Wednesday, September 9, 2009

Give Up Haku!!!!

Ikan dah siang. Sayur-sayuran pun dah siap dipotong. Tinggal nak potong bawang-bawang jer dan campak-campak semua dalam periuk. Menu dalam kepala nak buat tomyam udang dan siakap stim.

Tapi si Ainin nih, dari mula haku ke dapo.. dia dah berdrama swasta. Melalak tak hengat.. pegang-pegang kaki haku sampai nak jalan pun susah. Dah laaa aku layankan dia nenen dari balik skolah tadi sampaikan dah pukul 5.30 nih... Tak tido-tido... bila haku gerak, dia pun bukak mata nanges. Apa kes????

Hubby aku coti hari nih, tapi biasaaa laaa dia, coti-coti pun nak ke opis jugak... ye lah, coti-coti pun handphone berdering macam hape boleh meletoppp hagaknya aircond tu kalo laki aku tak de???? Takpe..takpe... Encik Hubby memang busy...

Tapi ini budak sudah mau bikin haku pun tantrum jugak... Kesudahnya...

Give up haku!!!!!

Aku amik handphone.. sms hubby "ibu tak masak lah, ainin nanges cam hape..."
Aku campak pisau, amik Ainin, bawak masuk bilik, update blog dengan sakit hati dan nak layan je dia nih nenen sampai putus B haku.

Wehhhh.. aku pun ala-ala dah tantrum nihhhh... tarik napas... lepasss... tarik napas... lepasssss........................

Nak buka hape arini?? Lantakkkk... minum air masak ngan makan kurma je sudahhhh hubby sendirik pikirlah....mak tak koser

7 comments:

Umi Nawfal said...

amboi.. mara benor ko nampaknya, sabar.. sabar.. banyak² bersabar.. budak² nih mmg unpredictable.. sabar..

~Yu.Es~ said...

Nyah, aku dah biasa sangat macam tuh..balik kerja koman2 sampai umah 620 start masak gitu gini...nanti 640 budak kecik tuh balik terus ngaruk nak ngempeng...tinggallah yang dimasak tu kat dapur..biasa buka 715 720 baru dapat makan nyah..kekeke...kalu ko sehari dua..aku hari2 beb!:P

Sayang.Ibu said...

UN.. tu laaa... mmg kena byk sabo tulll budak nih kannnn.. geremmm... :P

mimi... nyah, ko hari2 nyah ngadap gitu.. hadoiii laaa... haku nih kan ada masa2 si kecik tu wat prangai..pun leh ilang sabo tawwww

salzahari said...

cian...mcm tulah jadi mama...balik2, B itu yg dia tarik dulu. emm..tudung pun kdg tak sempat bukak! takpa.. puasa, lagik byk pahala.

Sayang.Ibu said...

btollah sal... kea byk tahan sabo je laaa

m-i-o said...

fuh. mak ingatkan mak sorang tensi gaban bab ni. rupanya ramainya yg sekapal!

bab pegang kaki tak bagi kita buat keje tu - oiiii sgt menduga kesabaran nyah! mak selalu kena gitu. sekali sekala mak jerit gak sekadar nak lepas geram. tp kan, lagi kita jerit dia lagi meraung meleleh airmata macam kena dera oiii!

Sayang.Ibu said...

MIO...wehhh.. mana hang p nyahhh... rindu mak tawwww... hahahhaaa...
tu laa psl beb, haku pun slalu join sekaki tantrum, tapi last2 haku layan ngempeng jer... cik abg silalah tapau hape2..;p