Thursday, November 11, 2010

Especially For You...

Semalam acara sambutan Hari Lahir Aina dan kawan-kawannya yang lahir di bulan November. Disebabkan makanan berat, tadika dah sediakan, saya cuma menghantar cup cakes dan goodie bags sahaja. Bagi cup cakes senang, tak payah cikgu nak potong-potong, bagi je sorang satu. Lagipun kompem habis semua... takde berlaku pembaziran.. Membazir kan amalan syaiton... :)

Memikirkan apa yang perlu diisi dalam goodie bags adalah pening. Sebab saya kan antara mak-mak yang poyo mementingkan kesihatan anak. Bila Aina bawak balik goodie bags yang penuh jajan semata, saya sangat tak suka. Jenuh carik masa nak sembunyikan jajan-jajan tu dari dia dan adik. Jadi semestinya saya tak nak bagi goodie bags yang penuh jajan yang langsung tak berkhasiat. Mari lihat goodie bags yang saya sediakan....

Goodie bags for him & her
Beg kertas tu untuk teachers.... :)


Saya beri stationary, Pooh for girls & Ben 10 for boys. Juga ada air kotak Milo, biskut Munchy's sorang sebungkus kecik, kekacang dan kismis. Cadang nak masukkan Twiggies, tapi sayangnya kawan hubby yang keje bawak lori Gardenia tu ada hal pulak, tak dapat nak supply Twiggies tu. Ok laaa kan isi perut Goodie Bags tu... :)

Untuk teachers pun sama jugak, cuma tak ada stationary tapi saya gantikan dengan brooch. Sebagai cenderamata untuk cikgu-cikgi yang dah 'mencelikkan' anak saya. Terima kasih cikgu! :)

Cup cakes Aina paling saya suka. Saya tak tetapkan theme cuma saya mau cup cakes yang cantik dan comel untuk puteri saya itu. Ini cup cakes Aina.....

25 pieces for teachers & friends...


Saya order extra 10 pieces untuk ahli keluarga yang lain....


Cup cakes yang dibuat untuk Aina adalah flower and garden theme, sesuai laa kan untuk anak dara saya. Aina paling suka cup cakes yang ada bee tu.. :)
Thank you very much to Tim bukan Tim yang duk kat Parkdale tu yer... :P for creating cup cakes yang cute nih... :)
Saya memang selalu order dari Dia. Macam-macam kek dia pandai buat. Masa Raya saya order blueberi cheesetart dari Tim nih. Untuk yang berada di sekitar Pasir Gudang atau JB boleh laaa kalo nak order kek dari Tim. Boleh jenguk-jenguk blog dia kat SINI . Kek nya dijamin sedap dan cantik. Harga pun berpatutan.

Ok... boleh tarik nafas lega sekarang sebab semuanya sudah settled. Kredit to my hubby sebab sudi layan permintaan saya untuk amik semua gambo di atas. Nasib u lah yang, dapat bini blogger tegar... hahahahaaa.... :D

Saya akhiri entri ini dengan wajah birthday-girl-to-be, Aina dan adik kesayangannya... :)

Love u so much kiddos...




7 comments:

Nieza Ishak said...

appy belated buffday ainaaaaa ....
semoga jadik anak yg solehah .. aminnn.

eshhh si ainin tue mmg serupa cam zulaikha ... si adik kenteng ... hahahaha .. muka pun bulat, samoo yoooo ...

TopsyTurvyMum said...

terkojut den tgk Tim tu tadi..
Kalau sape2 yg bernama Tim kalau buat CC memang la cunnnn...hahahaha

Sihat berkhasiat dah goodies ko buat tu...
Haku pun kalau budak2 ni bawak balik goodies...selamat la aku humban dlm tong sampah..pasal mmg byk sampah dalam tu haha

Sally said...

Happy Birthday tuk Aina...meriah goodies bagnya....TTm..kalo mak tukar nama jd TIM agaknya cc mak pun cun gak la ya nyah!!..hehhe

Rizziela said...

Saya pun sama..tak suka goodies bag yg dalam tu ada macam2 benda yg tak berkhasiat...kalau boleh nak bagi benda-benda yg berkhasiat ajer kan :D

puterikiut said...

ok la lepas nie mak kasik yg berkhasiat je ek.. Hehehe..tapi kelas derg ada 70 org..mmg x mampu la nak kasik air bagai, tp instead of beli jajan gantikan dgn stationery pun ok kan..plus cc of course :p

btw happy bday dear.. Be a good girl k..

~Umi.Sufira~ said...

Happy belated birthday aina...:) bagus2 intipati beg ko tu nyah..:D

Sayang.Ibu said...

nieza, a'aaa aku kan sebenarnya da lama perahsan keirasan zulaikha ngan ainin.. nak2 tang rambut tuuu.. kalo duk sblh menyebelah mmg org ckp adek beradek..hahahaa

tim, tulah aku nak order kt ko jauh beno, jadik aku carik jugak lah tim kat cni.. boley? :P
mmg laa nyah aku pun sama, ada can aku humban je jajan2 bagai tu..huhuhuuuu

kak sally, birthday aina esok actually, tp sambutan je cpt buat kt tadika dia... hehehee

rizziela, btol tu babe, kalo org dengo mcm poyo je kan, tp mmg x bagus laaa jajan2 tu utk budak2

puterikiut... no offense ye nyah, mak cuma ckp apa yg mak rasa jer.. btol, instead of u bg jajan bagai... baik u bg stationary mcm tu. u percaya x.. ai beli set stationary tu baru RM1.80 satu set.. tp beli bulky laaa, dekat KAHER, masai

mimi.. birthday aina esok sebenarnya nyah. hmm.. puas beb aku mikir nak letak apa dlm goodie beg tu.. :P