Wednesday, November 24, 2010

Dah Berzaman...

Dah berzaman raya Qurban, baru sibuk nak bikin entri. Maaflah, memang banyak entri yang di-pending nih.

Apapun, sempena Aidiladha yang baru saja berlalu... ayah saya telah mengerjakan ibadah Qurban untuk kami sekeluarga. Alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar. Semoga ibadah ini diterima olehNya.

Saya tak ikut pun masa upacara penyembelihan. Ahli keluarga saya semua pergi tengok, termasuklah Aina. Ainin tido masa tu... ehehhh.. yang sebenarnya acik tak berani wehhh nak pi tengok. Kang kalo kesian, dah tak boleh makan kannn... :)

Apapun yang menariknya, for the first time, ayah saya bawak balik kepala dan ekor untuk dikerjakan. Tak pernah lagi sebelum nih ayah saya kerjakan kepala lembu nih. Selalu dapat daging da siap bungkus je... :P


Okey... sila layan penceritaan bergambar di bawah ini.... :D


Haji Ramli gigih mengerjakan kepalanya... errr maksud saya kepala lembu... :P



Jejaka paling gagah pada hari itu... gigih mengerah tenaga menanggalkan kulit dari ekor.
Ermmm.. suami sape lah nih.... machonya...
:)
Sebenarnya saya kat tepi tu jadik pom-pom girl... Go darling go!!!
:P
I love u darling... *tetibe jiwang*



Yeahhhhhh.... berjaya memisahkan kulit dan ekor...
I know u can do it!!! :)




Acu sedang buat-buat sibuk memotong daging....




Dua orang budak yang asik tanya itu ini pasal lembu... hahahhaaaaaa



Ok... akhir sekali, mestilah ini....



Apalagi yang lebih nikmat selain dari layan sup ekor + pipi + lidah dengan home-made bread. Kesedapannya terasa-rasa hingga ke saat ini... :)



3 comments:

Sally said...

hohoh..layan sup ekor+sup pipi sib baik sebut sup pipi..kalo hang tulis sup lidah..lain mcm lak bunyinya..hhehe:p

TopsyTurvyMum said...

ada gaya menahan berry ketika aksi mennanggalkan kulit ekor lembu tu hahahaha

Sayang.Ibu said...

eh kak sally, sup lidah ada gak skali tu.. plus sup lidah siang malam available... opppsssss.... terlebey sudaaa... wakakaaaaaa

TTM... auwww... lebih kurang laaa tu tapiiii.... macho kannn?? kahkahkahhhhhhhhh........ :P