Thursday, October 8, 2009

Kenapa Sabotaj Hakuuuu.....

............ wahai Cel.com BerukBeng Broad.band?????????????????

Sebab wifi kat skolah yang free nih sejak sebelum Raya tak okeh-okeh, maka aku pun sanggup membayar RM20 untuk Broadband Weekly. Lagipun, aku kan stay kat umah mak aku sampai petang, jadi agak sangap jugak kalo tak boleh berinternet. Kata blogger tegar kannnnn...

Tapi dari malam tadi line lembab macam siput sedut... mencikkkkk aaaaarrrrrrrrr....




6 comments:

Fid said...

yang oii
semalaya masalah tu
laki mak pun ngamuk sbb dia nak buka maybank2u to me takleh! hahahahaa

Sayang.Ibu said...

tulahhhhh... nak bayo utang piutang pun susahhhh nihhhh... hishhhhh....
ingatkan aku je yg disabotaj, rupanya mmg semalaya ekkk...

CY3.5 said...

kena dok tepi tingkap kot.. ntah la.. kami guna Maxis BB.. kalau dok tingkat atas, OK.. dok kat depan TV kat bawah, mmg mintak ampun :P

Fid said...

CY3.5
permasalahan maxis BB hang adalah maybe kerana bangunan umah hang tu ala-ala kalis gelombang micro kot hahahhaaaaa

maybe ada patulan balik ke signal bagai kot

sepatutnyalah...gelombang dari pencawang(ka org panggil??antenna???satelit???) tu boleh sampai tanpa medium....
andai kata dok area bnyk bangunan tinggi or tebal sangat akan lemah le sikit keupayaan menjadi carrier..nak angkut data maa..berat...

Mummy Dasy said...

masalh yg sama sgt lembapppppppp okey... tgh malam baru lancar

Sayang.Ibu said...

kawan-kawannnn ku sayangggg...

x kire apa pun masalahnya... berukbeng nih mmg lombabbbbbbbbb

haku baru blk umah nihhhh...legaaaaaaaaaaaaaaaaaa dapat jumpa abang steam ehh streamyx kesayangan hamba... kahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh