Friday, January 15, 2010

Jajan Zaman Dolu-Dolu...

Sejak akhir-akhir ini, Aina suka sangat mintak saya belikan ini...


Ni gara-gara Auntie Ngah dia laa nih... muahahaaaa... :P

Tapi apa yang saya nak sharing kat sini, korang biasa tak dengan jajan Nini ni masa zaman budak-budak dulu??? Eh jajan nih memang dah lamaaaaaaaaaaaaa sangat kannnn. Packaging dia pun lebih kurang sama jer. Saya dulu memang suka sangattt dengan Nini nih. Tapi saya suka yang perasa coklat. Punya laa lama jajan nih. Saya ingat lagi, jajan nih selalu saya beli masa nak pi sekolah agama. On the way berjalan ke sekolah agama tu, jajan nih laa yang selalu jadik teman. Tapi saya rasa, dulu biskut dia lagi 'berisi' sikit, sekarang macam dah 'kurus-kering.'. wakakkakaaa...

Ada lagi satu jajan yang masih famous dari dulu sampai sekarang... ini... Ding Dang.... Bola biskut bersalut koko. Sedapppp... saya suka jajan nih jugak... :)


**picture credit to google image

Korang masih ingat tak jajan pujaan hati korang zaman dulu??? Ada lagik ke zaman sekarang nih?? :)


12 comments:

Nanak said...

sy ppun suka yg nini tu..err, ada lagi tp dah lupa namanya..kena google ni..haha

~ As ~ said...

saya suka ding dang ada hadiah..hahaha

Zety Zin said...

ding dang lah, taro lah, nini lah. macam-macam. bila bai roti datang je haruslah kena stop depan rumah kan. hehehe.

~Umi.Sufira~ said...

Betul kata zety...bai roti datang semua serbu..ekekeke...

Sayang.Ibu said...

nanak.. hahaha.. mmg sah glemer lah si NiNi nihhh.. :)

As..a'aa ding dang ada hadiah kannn.. best.. :)

ZZ & mimi... mak aku siap pernah warning aku jgn thn bai roti lagi..wakakkaa

Marisa said...
This comment has been removed by the author.
Marisa said...
This comment has been removed by the author.
Marisa said...
This comment has been removed by the author.
Marisa said...

ingat... saya suka yg peanut.. anak saya pun suka skrg... ding dang hubby penah beli baru2 ni utk anak... tp amatlah hampeh isinya

Marisa said...

ingat... saya suka yg peanut.. anak saya pun suka skrg... ding dang hubby penah beli baru2 ni utk anak... tp amatlah hampeh isinya

Marisa said...
This comment has been removed by the author.
ina said...

suka gaks...susah gak nak jumpa skrg...tapi mak suko nini coklat...ding dang??? dah lamo mak x makan...