Monday, January 18, 2010

Entri Tangkap Leleh...

Tangkap leleh di sini bukanlah bermaksud jiwang atau yang sewaktu dengannya.. :P

Adapun, Jumaat yang lalu, Mr Hubby telah mengajak saya untuk makan lobster... Nyamnyamnyammm.... Hubby kata masa sambutan New Year dekat offshore, diorang ada masak lobster tapi yang kesiannya... hubby kata cuma tinggal kulit sajer.. tak dapek nak merasa.. hahahhaaaa... Maklum laaaa ramai orang kan yang kebulur. Bila hubby sebut nak makan lobster, haruslah mak kesukaan dan bersyukur pasal dia tak dapat makan itu hari... wakakkaaa........ :P

Maka Jumaat lepas, kami pun survey-surveylah kat mana ada jual lobster yang best. At last, kami pun terjah ke The Fish Manhattan @ JJ Tebrau..

Maka sila layan gambar dulu untuk edisi tangkap leleh.... :D

Giant Flaming Whole Lobster Platter...
Selain lobster, macam-macam ada dalam set ini...


Close-up sikit wajah lobster sebelum masuk perut...



Pembasah tekak...


Anak-anak punye menu lupa nak snap..
The fishing net


Testimoni... sedapppp.. memang kenyang gilors makan berdua set tu sebab, bukan cuma ada lobster, ada sotong, kupang, kentang, ikan dan nasik... Giler full. Memang puas hati..

Yang lawaknya, agak horror acara dating kami hari itu sebab anak-anak tak pasal-pasal buat hal. Si Aina dengan Ainin tu kalo time berjalan dengan saya je, kemain behave lagik. Tapi aritu, pesal ntah... dua-dua nak aktif tak pasal-pasal. Hadoiiii laaaaaaaa.... geram btollll.... tak dapek nak menikmati makanan dengan tenang dan romantik, jangan harapppppppp... :P
Agaknya pasal dah lama tak keluar dengan abahnya, maka anak-anak lepas gerammm.. hahahaa.. Nasib baik laaa tak ramai orang kat Fish Manhattan tu, kalo tak lagi haru.

Sekianlah entri tangkap leleh dari saya.. :P


9 comments:

Ealyie said...

KOooooo... sengaja taww.. sbbnya aku baru je baca revie TFM ni kat dlm majalah Pa&Ma semalam..huhuhuh... haruss meleleh air liur lagi la tgk ko plak buat revieww.... ;p

~ As ~ said...

tp beb aku rasa mahal gila ahhh... tak ke??? ke aku kedekut..kah kah kah

Nieza Ishak said...

peberetttttt nieza gak tue ..

sib baik tak terliur sgt .. hihihi

Sayang.Ibu said...

ely... sila lap air liur dan p laa TFM..muakakakaa...

As.. mmg mahal lahhh... bley beli lauk 3 minggu punye stok kalo ikyt aku ngan laki aku, sekali sekala boleh laaa beb.. hari2 tokey b*** pun jual kandang... :P

nieza.. nasib baik x terliur.. hhahahaha

CikChelsea said...

wuuu nampak sodap ehhhh! jgn kata lobster, udang sekecik alam tu pon sy takleh telan sis T____T

udang tak bley
ketam pun tak bley

ikan? bolehhhh. besar punyeeeeee (iklan megi hehehee)

Sayang.Ibu said...

walllaaaaa... manyak lugi looo adik manis... hahahhaaa.... senang nak blanja cik chelsea nihhh... ;)

MN said...

erm sedap ke? sbb my impression is lobster sini tak fresh..maka tak sedap.
please correct me if i'm wrong. :)

m-i-o said...

err nyah, kalo cenggitu punye menu berapa ongkosnya? kalo tak keberatan, sila beritahu. boleh mak buat bajet. ngeh3 :P

Sayang.Ibu said...

MN... if ada yg lebih fresh, haruslah lebih sedap lagi.. tapi, ni pun da kira sedap laa..:)

zufa.. utk set lobster tu jer RM99, semua sekali bil kitorang aritu dalam 150 laaa...