Friday, September 18, 2009

Kekesalan Itu....

Kekesalan saya yang tidak berkesudahan DiSini adalah kerana ini....

.
.
.
.
.
.
.
.








Kemalangan dalam kesesakan jalan semalam akibat kelalaian saya, telah mengakibatkan kereta kami terpaksa tersadai di bengkel sepanjang cuti Raya ini hinggalah entah bila. Menunggu procedure insuran, order spare part dan itu dan ini... entah bilalah saya dapat bertemu dengan si kelabu kesayangan si dia ini. Maka akan patah kakilah saya sehingga ianya siap diperbaiki.

Namun, di sebalik kejadian itu.. mujurlah saya dan anak serta mak dan adik tidak apa-apa. Kata si dia, "apalah sangat kereta itu nak dibandingkan dengan keselamatan you..." and that's cause my tears!!!!! Syukur... memang bersyukur yang saya sodok itu kereta Waja.. kalau lori ke hape... lain pulak ceritanya....

Sudah hati ke hati dengan si dia, dan saya lebih tenang sekarang....

Sekarang fahamkah mengapa saya berperasaan sedemikian? Kalau kalian.. tidakkah merasa perkara yang sama???

9 comments:

CY3.5 said...

ayat abah saya pada mak saya masa mak saya accident masa saya kecik2 dulu (berapa byk masa daaaa..)

tp lepas tu, abah saya ban terus mak saya bawak keta.. sbb ayat tu la.. heee..

Fid said...

ohhhh dgn sbb ayat gini jg aku dah lama tak drive

Sayang.Ibu said...

CY..fid.. uhuhhhh... kalo lah si dia mahu ban saya bawak kereta... dia jugak yg bakal susah.. waktu kerja kami bukanlah sama nyah ollsss... tapi kalo dia ban saya dari bawak kereta yg itu, saya redha je lahhhh.. wat masa nih, x dengo lagik gitu...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

simpati...akak paham bebenar la perasaan itew kerana akak penah kena lagi dasat dari yang awak kena dik oii..bukan sekali malah bekali kali masa memula bawa kete dulu. mana tak nya...mula bawak kete dah kena masuk jalan jem giler. nostalgia akak di bulatan pahang. KL biasa la kann..

pepepun, selamat hari raya. dugaan allah itu ada hikmah nya. sekurang2nya nak hapus dosa2 kecil.

Nanak said...

uwaa...uwaa...sabar..sabar..ada hikmah semua ni..

NORHAYATI BERAHIM said...

sayang ibu..
tidak ada siapa pun mahu kemalangan berlaku, bukan disengajakan dan dari ketidaksengajaan tidak perlu ada kemarahan, sepanjang akak memandu.Alhamdulilah.akak tidak pernah kemalangan, tetapi suami yang mendapat kemalangan. Masa dapat tahu dia kemalangan..akak mengigil dan terperanjat, pertanyaan pertama yang keluar.."are you okay?" takut dia cedera..tapi bila tahu dia tak apa2 hanya langgar tembok..akak mengamuk sbb tahu sangat..dia memandu laju he.he

Sayang.Ibu said...

ibuzaaz.. tulah kak, dugaan kan... tapi kesian lah hubby saya sebab terpaksa hantar dan amik saya bila dah mula sekolah nanti.. mintak2 kereta cepatlah ok

nanak... mmg sabar lah nihhh...huhuhuuu

kak yati...thanks kak... hahaaa.. kena marahlah encik kara dgn akak yer... suami saya cakap, u bawak kereta slow pun blh accident, apa cerita?? :P

m-i-o said...

hadoi. robek side viewmu, nyah?!

walaupun dikau tak apa-apa (syukurlah) tp macam terasa-rasa tangan kananku bagai disiat-siat. hadoi!

ecewah. macam karangan autobiografi aku sebijik keta pulak ek? bp pulak nak kena hantam dengan mekanik kalo kecederaan cenggitu ek?

Sayang.Ibu said...

hah zufa... haku pun x brani nak hagak hentaman kencang dari mekanik berapa. hari tu cermin tingkap sebelah pecah kena hentam dgn pemotong rumput, robek nak dekat 500.. hang pikir2 lah berapa pulak utk yg ini. nasib baik ada boleh tangkis hentaman kepada pihak insuran... huhuhuuuuu