Tuesday, September 1, 2009

Kerja..Kerjaaa....

Back to school....

Setelah bercuti sakan minggu lepas, hari ni kembali ke rutin asal. Sekarang saya sedang menaip sambil pumping di port-mengepam saya sambil beberapa kali menguap-nguap akibat terlampau banyak tido waktu pagi sepanjang minggu lepas... *sigh*

Yer.. cikgu sangat mengantuk pagi ni, murid-murid boleh main bola dalam kelas.... kahkahkahhhh... nak mampos kerrrr??? Tapi serius memang saya agak lemau pagi ini, namun masih berjaya kontrol macho kat dalam kelas tadi. Lagipun pagi tadi bangun pukul 4.45 am untuk prepare sahur, bersahur dan terus tak tido-tido sampai waktu pergi sekolah. Nampaknya kena adjust waktu masuk tido, tapi macammana nak tido awal? Malam ni dan malam esok ada CSI, malam lusa ada Tower 13.. hishhhhh.... :P

Waktu rehat nanti tak boleh rehat, sebab ada aktiviti membaca Al-Quran, sempena bulan Ramadhan.

Sekarang masih memikir-mikir mau masak apa petang ini? Masak udang goreng kunyit dan ikan bawal sweet-sour pun bagus jugak.. Nyamnyammmmm... Tapi bukak blog Mrs Noba, hidung macam terbau-bau nasi beriani... hmmmmm.... :P

Nampaknya hasil perahan saya pagi ini memberangsangkan juga... 7 oz.... Alhamdulillah...

Saya juga sedang berdebar-debar kerana seminggu lagi anak-anak murid saya akan mengambil peperiksaan UPSR pada hari Selasa depan...

Tadi saya tengok kalender pagi-pagi... owhhhh... sekolah hanya 3 minggu saja, lepas tu cuti raya seminggu... Mesti sekejap ajer dah nak raya... YEAYYY!!!!!....

Ehhh... sebab tengok kalender, saya pun perasan sesuatu. Saper keje kerajaan angkat tangan!!! Gaji bulan ini dan bulan depan adalah sangat cepat, awal bulan sudah gaji. Gaji bulan lepas tak habis lagi, minggu depan dapat gaji lagi... Sebab bulan ni ada Hari Raya dan bulan depan ada Deepavali, maka gaji dibayar cepat. Tetapi nanti bulan 11... gaji 25hb balik yerr.... nganga lah nak tunggu gaji dari bulan 10 nak pergi bulan 11. Jadi kena tutup mata tengok duit banyak-banyak dalam bank... untuk mengelakkan menganga bulan 11 nanti... huhuhuuuuu

Itu saja yang saya nak coretkan pagi ini... nampak macam takde apa nak story, tapi sibuk nak tulis blog jugak sebab 3 hari sudah tak update blog... ai rindu u ollsss.... :)

-Sekian-

5 comments:

::Umi Sufira:: said...

Takpe nyah..gaji che abe ada...:P Selamat bekerja! Jangan lemau2..:)

Sayang.Ibu said...

hahahahaaa... mandai laaa ko nyahhhhhh...;p

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin said...

betui tuh...nganga le kita raya krimas ni haha

Nanak said...

i swasta pun gaji awal juga tp next month tak kot..hehee..

Sayang.Ibu said...

azrinna.. ini hari, headline boleh bikin kita senyummm..:)

nanak.. owhhh u pun gaji awal. nanti nxt mth terasa laa kan sbb gaji cam biasa...