Thursday, October 15, 2009

Sasaran Kerja Tahunan...

... Cikgu-cikgu sekolah saya sedang sibuk membuat SKT atau Sasaran Kerja Tahunan. Apa itu SKT?? Alaaaaaa... dia macam ala-ala assessment setiap tahunlah jugak. Senaraikan segala kerja dan program-program yang dikendalikan sepanjang tahun ini. Tujuannya untuk kenaikan gaji tahun depan atau kalau ada rezeki bolehlah menggondol Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) yang diidam-idamkan seantero masyarakat penjawat awam.

Saya pun sedang bertungkus-lumus memerah otak menyenaraikan apa kerja-kerja yang berada di atas batu jemala patik telah saya buat ini tahun. Apa yang saya hendak goreng tuliskan telah pun saya draf. Tidaklah saya mengharap APC itu kerana saya ini masih dikira junior, ramaiiii lagik senior yang menagih kasih belum berpeluang menggondol APC itu. Adatnya, yang senior biasanya didahulukan walopun biasanya yang junior yang dapat keje banyak macam hape... hahahahaa.. tapi mak tak kisah, sebab kalau orang lain dapat itu rezeki mereka, dan yang pasti mak kenyang jugak sebab they all mesti open table.. :P

Owhhhh... hari ini sebenarnya adalah dateline untuk menghantar SKT itu kepada GPK 1, tetapi saya sudah bisik-bisik manja padanya minta tangguh hari Selasa depan... heheheee... Banyak betul kerja-kerja yang saya nak senaraikan sampai tak habis-habis saya taip sebab asik berblogging walopun dah buat dari malam tadi... :P
Lagipun kan mak mertua saya ada di rumah, tentulah tak manis kalo saya asik menghadap lappy aje kan kan kannnnn??? Kukuh tak alasan saya??? Kahkahkahhhhhhhhh...
Tapi GPK saya yang soft-spoken itu sudah dengan baik hatinya bagi saya hantar lambat, dia kan tahu saya memang banyak cakap kerja, sebab saya kan 'assistant' lantik sendiri dia... :P

Eh esok dan Isnin kan saya cuti. Cuti Deepavali lahhhh... Kata Satu Malaysia, jadi walopun orang lain yang raya, orang lain pun kena sibuk-sibuk bercuti jugak kannnnn... barulah meriah... hahahhaaa... Jadi.. emmm.. jadi esok tak payah lah saya bangun terlalu awal untuk membuat sarapan... *wink*

5 comments:

DNNA said...

Waaahhhh ... Sekolah2 cuti ek jumaat ngan senin ...

Aku sungguh iri hati !!!!

P/s - Agak2 PM akan wat announcement x cakap senin cuti?? HIDUP SATU MALAYSIA !!!

Keh keh keh

Sayang.Ibu said...

Tengok sekolah gak.. sklh aku amik cuti berganti, dah siap2 ganti sblm puasa aritu.. hehehee...

ermmm.. aku harap PM umum ada bonus.. kahkahkahhhh

DNNA said...

Gendang gendut tali kecapi,
Poket berlubang lepas raya, sapa mau ganti??

Oleh itu wahai PM - Tolonglah bagi bonus kat kami ni ha .. Tak cuti senin ni pun takper la ... yang penting dapat bonus !!!

Ha Ha Ha Ha Ha ...

~Yu.Es~ said...

Nyah, akupun ada jugak ala2 SKT ko tuh...macam2 la nak pikir nak letak kecemerlangan apa yang bakal aku buat utk syarikat..kahkahkah..tapi kira oraitlah dah 2tahun aku dapat full mark masa appraisal:P Selamat mengarang nyah!:)

~ Ibu ZAAZ ~ said...

akak tak isi lagi pasal dateline 30hb. hehe...APC memang tak yah pikir pasal kat sini macam ikut sistem giliran. dah tau turn saper...ikut senioriti la. akak ni baru sesangat lagik. buat la keje bagai org gila pun, selagi belum giliran, jangan arap. tapi arap APC yang kat akhirat jer.

sekolah akak cuti sampai selasa. sakan punya deepaavali.