Friday, October 30, 2009

Personal Fit VS' Soft Fit Medela...

Dah agak lama peram entri tentang testimoni penggunaan personal fit dan soft fit Medela nih. Baru hari ni datang idea nak menulis tentang ini.

Pam Medela Freestyle didatangkan dengan soft-fit breastshield yang ini...
Namun, saya menghadapi masalah dengan penggunaan soft-fit ni. Masalahnya ialah kulit nipple saya kerapkali melecet apabila menggunakannya. Owhhhh.. bila dah melecet dan kulit tersiat sikit tu, aduyaiiiiii... pedihnya Tuhan saja yang tahu. Bila nak pam lagi atau Ainin nak menyusu pun, tegang-tegang kaki mak menahan kepedihannya... huhuhuuuu. Menurut kata Aja, saya perlu pastikan letak nipple itu betul-betul tengah soft-fit tu. Hmmm.. saya rasa dah tengah dah, tapi tetap gak melecet (ke saya yang tak reti...). Bila saya baca info-info tentang breastshield ni, ada yang mencadangkan penggunaan Personal Fit Breastshield seperti yang di bawah ini...


Lalu tanpa membuang masa, saya pun order lah kat Aja (harga Aja jauh lebih murah dari kat kedai okehhhh...). Dan setelah menggunakannya... ternyata saya sangat sukak kerana, masalah nipple melecet itu tidak timbul lagi... Alhamdulillah... YEAY!!!! Maka saya dapat mengepam secara freestyle dengan gumbira... :P Ternyata lebih mudah nak ejas kedudukan nipple, tidaklah nipple tersenget ke sana-sini sewaktu mengepam... hehehheeee.......

Satu lagi saya perhatikan production susu dengan menggunakan Personal Fit ini adalah lebih banyak dari menggunakan Soft-Fit. Lebih kurang 1-2 oz pertambahan dengan menggunakan Personal Fit. Oklah kan bila production lebih.

Saya tak pastilah pengguna Medela yang lain prefer breastshield yang mana satu. Tapi untuk saya, I vote for Personal Fit!!! :D


12 comments:

~Umi.Sufira~ said...

Seksi n3 ko ni nyah!ekekeke...

~ As ~ said...

ya seksi dan menjeleskan kan??? ahahaha

Sayang.Ibu said...

bebs..ahhhh..seksis kahhhh... nasib haku x upload skali gambau n*ips tersenget sana-sini...kahkahkahhhhh

As... seksi dan menjeleskan??? ahahhaaa... apalagi rembat laa sebijik FS nyahhhh... puas hati tawwww

Ealyie said...

ish..ish..ish.. melecet2 ko nyah dok mengepammm...
ko nak aku sekolahkan lagi canner cara2 nak mengepam dgn penuh efisien??? ;P muahahahaha...

mamaDhea said...

no komen.. buley? :P
pisa bley ke match dgn personal fit ni?

Sayang.Ibu said...

ely..hahahaa... ko mmg master of pam.. :P

sha.. blh laaa..ely pakai gak personal fit tu ngan PISA dia

DNNA said...

Pssttt Intan - Ko dah pernah try Pumpin' Pal's Super Shields Plus??

Best wooo !!!

Sayang.Ibu said...

DNNA... hahhh??? blom laa beb, best cemana tu?? story lorrrr

DNNA said...

Mek,

Ko boleh sandar2 sambil bergaya bebas ... tu yang best tu ... takyah nak control-control sangat and tersangatlah selesanya ...

Akupun silap, first time pakai FS terus guna super shields. jadinya bila aku pakai soft-fit tu, terus aku tak berapa berkenan ... eksyen betul ...

kah kah kah kah kah ...

Sayang.Ibu said...

wahwahhhh... serius aku lom pernah tau psl supershield nih. beb..kalo ko rajin buat laa n3 kat blog ko..

DNNA said...

Intan ... Insya ALlah .. Kalau tak tahun ni, tahun depan la kot ..

kah kah kah

Anonymous said...

[b]NationalClicks.com-Free Adult, Sexy Videos, Pictures, Games.[/b]

[b]**NOTE:[/b] We are your ONLY Free Softcore Adult Playground with over 20 Free Social Communities built towards your favorite fantasy.

You don't have a favorite fantasy? You should.

Maybe its Hot Teachers, Hot Mom's, Hot Wives, Lingerie, Daisy Dukes, Nip Slips, Sexy Legs, Booty or Panties.

Don't worry, we have you covered.

With over 20 Free Hot Social Communities to upload Pictures, Videos and Blogs we are sure to have what you want.


[b]Check it out, have some fun, interact and enjoy all the free stuff.
[/b]