Monday, September 14, 2009

Ahli Baru...

Tidak sabar-sabar saya mahu ke sekolah ini hari.



Kerana mahu mengambil ini...




Yang berisikan ini di dalamnya...
13 pcs Germany Dinner Set...





Bolehlah 'ahli baru' ini diisikan di sini....




Memang sudah penuh
Jadi tea set yang ini, sudah bolehlah dikeluarkan
sebagai basahan di Hari Raya...


Oh... sebelum dimasukkan sebagai bahan pameran, malam ini set tersebut akan dirasmikan dahulu. Hidangan yang difikirkan sesuai... Spaghetti Bolognaise mungkin.. matching tak dengan set tersebut??? Hahahahaaa....

Sebenarnya saya join cikgu-cikgu kat sekolah main kutu jalanan dengan Koperasi Tentera. Satu set. RM350, bayar RM35 sebulan... selama 10 bulan. Ok lah kan... saja suka-suki mencukupkan ahli mesyuarat tingkap.

Dulu saya bukanlah fanatik Vantage. Mula-mula dulu main untuk tea set bersama Kak Sue, juga join Koperasi Tentera. Kemudian ayah saya baik hati hadiahkan satu lagi tea set sebab masa tu, company tempat dia kerja bagi hadiah raya tea set vantage dan kebetulan adik lelaki saya pun bekerja di situ, maka sebab ada dua set.. maka ayah saya bermurah hati bagi kat saya satu... :)
Kemudian, bila sudah ada banyak set, nampak cantik laaa pulak... terus macam suka. Tapi saya bukanlah gila sangat ber'vantage' ini sampai rumah saya pun saya mahu berkonsep 'English-Style'. Tidaklah... cuma dapat beli sikit-sikit koleksi Vantage ini pun sudah memadai... :)

Mr Hubby tak minat, dia lagi suka Corell.. tapi tak ada pulak orang buat kutu Corell, kalo tak saya join jugak. Nak beli cash kat sini mahal sangat, tapi kalo ada peluang pergi Langkawi... harus saya kenyit-kenyit mata kat Hubby supaya beli juga seset dua... kahkahkahhhhhh.... :P

Oh ya... minggu ini saya sangat sangap sebab kat sekolah modem rosak... jadi tak leh nak blogging di sekolah lah. Maybe lepas Raya baru okeh balik... hmmmm... ada yang saya amik daily broadband karang... heheheheeee....

Ada sape-sape yang sukak Vantage ini???? Sila kenyit mata.... :P

6 comments:

~Yu.Es~ said...

Ya ampun!!!Jelesnya haku nyah oii!!!Bila umah aku nak ada 'gerobok kaca' macam ko tuh bersama isi2nya..mak aku dah sound dah...

Sayang.Ibu said...

bukan laki ngko x minat ke nyahhh??? laki haku pon x minat, tapi bini meroyan kan... layannnnn jek laaa... kahkahkahhhhhh... tp kalo ko dtg umah aku sok, pinggan tu just for u'r eyes only...hahahhahaaaa

~ As ~ said...

Aku kenal jenama Giacomo je....ahahaha..blm terjerumus lg dlm dunia pinggan mangkuk ni...

Ella said...

heheh..
aku pun suka vantage.
hajat hati nk beli Set RD. Insya Allah.
Tp mmg sah2 le set RD tu kalau beli duk dlm lemari jek.
Tunggulah ada kitchen kabinet nti...

Aku pun sama. yg kat rak dh penuh, so 2 set aku buat ala2 basahan tuk kawan2 dtg.
kalau harian still pakai Arcopal pemberian ibu mertua aku 7 tahun
dahulu. X rosak2 pinggan mangkuk tu. berbaloi2 dah 7 tahun. haha

Sayang.Ibu said...

as.. lebih baik ko tidak terjerumus.. nanti kelemasan macam haku...;p

Wahwah babe.. RD... haruslah memang duduk dlm lemari ajer. eh, brand arcopal tu zmn mak-mak kite mmg glemer bebb...;)

princess hearty said...

saya pun mnat!!kt hostel lengkap ngn pinggan, mangkuk, cawan, suma vantage...
chantek...