Wednesday, September 9, 2009

Kasut Raya...

Kasut Raya 3 Dara termasuk sorang MAK dara



Kasut raya Aina tu aku tak minat, tapi dia giler-giler nak yang tu, sebab ada gambo haiwan montel kaler kuning yang pakai baju merah tu. Mula-mula dia nak yang ada gambo haiwan warna purple, tapi tak ada... jadi yang itu pun boleh lah. Aku geram... rasa nak beli yang lain je.

Kasut raya Ainin aku sukaaa... Tapi jenuh nak carik saiz dia. Rupanya kaki anak aku nih kecik sikit. Yang aku beli ni pun besar sket dari kaki dia, tapi takpe..lama sket leh pakai...hahahhaaa... Dah beli kasut ni dik, tapi adik lom boleh jalan lagik nih. Harapan nak tengok Ainin berjalan raya nih macam tinggal harapan jek nihhh. Kakak dulu setahun dua bulan berjalan, apsal adik nak masuk setahun dua bulan, berdiri sendiri pun tak mau nihhh??? Saja suka kena dukung ker... Aku perasan dia boleh berdiri lepas dah, tapi saja malas tak mau. Bila dirikan, kejap je kang cepat-cepat je duduk balik. Cepat laa jalan sayangggg... Boleh laaa ibu melaram lebih-lebih raya nanti... :P

Kasut raya aku... suka pulak kasut ni, sebab takde kasut yang macam ni lagi. Tapi semalam kan, masa teman hubby beli selipar raya kat S*chool ada ternampak satu kasut tu. Selesa ya amatttt.. kembang-kempis idung tahan napsu. Iskkk.. tapi terkenang-kenang jugakkkk.... Semalam hubby tanya nak ke?? APSAL mulut haku mandai-mandai cakap tak yah laa.. dah beli kasut dahhh.. Budusss tulllllllll... agak-agak boleh return balik tak??? Kahkahkahhhhhhh... :P
Eh, kalian dah beli kasut raya diri sendiri atau anak-anak ke???


11 comments:

CY3.5 said...

kasut raya takde dalam agenda budget kitorang.. ngee..

Marisa said...

alahai...comel2 kasut2 dia ha....

~ As ~ said...

ahaha...aku gelak baca yg last tu.. kengkadang hubby mcm tu jg, klau tgk aku nak, dia tnya nak ke??
aku ni mcm kesian pun ada...kata tak pyh la...ahahaha

Zety Zin said...

belum beli lagik. harus beli sebab yang sedia ada sekranag rupa dah macam hape. tak sesuwai gitu.

~Yu.Es~ said...

Aku dah beli...beli disney punya untuk si sufia..untuk Syaura ampun aku pun tak hengat brand apa..nanti aku cerita pasal kasut raya Syaura kat blog..:P

mamaDhea said...

aku blom beli pape pon lagi termasuklah kasut raya budak² tue.. tak larat laa nak berjalan² dgn badan yg lembek camni..

Mummy Dasy said...

Dah anak banak ngentam Crocs... hahaha tp dah pakai pun beli bulan lepas kata hBy ni raya xyah beli lagi nyampesssss

Sayang.Ibu said...

CY terpaksa masukkan sbb kasut dah lunyai dahhh...;p

marisa.. kasut budak2 mmg comey..;p

as.. btol lahhh..pastu sendirik nyesal..hahahaa

mimi..aku dah baca..hahahaa..mcm2 perangai budak nih kannn...;p

sha.. tulah, sian ko beb... ko sopping online je laaa

Sayang.Ibu said...

ZZ... btol lah, kasut anak ku pun sama..

MD... wahahhaa... crocs tuuu... pakai ngan baju kurung atau gaun ok tak crocs?

Ella said...

wah da ada kasut raya cikgu intan dan anak2nya.

aku lum beli lg.
harus wekend ni laki aku naik Kl nk belilah atleast sepasang.
yg pasti kasut tinggi 3cm ke atas. haha
pakai kuar kete sampai umah org jek..heheh
kalau pakai jauh2 kena sound ngan mak mertua. haha

kasut danny dh survey hr tu, tp takdak size plak.
ptg nk mcm nk g Al-Ikhsan Ampang, kalau ada nk g beli terus.

Sayang.Ibu said...

babe.. ko..preggy2 pon nak pakai high-heels??? gigih ko... haku kalo preggy, x brani beb pakai heels, bukan mak mertua yg sound, kawan korang yg jadik laki haku tu yg saound...hahahhaaa