Wednesday, November 25, 2009

Masalah Saya...

... ialah... apabila tak ada novel nak dibaca, saya menggelatat membeli novel baru untuk membeli bahan bacaan walaupun bukan dari penulis kegemaran saya.

Bila favourite writer saya sudah mengeluarkan novel terbaru, maka akan berlari-larilah saya membelinya. Dan akibatnya, ada dua lagi novel yang tersadai. Yang satu, separuh jalan, yang satu lagi langsung tak berbuka pun. Nak mula membaca novel pujaan hatiku...

9 Nyawa by Ramlee Awang Murshid

Saya masih menunggu yang terbaru dari Norhayati Berahim, Ranting Cinta Plato yang khabarnya akan keluar bulan depan.

Eh.. kalau boleh kan saya nak suruh mereka yang berdua nih buat novel tiap-tiap bulan... hahahahhaaaaaaaaaaaa................ Saya memang menggilai karya mereka.

Tidak lupa Lily Haslina Nasir... Mak sukak jugakkkkkkkkkk.....

Sungguh lah, walopun berblog ini sudah menguasai rutin kehidupan saya, namun saya tetap tak mampu mengikis tabiat yang satu ini.. Membaca... Kalau saya naik kereta bersama hubby, saya mesti pastikan ada novel yang nak dibaca, kalau tidak serba tak kena jadinya. Saya merasakan perjalanan itu amatlah membazir jika tak diisi dengan bacaan. Ada orang tak boleh membaca waktu dalam kereta, tapi tidak bagi saya. Siapa yang sekufu dengan saya, sila angkat tangan... ahahahhahaa... :D

13 comments:

m-i-o said...

saya! saya! saya sekufu! (lompat2 sambil angkat tangan) :P

tp skarang ni mak dah tak bleh membaca dlm keta. sebab mmg kena drive sendiri.

time mr daddy drive pulak, mak nak kne jadi co-pilot merangkap GPRS. tolong tengok jalan, tolong baca papan tanda. bila masa mak nak baca dlm keta? ah ah ah. sadis jerr :P

lailasani said...

ouh.. saya tidak sekufu.. sy org yg akan muntah dan pening sepanjang jalan kalau membaca dalam kereta....
pernah buat latihan baca paper dalam kereta... tp sehingga 30 min aje.. kalo lebih.. sure isi perut akan keluar...

ina said...

mak pun sama..kena membaca gak lam kete..PIL pelik tgk..dia kata x ponin ka.....

saudah said...

best baca buku dalam kereta..especially kalau long journey. agak-agak dah start pening, stop relaks dulu..bila boring sambung balik baca.

LiAnA said...

dulu ku begini.. tp sejak peknen ada anak.. terus takder masa huhu.. even kat umah pon kdg tak sempat.. minat cam dh hilang huhu...

ku minat NB... novel dia bagusss

Sayang.Ibu said...

mio.. nasib baik suami aku merupakan pilot handalan, segala ceruk rantau dia tau, jadi aku tidak diperlukan sbg GPS mahupun co-pilot... hahahaaa

laila.. mmg ada org yg x blh nak membaca dlm kereta... kalo gitu, apa aktiviti u dlm kete???

Ina lalinggg... gimme 5... hahahaa

btollah saudah, kalo saya stop sbb tertido jer...hahahaaa

liana...mmg bila dah beranak masa membaca akan berkurangan, tp ai masih x leh nak delete hobi tu...

DNNA said...

*join m-i-o lompat2 sambil angkat tangan*

Mak memang ulat buku!!!

Kat mana2 dan di mana2 (hatta ketika sedang melabur sambil berfikir masalah dunia di bilik yang kecil itu)pun mak boleh membaca.

Dan aku tak cerewet ... segala benda aku baca ... suratkhabar balut nasi lemak pun aku tibai baca ... kah kah kah ...

Satu je benda aku kurang suka baca - Ya ... buku teks yang tebal-tebal ... Kah kah kah ...

Sayang.Ibu said...

ko sama ngan aku beb, mmg addicted btol dgn tabiat membaca nih.. sayangnya masa study dulu malas benor nak membaca nota2 & buku2 teks pulop.. apakahhhhh?????????

LaDolce vs CN said...

ranting cinta si plato tu akn kuar disember yea???xsabarnye tggu

Sayang.Ibu said...

Hai LaDolce.. masa baca kat blog kak yati haritu, dia ada ckp akan kluar disember, tulah x sabarrrrr jugak nih...;)

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

Anonymous said...

One of my friends already told me about this place and I do not regret that I found this article.

Sayang.Ibu said...

hai ms/mr anonymous... what place do u meant? Phuket??? if yes, i'm very sure u'll have no regret if u go there...