Monday, November 16, 2009

Setimbun...

... Ikan bilis yang saya paksa adik saya kopek. Adalah dalam satu kilo.
Ini adalah projek saya pada Khamis petang yang lalu...



Ini adalah projek saya pada Khamis petang yang lalu...
Membuat sambal ikan bilis kering untuk bekalan mak dan ayah saya ke Mekah.
Gigih hokeh buat sambal banyak-banyak macam ni.
Errrr... gigih bagi sayalah pasal tak biasa masak banyak-banyak,
orang lain mungkin tak heran....
Tapi sambal ikan bilis saya nasib baik sedapppp... kahkahkahhhh


Habuan untuk pengopek ikan bilis tersohor...
Nasib baik Mr Hubby baik hati nak sponsor Domino's Pizza... :D
Ya...saya tahu gambar blur dan terbalik... harap maaf..


Chicken wings dan chocolate indulgance wajib hadir dalam menu...


Sambal ikan bilis 'surprise' saya ini membuat mak saya sebak... alahaiiii.... Mak saya tak sangka anak-anak dia akan bersusah-payah buat bekal untuk dia... sob..sobbbb...
Mak saya kata,"Dulu-dulu mak yang buat bekal untuk korang..ni skang korang buat untuk mak"
Oh ohhhh... saya tak sangka akan jadi touching pula....

Hari ini mak dan ayah saya berangkat ke Mekah. Saya semestinya menghantar mereka ke Lapangan Terbang Senai. Jadi ini adalah scheduled entri. Doakan mak dan ayah saya selamat pergi dan kembali, serta semoga mereka mendapat Haji yang mabrur.. aminnnnn.....

7 comments:

Marisa said...

saya pun rasa sungguh 'touching'

lailasani said...

banyakknyee buatt.. memang setimbun...
..ouh.. ayat tu mmg touching..
semoga selamat pergi dan selamat kembali nanti

Mummy Dasy said...

yg membaca ni pun sebak rasa :(
semoga mereka mendapat haji yg mabrur...AMIN

izzahazfar said...

kak intan..apasal ye ada air mata yang bergenang...

~Umi.Sufira~ said...

Intan, semoga parents mu selamat pergi dan selamat kembali dengan haji yang mabrur...aku pun terasa touching nyah...agak2 anak2 aku nanti buat macam tu tak kat aku...uhuk!

DNNA said...

Semoga selamat pergi dan kembali.
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.
Semoga dikurniakan Haji Mabrur ...

Amiin, amiin, amiin Ya Rabbal 'Alamiin ...

Sayang.Ibu said...

marisa..ku masih sedih... huhuhuuuu

lailasani..byk kannn.. thanks 4 the wishes...

MD..terima kasih..

Zah... mmg sebak..

mimi..thanks.. harap2 anak2 kita pun akan berbuat baik kpd kita suatu masa nnt kannn...

Dian...thanks dear...:)