Monday, January 31, 2011

Patutlah...

Patutlah saya rasa kurang sihat seminggu dua ini.....



Patutlah badan rasa tak larat seminggu dua ini....



Patutlah terasa penat semacam walopun bukan buat kerja berat pun....




Patutlah selera makan macam menjadi-jadi akhir-akhir ini....




Patutlah kadang-kadang terliur tengok yang ni, terliur teringat yang tu.....






Patutlah badan terasa panas walaupun cuaca sejuk menggila.....








Patutlah lately ni asik terasa nak terkencing sokmo.......








Patutlah kadang-kadang ada simptom nak termuntah....











Rupa-rupanya ada kaitan dengan ini........













*can u see the double line yang malu-malu kucen tu???


Dah missed my period about 4 days. Last 26th, tarikh yang patut saya period saya test takde nampak double line. Tapi pagi nih, subuh-subuh sapie saya check it out. Memula nampak macam nan hado, tapi ntah nape hati terasa-rasa diri adalah pregnant kerana simptom-simptom yang melanda seperti di atas tu. Then bila tengok bebetul, e'ehhhhhh seems like ada double line tu. Kat kotak tester tu tulis "kedua-dua garisan tidak semestinya sama jelas".... :P

Tunggulah lagi seminggu dua kalo nak dapat line yang betul-betul jelas kot. Saya rasa kandungan saya baru berusia almost dua minggu. Semoga rezeki ini berkekalan hendaknya... aminnnnnnn.................. :)







25 comments:

Zety Zin said...

aminnn....!!! tahniah nyah!

Sally said...

tahniah!..yeah2 dah berjangkit dah..hehheh..awal lagi ni..hati2 tau..jgn jln2 laju2.

Sally said...

tahniah!..yeah2 dah berjangkit dah..hehheh..awal lagi ni..hati2 tau..jgn jln2 laju2.

Sayang.Ibu said...

ZZ.. tq tq... harapnya melekat btol laa nih...ko pun tgh berusaha kan... chaiiyyoooo chaiyyoooooo.. :)

kak sally, tq sis ... yeahhhhh... harapnya bukan bayangan gurauan lah ni... ahakssss... :)

Anonymous said...

congrats!.... my feeling kata betul....

-marisa-

Rizziela said...

Tahniah...semoga dapat bb 2011 sama seperti saya :D

Min Aina Ila Aina said...

Tahniah, tahniah..memang dinanti,kan?

Jeles pulak tengok ramai yang dah pakat-pakat tambah geng, Sofiy jugak ntah bila ada rezeki nak jadi abang. Tunggu masa yang sesuai.

Fid said...

semoga YA

mamaDhea said...

congrats babe! finally, tercapai jugak hasrat utk preggy tahun nie.. alhamdulillah.. happy for u.. ;)

Nanak said...

congrats..pelan yg bak..tak payahlah apply cuti 3bln sbblps pantang trus sambung cuti sekolah...ehehehe..
tk cr sis :)

Normaliza said...

Tahniah..tahniah..nanti tlg pas baton kat saya boleh.. :)

~Umi.Sufira~ said...

tahniah beb...:)

~: UmmiNor:~ said...

tahniah cikgu..!!!

puterikiut said...

tahniah intan..I'm happy for you :)

Sayang.Ibu said...

marisa, feeling u sama ngan ai kah? :)

rizziela... yezzaaa... u pun sama kan.. :)

min... tq.. yer mmg planning begitulah.. :)

fid..insyaAllah... mi udon satuuuuu... hahahahaaaa

sha.. yer..syukur syukur.. tq yer

nanak.. tq.. nyaris nak terkucil plan tu... heheheee

normaliza... thanks,bila mau sambut ini baton? heheheheee

mimi, tq babe

ummi nor.. terima kasih

puterikiut... macihhh.. ahakssss

TopsyTurvyMum said...

Alhamdulillah!

Congrats Nyahh..aku pun tumpang sekaki happy!!

cc said...

makbul doa aina dgn ainin yg dok tny bila baby boy nak keluar? :p

tahniah kak :)

cikgu su said...

TAHNIAH!
Kak su GAGAL lagi...
Ari ni peot lagi.
Papepun kak su tumpang suka.
Semoga sihat sepanjang kengandungan ini.

Sayang.Ibu said...

TTM.. thank you.. hrp ko ikut jejak langkah acik ni... hahahhaaaa

CC... TQ, tu laaaa suka budak2 tu bila akk ckp baby dah masuk dalam perut ibu... heheheee

Kak su, TQ.. takpe lah akak boleh cuba lagi.. rugi laa period time ading balik.. :)

cts said...

tahniah:)

zaihaslinda :) said...

aslmkm..kak selama ni jadi silent reader je kan saya... kali ni nak bersuara...hikhikhik...kak tahniah... selamat menempuh alam mengandung ... :)

mirah said...

tahniah intan.. :)
tak sabar lak rasa nak menambah ni. insyaallah plan tahun ni juga.. hihi

Ibu to AqiF n ImraN said...

Tahniah intan...alhamdulillah mudah usaha n murah rezeki intan..saya ni ermmmm bila period tak teratur susah betul nak plan yg ke-3 :)intan buka jer iucd tu terus lekat 2nd mth..hehehe ade apa2 petua tak utk regularkan period...

Ibu to AqiF n ImraN said...

Tahniah intan...alhamdulillah mudah usaha n murah rezeki intan..saya ni ermmmm bila period tak teratur susah betul nak plan yg ke-3 :)intan buka jer iucd tu terus lekat 2nd mth..hehehe ade apa2 petua tak utk regularkan period...

Sayang.Ibu said...

cts..terima kasih.. :)

zaihaslinda... tq dear... lps ni jgn laa jd silent reader lagi yer..heheheee

mirah... terima kasih... boleh, jom jom tambah lagi... hahahaaaa

hai ibu to aqif & imran... :)
Alhamdulillah... Allah bg rezeki.. alamak, kalo x de petua pulak nk regularkan period.. cuba la p dptkan advise gynae...