Monday, January 18, 2010

Dengan Ini Saya Menganugerahkan....

Drum Roll.. Drum Roll...

Diri sendiri Master Of Breastfeeding...
Yeayyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!! :D


Ya... hari ini 18 Januari 2010, Ainin Sofiya genap berusia setahun enam bulan.. Alhamdulillah, kami masih lagi bekerjasam di dalam arena penyusuan susu ibu... ahakssss... Alhamdulillah, Ainin masih lagi dapat menikmati susu ibu. Alhamdulillah, saya juga masih lagi diberi rezeki untuk terus menyusukan Ainin, walaupun kadangkala mood sangap (read:malas) nak mengepam tu cuba bermaharajalela, namun kugagahi jua demi anak. Dan hingga kini, saya bersyukur saya telah berjaya memberi hanya yang terbaik untuk Ainin Sofiya... SUSU IBU!!! :)

Perkembangan Ainin Sofiya, di usia ini...
- Dah boleh bercakap sikit-sikit
- Dah boleh mengikut arahan
- Dah boleh kira satu, dua, tiga atau one, two, three, walaupun kadang-kadang tak ikut turutan sangat.. :P
- Dah pandai mengacau kakak jugak... hhahahhaaa...
- Dah pandai merajuk sambil guling-guling.. huhuhuuuu.. nih perangai baru dua tiga hari nih.. hadoiiii laaaaaaaaaa...
- Dah pandai handle buku betul-betul (tak laaa nak koyakkan buku lagi..)
- Dah pandai ikut ibu dengan abah solat
- Sangat suka dengan muzik. Bunyik lagu jer mula bangun nak berjoget...(seimbang kan anak haku... hahahaaa)

Itu lah setakat yang teringat kat kepala ni haaa... :)

Semoga saya dan Ainin dapat meneruskan misi susu ibu kami sehingga ke Ainin 2 tahun..insyaAllah..... Another 6 months to go... chaiiyyoooo chaiiiyyyooooo...

The latest picture of Ainin Sofiya...



11 comments:

Ealyie said...

Congrate bebs :)

Zety Zin said...

tahniah! tahniah!

Nanak said...

congrats!

ina said...

tahniah my dear..mak nie bulan depan baru cukup setahun...2 pun dah gatai nak tambah baby lagik..hhehe..

~ As ~ said...

tahniah....harus vervangga!!!
(pssst beb nak minta email MN ada tak??? )

IbuHakimHaikal said...

Tahniah k.intan.. ;)

Nieza Ishak said...

yeayyy ... tahniahh ..

nieza pulak yang dup dap dup dap nak cecah 1tahun 5bulan ni .. huhuhu

~Umi.Sufira~ said...

Alhamdulillah...tahniah nyah!!:)semoga capai la sethn...6bln lg tuh...:)

Sayang.Ibu said...

KAWAN-KAWAN...

Terima kasih yer... semoga kita semua (yg masih BF) berjaya lah mencecah sehingga usia 2 tahun..aminn

az said...

Congrats!!!teruskan pjuangan..

Sayang.Ibu said...

thank you az..;)