbang-tara, mana satu yang sengal sebenarnya???....

Apakah...
a) B*logspot?
b) Browser G*oogle C*hrome?
c) Line S*treamyx?

Sebelum nih saya pakai M*ozilla Musang Berapi, ok laaa jugak. Tapi since beralih kasih arah kepada G*oogle C*hrome nih, macam ada masalah pulak. Saya beralih arah, sebab saya ada masalah ngan si musang berjanggut berapi tu. Browser musang saya, ntah pehal ntah.. tak leh nak scroll up/down guna arrow pada keyboard tu. Bila scroll up/down dia ke atas terus atau ke bawah terus, dia tak scroll sikit-sikit.. eh paham ke tak apa maksud saya nih??? Saya malas nak attach mouse, jadik bila x leh scroll pakai keyboard maka saya adalah boring... Jadi inchi suami tersayang selaku penasihat IT saya, telah mencadangkan untuk menggunakan browser G*oogle C*hrome ini.

Cuba kalian jawab soalan saya tu.. ke kalian takde masalah langsung dalam perjalanan hidup sebagai seorang blogger-tegar ini???? :P

Sekian, terima kasih... :D


9 comments:

DNNA said...

Geng,

Selaku seorang yang (perasan) sabar dan berhemah, aku biasanya akan menunggu dengan penuh setia sehingga satu2 page tu abis loading.

Kalau kuar message error, aku dengan setianya akan menekan semula reload button tanpa ragu2.

Tapi memang la beb, semenjak dua tiga menjak ni memang agak slow. Agak berjanggut la jugak. Macam musang berapi tu kan kan kan ...

Ha ha ha

sisdee said...

saya alami bnda yg sama ngan google chrome nie..ingat saya sorang..

smpai la nie tak leh nk reply comment or anything tru g.CH nie..so tpksa le g kat musang tu gak..tp slow yg amat :(

Nieza Ishak said...

betul ..

kadang2 mmg terjadi masalah macam ini dan dr ada selera nak tinggal komen terusss takde selera nyahhhh.

sbb dah terlampau banyak geng blogspot kottttt .. tak tertanggung berat nyaaa gamoknya.

Nieza Ishak said...

musanggggg berjanggut mmg slow tahap cipan.

kena gak IE ... huhuhu walaupun ketinggalan zaman

ina said...

ntah la nyah..aku rasa line ko kot..kat office aku nie, taha lajunyer mmg power..x dak masalah...

Zety Zin said...

beb, aku pun mempunyai masalah yang sama. tapi aku tak tau le puncanya blogger ke, mozilla ke, google chrome ataupun pc buruk aku ni. hoho. mozilla pun slow gak beb.

tu yang mak tak aktif mengupdate blog tu.

m-i-o said...

mak ialah pengguna
1) blogspot
2) IE 7.0
3) streamyx dan
4) bersiaran dari kilang kicap

tiada masalah dari november 2008 sehingga pada saat komen ini ditaip.

klo belayar dari rumah, tahap kesengalan adalah merangkak-rangkak. rasa macam nak hempuk dgn microwave :P

dulu ada jugak sesekali internet down di kilang kicap. dan itu berpunca drpd tmn3t yang bodoh.

CikChelsea said...

sy buta IT, jd tatau nk bg solutions apa...kah3.

ahkak, apsal tiap kali sy masuk blog ini akan keluar bla bla blaaa script

apa pasal kah?

Sayang.Ibu said...

Dian..wahhh..ko mmg sabarrrr nyahhh... aku nih kureng sabar sket..hahahaaa

sisdee... tulah, ada terbaca n3 u pasal tu. saya pun ingat saya sorang jer yg ada prob ngan GC nihhh

nieza tulah masalahnya, elok2 semangat nak mengomen terussss kapuufffff...

Ina, line pun satu hal gak kott..

ZZ, ko pun salah sorang mangsa gak. boring kannnn

zufa..maknanya line internet di rumah mmg ada sengal?? aku x leh x make sure tu pasal kat skolah line mmg tgh problem

CC.ahdik pakai browser apa? cuba pakai internet explorer okeh x??