Friday, November 26, 2010

Hobi Lama...

Hobi lama yang tak pernah luput dalam diri saya............ Novel... Novel... Novel... Dulu lagi dahsyat, pantang nampak novel baru kat kedai, penulis entah sape pun saya bantai beli, pastu tersadai tak abes baca pasal boring... :(

Sekarang saya memilih-milih penulis. Yang WAJIB baca, Norhayati Berahim (NB) dan Ramlee Awang Murshid (RAM). Hanya beli novel mereka.

Terkini, saya sedang habiskan pembacaan novel Hujan Pun Menari hasil karya NB. Tengah beria menunggu hasil terkini RAM yang katanya terbit bulan Disember. Hari tu ke kedai buku, rasa nak beli novel lain.. untuk bekalan masa cuti nih. Belek punye belek, saya ambil ini.................. Dua novel lain Biarlah YM Berbicara - Hanni Ramsul dan Sesuci Kasih Seorang Isteri - Dzie Tyea. Tak pernah baca karya penulis tersebut, tapi sebab tajuknya macam best, saya grab sajer.. harap tak menghampakan. Pun entah bila nak mula baca, sebab tengah asyik layan Hujan Pun Menari. Saya tak mampu habiskan cepat, sebab buku NB ini saya 'mamah' setiap perkataan. Tak ada satu perkataan pun yang saya tinggal... heheheheee... :)



Then jumpa pulak DVD Ustaz Kazim. Selalu dengo kat You Tube je, tapi sebab jumpa satu rak penuh DVD dia, makan saya pun beli jugak. Best... Ceramah Ustaz Kazim, semuanya best kan.. :)



Ok.. sekian laporan ini hari ................. :)




11 comments:

Nieza Ishak said...

2novel tue daku dah katam ...

nak kasi review yang sesuci kasih, sbb daku pun tak berani nak beli penulis2 baru sbb banyak yg tak syiok.

tapi baru ni ada 1 yg best ... tp lupa sudah tajuk ..huhuhu

Sally said...

Cikgu Intan,
habis baca buat review yer.. mak ni jenis malas nak khatamkan buku2 ni nyah!!..hhehe

Sally said...

Cikgu Intan,
habis baca buat review yer.. mak ni jenis malas nak khatamkan buku2 ni nyah!!..hhehe

cc said...

biar ym berbicara tu kakak sy kata best. dia suka sgt cerita tu..

akak sama mcm kakak sy, gilakan karya NB. su dh kureng dh skrg, sbb rs novel dia yg awal2 dl lg best drpd skrg..hehe. tp kalau cite hujan pun menari tu syiok..kasi tauuuuu haaa ;)

saudah said...

saya pun memang suka novel. sebelum tidur kena baca, kalau tak susah mata nak lelap.

novel melayu, saya suka aisya sofea. damya hanna pun not bad. anis ayuni pun tak pernah menghampakan. NB dan sharifah abu salem memang taiko novel.

but i am more into english novels terutamanya danielle steel. tak pernah jemu.

semua penulis yang tersebut di atas (cewah..) dah lebih 10kali saya ulang.

Banyak sangat sampai senget dah rak buku kat rumah. itupun dah banyak MIA sebab tak dipulangkan.

TopsyTurvyMum said...

Elok la Nyah...xtvt sihat camni masa coti2:)

Haku langsung lupa bila last aku baca novel melayu..zaman matrik kot haha..novel JIBAM. Tapi best..novel melayu cam dekat di hati gituuuu

Sayang.Ibu said...

nieza, nnt bgtau tajuk citer yg best tu... mak nak baca gak..

kak sally, bile habis nnt saya review.. tp maybe lambat mcm siput.. hahahaaa

CC... ooo best ek yg tu. akk kan mmg dari dulu ikut novel2 NB nih. mmg ramai yg ckp ceritanya dah kureng power.. tp akk masih suka. hujan pun menari, sbb akk suka NB.. haruslah akk ckp syiokkkk.. hahahaaa

waaaaaa... kak saudah lagik byk buku ada... tu laa kan, kdg nyampah bg org pinjam, slalu x nmpk byg dah pastu

nyahhh.. eh TTM, jadik laa wehh xtiviti sihat di antara pelbagai aktiviti aku yg x sihat.. hahaha..
weh ko, giler lama novel JIBAM tu.. zmn sklh tu nyahhh... muahahhaaaaa... mmg laa kan, novel melayu dkt di hati gitu. aku x tau nape kalo novel omputih, aku x brp nak menjiwai.. :P

lailasani said...

dulu2 akak layan juga novel.. zaman bujang2 trangtang2.. sekrg ni nk habiskan satu majalah pun berminggu.. huhuhu...
norhayati berahim tu mmg beshh!

maya amir said...

dah lama tak buat hobi nih..bz sgt..huhu..kene carik gak time:)

Sayang.Ibu said...

kak laila, zmn dulu2 saya boleh habiskan 2,3 buku seminggu.. skrg ni slow.. satu buah pun lamaaaaaaa sangat nak abiskan.. :)

maya... actually, mmg bz.. beli dua,tiga buku tu ntah bila nak abih... hehehee

knv said...

uztaz kazim rocksss! :D