Wednesday, May 27, 2009

Aku, Letdown & Ainin...

Aku sangat suka jika pumping sambil BF Ainin. Sebab masa ni lah, letdown akanjadi lebih mabelesss!!! BM akan keluar bagai mencurah-curah. Cepat je penuh satu botol. Begitu mengujakan. Kalau aku buat single mahupun double pumping, letdownnya tidaklah semeriah sewaktu bersama Ainin. Mungkin natural sucking tu lebih memberi kesan kot? Ke tidak??? Tapi aku tak ada masalah pumping pun. BM masih lagi meriah, masih lagi cukup supply aku untuk Ainin. Cuma aku memang lebih suka pumping sambil BF. Dan Ainin tak ada masalah dengan aktiviti pumping aku tu. Walaupun dia suka jugak tarik-tarik tiub pam tu.. hahahaaaaa... tapi most of the time, dia lebih leka meneguk kenikmatan susu ibu yang mencurah-curah ke dalam temboloknya ittew.... ;p Terutama kalo setelah separuh hari tidak bertemu 'air hikmat' itu tanpa botol, ditambah 'bau' ibu yang begitu menenangkan... Owhhhhh... aku memang sangat-sangat suka moment itu... Begitu indah kannnn??? Sapa sokong, angkat tangan... :)

Aku ada lagi 1 bulan, 3 minggu dan 1 hari untuk bergelar graduan bagi sesi ijazah pertama aku dalam BF course bersama Ainin...yeayyy!!! InsyaAllah aku akan terus buat ijazah kedua a.k.a master dan seterusnya PHD dalam course ini.... Semoga aku diberi kekuatan dan rezeki untuk meneruskannya...Amin!!!

Owh yaaaa... pagi ini, aku brekpes muesli & nuts bersama susu sebagai ganti oats+susu. Jemu pulak asik makan oats jer. Tuko-tuko laaaa kan. Tapi memang best laaaa muesli & nuts nih... nyamnyammmmm... Haaa... aku nak citer, hasil makan muesli & nuts nih, nampaknya hasil pumping aku increase 2oz dari selalu. Ada efek laaaa kan... Boleh cuba kalo mau. Ker orang lain dah lamaaaaaaa tau..hehehheheeee... Aku memang tau, cuma tak pernah cuba.


Okeh itu saja yang aku nak story-mori arinih... ;)


4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Chaiyok2!!!aku takleh sambil ngepam sambil bf...ala..anak dara aku tuh sanggup bangun tengok aku buat hape...pernah sampai tersepit jari kat avent isis aku tuh..kekeke...BTW, sedapnya muesli +nuts tuh..nyum nyum..petang ni nak carik weh!:)

CY3.5 said...

i loveeeee pump sambil bf.. tp la ni, zeri nyusu camne pun, tak payah nak kepit the other B.. pasal mmg dah tak berapa ada let down reflex..



Zeri pun dah minum susu dutch lady kotak biru sekarang kalau siang2.. bila kita balik je dari ofis, mesti dia peluk ibu sambil cium2 B.. syahdu kannnn.. tu yg tak sampai hati nak weaning walaupun la ni mmg rasa tak selesa sangat2 dah..

Ealyie said...

Beb,
apa brand tuh???? Di Tes*co kah??
Si Debab da nak setahun ek.. alalala.. aku rasa mcm kejap jegh.. kenal ko pun masa pantang debab kan..kan..

Sayang.Ibu said...

mimi...caiiiyoookk caiiyyookkk jugak untuk ko...:) hahhaa..stakat nih ainin masih ok ok jer dgn pump tu, masih lagik x bertindak ganaz,x tau laa nanti2 kannn. carik laa beb..syedapppp

CY3.5...
Yeayyy, menjelma juga CY3.5 kat kotak komen nih.. ahaksss... mmg sedih kan nak weaning. teringat dulu masa aina, sbb sedihhh nak wean, sampai ku beranak dia masih nenen lagik..huhhuuuuu

bebs.. a'aa kjap jek ekkkk... maknanya, kite pon da sethn laaa kenal kannnn..;)