Wednesday, January 20, 2010

Ku Mahu Jua...

Sejak semakin bijak nih, adik asik nak berebut barang dengan kakak dia. Apa sahaja yang kakak punya, dia nak jugak. Kalau mood kakak baik, kakak tak kisah apa yang adik nak. Tapi kalo kakak tuned mood kedekut dia, maka akan berlakulah sesi berebut barang yang akan berakhir dengan tempikan mak lampir yang meroyan sungguh membingitkan telinga yang mendengar.. :P

Lately, ini yang menjadi rebutan si adik dan si kakak... botol air Barbie kakak....

*


*


*


Saya beli itu di kedai mainan kesukaan ramai masa sibuk-sibuk shopping barang keperluan si kakak nak bersekolah. Si kakak kan sibuk verangan nak jadik princess.. maka barangan dia semuanya haruslah bercirikan princess - pink dan ada perempuan cantik.. ikut perangai sapelah nihhh??? Semuanya harus ada ciri-ciri itu, beg sekolah, pencil box, storybooks, etc... Layan jek laaaa... :D

Dan si adik memang cukup berkenan dengan botol air kakak tu. Sebab utama adalah botol air tu ada tali, dan dia suka nak sangkut dekat leher dia sambil jalan ke hulu ke hilir. Korang bayang kalo time dia sangkut botol air tu, si kakak berebut nak, dia tarik botol tu... aiyyooo sungguh horror okehhhhhhhhh...tu pasal mak lampir menjelma. Botol air yang adik punya, dia taknak dah pasal tak ada tali... huhuhuuuu

Lalu, misi saya yang seterusnya adalah mencari botol air bertali untuk si adik pulak. Saya dah ulang kedai mainan kesukaan ramai itu dua kali masa hubby tak ada, tapi kehabisan stok di sana. Maybe sebab ramai budak perempuan comel yang nak botol air princess tu.. hahahhahaaa.... Pergi kat kedai-kedai lain pun tak jumpa.

Hari tu, kami ulang sekali lagi ke kedai mainan kesukaan ramai itu. Fuhhhh... Alhamdulillah, ada.. Tetapi, masalahnya memang lah ada yang princess tu, tapi bukan jenis straw, tapi jenis lain yang memang tak sesuai untuk adik. Botol air bertali yang ada straw adalah jenis-jenis karakter Spiderman dan Transformers, mana matching dengan adik comel saya itu.

Namun kami memang kena jugak beli satu untuk adik. Maka... kami terpaksalah pilih yang ini.....

*

*

*

*


Bob The Builder adalah lebih 'lembut' sikit dari Spiderman dan Transformers. Bila bagi kat adik... fuhhhh... nasib baik adik suka ajer. Yang penting ada tali untuk gantung kat leher... hahahhahaa.. Nasib baiklah adik belum mabuk princess macam kakak. Settle satu perkara... :P

Adik dan kakak pujaan hati ibu dan abah... :)



12 comments:

IbuHakimHaikal said...

Salam k.intan..mcm2 ye ragam bl anak2 dah msk sekolah ni..huhu..sy ni blum lg rase anak2 msk sekolah..ntah2 nt ibunye yg lg over dr anak2..hehe.. ;)

Nieza Ishak said...

hihihi

sama jerk dgn anak2 nieza, semua kena serba 2 kalo idok harukk umah. skrg ni kerap bergaduh meja + kerusi study ..

nengok aina & ainin ni .. cam suffiya & zulaikha sbb rambut derang lain2 ..

si kakak rambut lurus ..
si adik rambut kentenggg ... hahahaha

CikChelsea said...

hr tu kt parkson ada buat sale botol2 comel mcm neh sempena "back to school" katanya. tanda harga 50% to 70% mukan main besau lg. tp tgk mahal je botol2 tuh...ke mmg makin comel makin mahal? haha.

akan dtg tah bpe lak harganya T___T

Sayang.Ibu said...

slm hasmah,mmg pun.. akak nih pun skang yg lagi hover bila anak dah sekolah nih..hahahhaaa

nieza.. mmg kannnn... aku nih tgh pikir nak beli krusi meja study si aina mesti nak kena beli utk ainin gak.. hahahhaaa.... tp btol laaa sama ngan anak2 ko, kenteng & lurus.. :)

cik chelsea... mmg laaa, makin comel makin mahal...:)

saudah said...

aiyo..kena beli smer dua la cenggitu..

Sayang.Ibu said...

a'aaa kak.. macam tu laa gayanyaaa... ;)

ina said...

barang2 buadk2 nie mmg cam 2..makin kecik makin mahalllllllllll

izzahazfar said...

zah ada 3 botol air free beli ribina utk akmal dan adik2 nyer...hehehe...3 colour tak silap...tunggu akmal pandai guna botol leh la kuarkan dari almri...heheh

btw...botol pink tu lawa...ni buat nak anak gigil jugak..

Ella said...

ko tak habq..kalau tak aku leh crkan kt Toy'rus KLCC..

tp xpelah..dia suka Bob tu oklah tu...
pasni apa2 kene beli 2. Adil...Haha..

Sayang.Ibu said...

ina.. mmg laaa, makin geram menengoknya.. huhuhuuu

zah.. siap ada 3 tuuu.. boleh kasi 3 anak pakai.. hehehehe

ella.. aku pun terlupa babe.. hehehee.. tp nasib baik laa dia nak yg bob tu.. :)

Ealyie said...

Bob pun bob la ainin.. janji ado.. hahaha..

Sayang.Ibu said...

beb.. btol laaaaa... ngehngehngehhh