Tuesday, October 13, 2009

Mertua VS' Menantu...

...Tajuk haruslah gempak.. :P
Barulah u olls cepat-cepat terjah blog ai... ahhahahaaaa................. :D

Adapun saya bukanlah nak bergossip perihal mak mertua saya mahupun mak mertua orang lain. Saya cuma ingin mengkhabarkan, mak mertua saya ada di rumah saya sejak hari Ahad lepas. Dah lama jugak mak mertua saya tak datang dan bertidur-tiduran di rumah saya.

Jadi sejak Ahad lepas saya adalah super-duper rajin... wakkakakakaaaaa.....

Macammana tak rajin u olls.... Di malam hari selepas makan malam, saya akan siap-siap masak untuk makan tengahari esok. Sebab saya balik pukul 2 kan, nanti kesian pulak mak mertua saya nak tunggu saya balik baru nak masak. Of course lah saya tak kan susahkan dia nak masak pulak walopun mak mertua saya kata biar dia je masak lauk tengahari. Then pagi-pagi, saya bangun lebih awal supaya saya boleh buat sarapan yang berat. Biasa kan sarapan roti je.. :P
Lepas tu waktu petang pun saya sangat rajin buat minum petang. Selama ni bukanlah tak rajin, tapi kalo saya buat pun, Mr Hubby bukannya balik keje cepat, kang makkkkkk jugak yang mentekedarah sorang-sorang... hahahhahaaaa....

Begitulah rutin kehidupan saya minggu ini. Anak-anak saya dijaga oleh mak mertua saya. Dia pun jarang-jarang kan dapat bermesraan dengan anak-anak kepada anak lelaki kesayangan dia itu.. :)

Kalau kalian bagaimana? Super duper rajin jugakah seperti saya bila mak mertua kalian datang ke rumah????? :P

13 comments:

ibuayu said...

keh3 rasanya sayang ibu lagi dahsyat.Ibuayu ni bab masak yang kalah ni..lauk kedai jelah utk MIL

CY3.5 said...

er, tak..

~Yu.Es~ said...

Mak mentua saya belum pernah lagi sampai umah saya ni....kesian saya..tapi kasihan lagi anak dia yang menanti2 kehadiran ibunya melawat kami...

~ As ~ said...

sy ngan mak mertua saya sekepala...tak yah susah2 jom mkn luar...ahahahaha

Zety Zin said...

jawapan saya: tak. hehehe.

cikgu intan ni boleh jadi menantu mithali nih.

aku lak, menantu hantu. wakakakaka.

Fid said...

aku??ko tanya aku nyah??
aku tak pernah jumpa mak mertua hahaha

DNNA said...

Wa ka ka ka ka ...
Gelak aku baca ...

Nyah, kita serupaaaa!!!!!

Bukan hipokrit, wokeh ... ni namanya teknik-teknik nak mengambil hati mak mertua ... hahahahahaha

lailasani said...

kalau saya... MIL datang maknanya dapur saya MIL yg punya....
MIL sy ketua tukang masak kat kampung... so... di mana2 dapur itu adalah hak dia.
saya hanya perlu sediakan bahan2 aje... dan bagitau bahan2 kat mana... hehehehe...

Mummy Dasy said...

ofcos hehehe... kite serupa ape yg dilakukan Intan sama gak saya lakukan... smpi hBy kata klu mak dia ada wife dia ni blh jadi isteri mithali dushdush

ar.nie said...

Daku! daku! *sambil lompat2* :D

Aku tambah lagi satu step nyah!

Selain dari waktu2 yg tertera di atas, aku juga buat supper. Ala, takat bancuh kopi kaw se-teko & biskut kering (if any). Mak mentuaku suka minum kopi. :)

Nanak said...

my MIL tak cerewet ..kalau dia kata nak dtg dinner kat rumah, dia kata, tak payah masak..dia masak dr rumah siap2 then bw ke rmh..hehee..
err, rasanya MIL blm lg pernah tido rmh kitaorg...

Sayang.Ibu said...

ibu ayu.. walopun saya masak x lah sesedap MIL, tp saya tetap jugak berusaha masak.. sbb kalo nak tau mak mertua ai mmg x main lauk kedai nyahhhh... :P

CY.. tak ke...ahahhaaaa....

wahhh mimi.. ni nak kata untung ke rugi ek ko.. hahahaaa...

As.. mak jelessssss.. mak mertua mak mmg x suka makan luor. ko byg, kalo kitorang nak p berjalan pun, dia mesti sibuk masak & makan dolu sblm kluor tawwww...

ZZ... menantu mithali kah?? hahahaaa....

fid.. wahhhh...mak suprised!!!

DNNA.. setuju!!! bukan hipokrit, teknik semata..ahahhaaa

Laila... untung laaaaaa awakkk... saya segan laa nak suh dia conquer dapo walopun dia mmg masak lagi sedappp.. :P

MD..gimme 5!!! hubby mak pun sengih2 kambeng jer tengok bini dia tetiba jadik begitu sopan santun lagik rajin.. kahkahkahhhh

Wah arnie.. mak pengsan kalo tmbh supper.. nasib baik MIL mak tido awal...hahhahaaa

nanak.. kalo x pernah tido lagik xpe beb.. :)

suhaila said...

intan...try ko baca blog akk....
pasal n3 ni...sadis tuuu