Wednesday, January 13, 2010

Kepadamu Kekasih Hati...

Tajuk di atas memang tak bley blahhhh... wakakakaaa... Tajuk lagu nostalgia tu. Saper ingat lagi?? Lagu kumpulan Sting (kot?). Alaaahhhhh.. kumpulan ni seangkatan laaa dengan Spring, Lela, Damasutra and what the f*** ever. Tak silap saya komposer lagu ini adalah Eddie Hamid. Hmmmm... masa tu saya masih bersekolah lagik, zaman hingus meleleh dan cinta monyet berbulu... wakakakakaa... Tapi saya suka lagu nih... *mode jiwang tiba-tiba* :P

Bukan, saya bukan nak story pasal lagu-rock-jiwang-kapak ini. Saya nak cerita pasal lain nih.

Sebenarnya kalian, kekasih gelap hati saya akan balik sooner (or later).. Saya ada satu masalah (?). Masalah saya adalah saya masih belum pergi beli hadiah besday kekasih saya itu. Sebenarnya besday si dia adalah pada bulan lepas. Tapi saya tak beli hadiah dia bulan lepas. Nak buat apa, bukan dia ada pun, dan bukan boley pi pos hadiah kat dia pun lebih baik saya belikan diri saya hadiah dulu. :P

Mengenangkan si dia bakal pulang tidak lama lagi, adalah pening kepala pikir mau beli apa. Saya berkenan tengok BajuIni dan JugaIni. Tetapi baju-baju tersebut adalah untuk Dato' yang kiut-miut, Dato' S kesayangan saya adalah macho lagi gagah-perkasa, maka memang tak sesuwei langsung dengan baju-baju itu... ahahhahaaa.... :D

Kekasih hati saya itu sibuk mengalahkan wakil rakyat. Handphone dia memang selalu jer bunyik, sampai saya jeles pasal saya jarang-jarang ada orang call... huhuhuhuuuu. Nasib baik tengah-tengah malam tak ada orang call. Kalo ada harus saya maki-hamun musykil.. wakakakaaa... Dan dengan sebab itu, akhirnya setelah pecah kepala puas pikir, saya rasa saya nak belikan ini untuk dia...

Bluetooth headset yang ini...

Atau yang ini...

Saya lebih suka yang kedua tu. Lebih comel kan?? Ada headset nih lebih senang laa si dia nak jawab phone, nak-nak time drive... :)

Saya ingat nanti bila dia balik, saya ajak dia pi beli lah. Boleh dia pilih yang mana dia nak. Hari tu saya dah email dia tanya nak yang mana satu, tapi dia memang tak menjawab soalan. Ada ke dia kata dia suka yang Apple punye. Mau saya belikan handphone Applekah?? Nanti lah sayang.. esok bila u balik, ada duit lebih.. ai belikan laaa u handphone Apple pakai duit u. Sekarang nih u redha jek laa pakai yang Sony Ericsson nih jer ye.. :P

Susah sebenarnya nak belikan hadiah untuk orang lelaki nih kan. Limited choice. Saya dah pernah belikan dia wallet, baju-baju, jam dan perfume. Kalau kalian, kalian selalu belikan apa untuk si dia??? Ada tak benda lain selain dari yang saya senaraikan itu???


9 comments:

m-i-o said...

hahaha. aku rasa paling senang la nk bli barang lelaki sebab limited, tk payah pening2. klo barang perempuan ni lagi pening sebab lagi byk songelnya :P

lakiku kubelikan dia pouch bag kat house of leather. sebab dh berbulu bijik mata nengok pouch bag lama dia, rupanya sgt asyem - jadi ku beli yg leather punye (kalo kotor bleh lap2 aje)

~ As ~ said...

lelaki lg suka hadiah yg praktikal kan, yg blh pakai... mcm bluetooth headset tu ok jg tu... i phone apple lg ok...ahahaha.. aku pl over..

~: UmmiNor:~ said...

setuju susah nak beli hadiah utk org laki nih :D
thn ni as hadiah birthday saya hantar dia pi buat umrah hehehe..eh gi sekali ngan saya ler...
insyaallah..nnt next2 year sy ingat nk bg shopping voucher je kat si dia, bleh? senang sikit, nak ape beli sendiri..wah wah wah zalim je bunyi :D

izzahazfar said...

suami saya lagi senang kak...
dia kata..
takpelah sayang..watper susah2 nak beli..
tapi saya beli gak...

saya suka belikan suami baju...so bila kami p kerja...baju kami matching..hehehe...ala sedondon bersama...

btw...headset 1st lagi comel..hihi

Mummy Dasy said...

betul ah lelaki lg susah nak beli ape...lgpun my hBy cerewet yg amat ngalah pompuan... so pilihan yg terbaik tiap2 tahun dia pilih nak ape, me yg bayar tp kdg2 dia beli sdiri wakaka

suhaila said...

hulalala...
tabik la intan...nak beli hadiah kat asben.....
kalau akak...
hari jadi dia...dia kena bagi adiah kat akkk
hari jadi akk pun dia kena bagi adiah kat akak...
segala hari jadi pasti dia kena bagi adiah...wakakakak
kenapa?
duinya lebih banyak dong dari kita....
pss: jangan tiru....

CY4.0 said...

mak komen via mobile smalam.. sekalii....


benda paling ke laut mak beli adalah xbox 360.. haha.. perfume tak pernah laie..

Sayang.Ibu said...

wahhh mio ko rasa gitu pulak kahhh?? masalahnya aku pulak yg bosan asik duk pusing2 benda yg sama... kahkahkahhh

As.. btol,lelaki mmg suka yg praktikal. tapi hp apple tu, aku bley beli pakai duit dia laaa.. muahahahaaa

wahhhh umminor... bila laa saya leh bg hadiah p umrah tu yer... seronoknyaaaaaa...

zah...mmg laa ikut laki mak pun macam tu, tp belikan jugak pasal bukan slalu bg dia hadiah kann

wahhh kak sue,bagus btollll.. alaaa kak, sethn skali jer belikan dia adiah.. yg dia bg kat kita tak kira byknya kannn... hahhahaa

CY.. kahkahkahhhh... lawakkk... ermmm ku dah dua kali bg perfume, suka belikan perfume pasal bley pilih yg mana kita suka dia pakai.. :)

isz_3707 said...

ada lg ke pesen yg atas tu? aku blikan laki aku yg atas tu duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu masa bluetooth headset ni baru kuar. skang sume cinonet2 kot mcm yg bawah tu.