Tuesday, November 30, 2010

Suka... Suka... Suka...

Saya suka btol bila dapat tau kedai bakewell tempat saya shopping barang-barang baking ada jual banyak spices yang di-pek semula...


Macam ini... Oregano


Oregano, 10g baru RM 2.90. Kalo beli kat yang brand Mc*Cormick ke hape... sebotol dengan berat yang sama dan tentu RM 8 lebih kan? Kalo yang ni, boleh laaa buat refill. Jimat.. :)
Macam-macam jenis spices lagik ada kat sana... tapi semalam saya beli oregano jer, sebab oregano saya dah licin. Pasni boleh laaa borong spices lain pulak. Tak payah dahhhh beli brand Mc*Cormick tuuuu... :P


Misi memenuhkan botol selepas ini..... :D


Haihhhh... kedai Bakewell tu memang berhantu laaaaaaaaaaaa... Saya bajet nak beli mozarella cheese je semalam. Tapi bila masuk, penuh sebakul barang-barang saya borong. Hadoiiii... acik dah tak boleh masuk kedai tu lah, asal masuk je... memang macam-macam nak beli. Tengok tu best, pegang nih best... Apa kes????

Tengok... saya dah beli nihhhhh....
Ntah bile nak guna agaknya... hahahhaaaaa...
Tak kisah laaaa... janji dah ado kannn..
:P


Semalam tengok member tayang gambo blueberry cheese cake kat FB, saya jadik terliur sendirik. Memang tak boleyyy blahhhh.. mesti nak buat jugak sebijik untuk melunaskan napsu serakah sendirik... hahahhaaaa

Taraaaaaaaaaaaa... Blueberry Oreo Cheese Cake...
Enak dimakan begitu saje...
:P



Dalam perjalanan menuju perut.....


The best part is saya tak guna Philadephia Cheese. Semalam SA kat kedai bakewell tu suggest guna brand lain. Dia kata ramai orang beli. Harganya.. for sure lagi murah dari Philadephia Cheese. Tapi actually, kat Bakewell tu, harga Philadephia Cheese 500g pun dah murah... RM17.50 compared to T*esco... 250g dah RM 10.50.. kalo 500g dah RM 21. Apa kes haku siap buat kira-kira kat sini???? :P
Tapi brand baru nih, 500g baru RM 13. Manyak mulahhhh mehhhhh.... :)
Dan yang penting, rasanya sama sedap dengan kalo guna Philadephia Cheese tu.
Tapi kannn... saya lupa ahhhh apa nama brand nya... muahahahahaaa... nanti bila ingat saya update yer... :P

Hmmmm... nampaknya masa lapang saya akan dipenuhi dengan acara menggemukkan diri sajorkkkk lahhhhhhhhhh.... *pengsan*




6 comments:

Nieza Ishak said...

mmg fengsannnnnn la ko nyah ... hihihi. aktiviti bikin cheese berkepuk ...

Sayang.Ibu said...

bukan aktiviti bikin cheese berkepuk nyahhh... aktiviti biki LEMAK berkepuk.. lemak yg ado nih pun takde surutnya... :P

TopsyTurvyMum said...

Makanya....haku pun fengsannn tgk ciskek ko tuh Nyahh!!

Sayang.Ibu said...

fengsannn?? xpe.. nnt mak simbahh ko ngan air sebaldi ye nyahhhh...wakkakakaaaaa

Madam Bling Bling said...

nampak best-menarik-tetarik-bluberry-tu-mmg-de-bomb.. bakewell tu kat mane kekdahnyer??

MarDiah said...

Teringat nak komen psl cheese tu. rasanya as long cheese tu cream cheese boleh kot. Nak try Tja cream cheese dari minyak sawit tu lah..