Wednesday, September 16, 2009

Masa Menghangkut Kuih Raya...

Sejak semalam merupakan hari pembahagian kuih-kuih raya kepada yang meng'order' di sekolah saya. Hari ini, giliran saya mengagih-agihkan blueberry cheese kepada yang telah menempah. Tidak lupa kacang pistachio dan gajus yang disupply oleh kakak ipar saya. Semalam saya telah menghabiskan separuh bungkus kacang gajus... Kata Hubby, kalo ada belen.. kita makan sajalahhhh sampai muntah... hahahhahaaaa....

Hari ini juga saya telah mendapat kek kukus yang sangat sedap yang saya order dari kawan saya. Kerepek-kerepok saya masih belum dapat lagi. Menurut kata GPK HEM merangkap pengedar tunggal kerepek di sini, esok baru akan diagih-agihkan sama rata. Nampaknya Tuan Guru Besar juga tidak ketinggalan mengaut keuntungan berniaga sempena nak raya nih, saya nampak dia sudah mengagih-agihkan kuih kapit tadi.

Ohhhh... suasana sekolah saya sudah macam Pesta Jual Kuih Raya di Angsana.. Hahahhaaaa... Kalau orang JPN datang buat pemantauan, haruslah ada yang kena bambu.... :P Saya harap tiada orang JPN yang membaca blog saya ini... Kalau ada, ampun maaf dipinta, Selamat Hari Raya... :)

Anda yang membuat kuih tunjuk, bagaimana??? Sudah menghangkut kuih rayakah???

Psstttt... Hari ini, saya berangan nak buat kek coklat kukus macam yang Cik Fid buat. Semalam sudah hangkut Mr Hubby p T*esco membeli barang-barang buat kuih. Kalau jadi dan sedap, saya bercadang nak buat untuk mak dan mak mertua saya jugak. Kalau tak jadi dan tak sedap, saya paksa Mr Hubby saja habiskan.. ehehheheeee.... :P
Nanti saya tayang di blog yer. Tapi kalo tak tayang, tak payah tanya.. paham-paham sendirik sudahlahhhhhhh........................ hahahhhaaaa


10 comments:

DNNA said...

Hahahaha ... gelak ku baca entry ini ...

Selamat membuat kek coklat kurus eh kukus itu ya dan sila tepek hasilnya di sini utk menguruskan lagi pahala puasa ramadhan kami,HAHAHAHA ...

Sayang.Ibu said...

DNNA...hahahhaaaa.... ampeh tulll statement ko nyahhhhh.... :P

CY3.5 said...

kuih tunjuk mak dah abis separuh.. apakah?

Zety Zin said...

kuih tunjuk dah ada yang diangkut. yang selamat dimakan pun ada. yang bakal dibeli pun ada. hahaha.

nyah, meh amik kad raya kat blog mak :)

ar.nie said...

Meriahnya sekolah mu Intan...

Sayang.Ibu said...

CY... kena beli yg baru lah gini..hahahaa

ZZ... cpt hangkut,cpt abih kannn...
ok babe, karang2 mak amik ek, tq

arnie.. mmg meriah,minggu nih tiap2 hari ada je aktiviti..

Mummy Dasy said...

hihihih belum beli lagi jumaat baru nak gi redah pasar larkin gi beli... harap2 menjadi kek kukus tu ye

mamaDhea said...

pergh.. cayalah HEM.. :P

aku plak dah dpt dah tat gulung yg order ngan BS hadif.. sodap nyah.. dhea skali ngadap 5biji non-stop.. itupon aku paksa gak minum air in between.. kang tak pasal tersengkang plak kat tekak.. :D

esok aku dah cuti, plan nak buat biskut nescafe.. hehe.. harap² jadik laa plan aku tuh..

~ Ibu ZAAZ ~ said...

akak pun dah dapat dan ada yang dah abis dan ada yang dah tahap nyawa2 ikan je dalam balang itew. makan jer kan..kang dah raya..tak berapa ada mood nak makan. he he

kalau yg meniaga tu, elok la delivery awal pasall...kalau org dha makan awal, ada kemungkinan dia order lagi yang baru..he he

jumaat cuti ke cikgu?

Sayang.Ibu said...

MD... xpe.. malam raya, kat angsana slalu jual lelong kuih raya

sha... wahhhh..siap cuti tuuuu nak buat kuih... caya laahhhhh

ibu zaaz... hahahaaa... patut deliver awal kan kak... tulah sebab jadik cikgu kan, marketing x bp terer...hahahaa
cuti laa kak...cuti berganti..skolah akak cuti gak kan?