Monday, November 8, 2010

Kolam Air Panas @ Labis

Haluuuu.. Selamat pagi u ollss... kejap je dah hari Isnin semula setelah bercuti agak panjang sejak dari Rabu minggu lepas. M.A.L.A.S jugak nak bangun pagi pi keje arini.. nasib baik laaa tinggal 2 minggu lagi nak cuti panjang...

So apa aktiviti korang sepanjang cuti aritu. Maybe ada yang bercuti panjang dan ada yang tak. Saya menghabiskan cuti dengan berjalan-jalan ke Labis, Segamat bersama mak mertuo den. Lebih kepada melawat sedara-mara hubby sebenarnya. Tapi ada aktiviti berfaedah jugak laaaa.

Disebabkan sedara hubby tu keje dengan majlis daerah, maka kami diajak ke Kolam Air Panas Labis. Yang bestnya sebab kami datang malam. Bila malam, semua kolam dah dibersihkan dan diisi dengan air yang baru untuk kami mandi. Best laaa kan sebab tak berkongsi air mandian dengan makhluk lain yang tak dikenali... ahahahaaaa...

Saya belum pernah ke kolam air panas sebelum ni. Memang best rupanya. Tapi air tu memang superb panas beb... tu pun dah campur dengan air paip biasa, tapi masa mula-mula masuk kolam raso nak melecur kulit mak! Tapi bila dah lama-lama, ok laaaa... Best! :)
Korang layan gambo laaa yer...

Selamat datang ke Pusat Refleksi Kolam Air Panas Labis...


Perjalanan masuk ke dalam...


Pemandangan menuju ke arah kolam...


Antara pekerja yang sedang membersihkan kolam...


Kolam air panas yang sedang dipenuhkan...
Sumber air panas asli dari bahagian berpagar biru tu...


Close up sumber air panas, berasap-asap tuuuu....


Menhantu solehah bersama ibu mertuanya sedang bergossip sambil berendam.... :P




Seronok jugak mandi air panas ni. Sedikit j.a.k.u.n acik sebenarnya... hahahahaaa.... Apapun kolam air panas ni memang menerima kunjungan ramai kalo siang hari. Kalo korang tengok air yang kami mandi tu tak penuh mana pun. Tapi kalo waktu siang, agak penuh jugak laa airnya dan lebih panas lagik. Kitorang mengelat, tambah banyak air sejuk supaya tak panas sangat, tapi tu pun panas wehhhh... ambik masa nak berendam seluruh badan... :P

Ada yang dah pernah pergi ke sini kah? Sesiapa yang dekat tu boleh laaa terjah. Seronok tauu... Ok nanti esok saya cerita aktiviti seterusnya pulak yer...


3 comments:

Sally said...

amboii sakan berendam kat kolam paneh ya..akak baru nak ke kolam ayor paneh ..hujung minggu depan..itupun kalo jadi tapi bukan kat Labis..kat Sungkai nun...err masuk kena bayor tak kat sini?..mana tau boleh habaq kat my company sport club ke Labis lak tahun depan.

TopsyTurvyMum said...

Nyah..ko gossip2 apa sambil berendam tu haa??
tapi kalau terkucil sambil berendam takde sape perasan kannn??? sama panass..haha

Sayang.Ibu said...

kak sally... meh laaa ke labis pulak, murah jer, RM2 dewasa, RM1 kanak2... tptnya cantik kak.. sesuai laaaa utk dtg beramai2

TTM... ah ko, gossip menhantu-mak mertua harus lah rahsiaaa... wakakakaaaa..... errr... kalo terkucill lebih afdal nyah, pasti saling bertambah sayang antara menhantu & mak mertua... muakakakkaaaaa