Saturday, January 29, 2011

Ingatkan Selamat....

Haishhhh... ingat tahun nih tak ngajo darjah 6 selamat dari kena amik kelas malam.. tapi nampaknya nan hado!!! Kena ngajo kelas malam okeh lagik, tapi bila dipujuk-rayu untuk amik kelas English year 5... acik macam... errrr .... ermmmmm.... hishhhhhh..... ouhhhhhh.... huhuhuhuuu.... Paham????

Apsal kena English pulak bukan Sains. English memang dari dulu masalahnya takde cikgu. Cikgu yang ado tu banyak pulak problemnya untuk mengajar waktu malam. Cikgu yang sorang tu dah amik dua kelas malam tahun 6.

Mintak tolong GPK yang ajor English tu, ko ingat ado GPK nak???? :P
GPK tu suruh saya dengan alasan "Cikgu Intan ngajo bagus"... elehhhh... saja laa tu puji-puji acik, nak suruh acik kembang lobang idong dan accept kan? Tak bley blah.... :(

Abih, bila rakan sejawat dah pujuk-rayu acik, apatah lagik yang pujuk tu kawan yang baik dan acik respect, dan acik pun memang lemah pada pujuk-rayu... Tak sampai hati okeyyyyyyyyy....

Maka.....

Atas keterpaksarelaan ini, ku terima jua. Percayalah... gerenti tahun-tahun akan datang nama acik akan dicalonkan untuk mengajar English tahap dua pulakkkkkkkkkk.... huhuhuhuuuuu

Bukan apa, takde masalah nak mengajor. Cuma tahap dua nih dah susah sikit. Elehhh... sekolah rendah pun susah???? Kalo Sains tu, boleh laaa acik 'goreng' kaw-kaw. Ni language okeyyyy... not that easy.

Tapi takpe lah.... terima aje cabaran, sambil mengajar saya pun belajar kannnnn.... Redho jek laaa nokssssss. :)

So u ollssss... ada berani nak anto anak tusyen English dengan I???? Ahakssssssss...... :P




5 comments:

MarDiah said...

Mak aku dulu jadi GB kat Uda 2. Kena ajo BI gak sbb tradisi semua GB kena ajo BI nasib tahap satu. Tapi pulun jugak mak aku masa tu pi bukak basic grammar. Takat baca novel bolehlah kata dia. nak ngajo nie kena pi teknikal lagi.

Nanak said...

hi teacher :)

mamaDhea said...

mak nak anto dhea buleh? :P

maya amir said...

aku anto danial & airell ok?;)

Sayang.Ibu said...

btol mar, ngajo nmpk senang... tp x senang... :)

nanak... hyeee... :)

sha, kang anak ko melalak, ko tahan ker? cikgu intan garang..hahahahaaa

maya.... auwwwww... sanggup ke blajo ngan ai? hahahhaaa