Tuesday, January 25, 2011

Berapa Kali Punye 'Tidur Asing' Daaaa???

Tajuk macam tu pasal kes dah terpublish entri yang dirancang untuk scheduled entri akibat kesengalan tuan punye blog.... hahahhahaaaaa.... :P

Dah lebih dua bulan saya dan suami melatih Aina dan Ainin tidur berasingan dari kami. Sebagai umpan untuk permulaan, kami set-up kan satu bilik untuk diorang. Katil yang comel dan hias-hias bilik dengan diorang. Seronok laaa kan bila ada bilik sendirik.

Mula-mula memang hazabbbbb. Syarat pertama, saya kena tido skali dengan diorang.. ok fine! Bila diorang dah tido selalunya haku yang tido dulu dan memang kompem terlajak sampai besok paginya, barulah saya slowly pindah bilik. Tapi tengah malam KOMPEM dua-dua budak kecik nih akan terbangun dan pindah ke bilik kami. Maka tido laaa kami secara berjemaah di atas katil yang tak berapa nak beso. Kesian laaa kan mak bapak pasal bila bangun pagi, pinggang nak patah sebab terpaksa mengecikkan saiz badan seminima mungkin untuk keselesaan anak-anak. Pengorbanan mak bapak namanya tuuu... :P

Berlarutan juga pindah-pindah bilik tengah malam nih sampai nak dekat dua bulan. Tapi...
Nampaknya pembuka tahun 2011 nih, adik dan kakak nih akhirnya dapat menerima hakikat yang mereka dah kena tido sendirik. Maybe sebab perbualan ini turut mendorong...

"Ibu, bila baby boy nak masuk dalam perut ibu?"
"Hmmm... macammana baby nak masuk dalam perut ibu, Aina dengan Ainin asik pindah kat bilik ibu jerrrrr...."

Maka agaknya kerana insappppp (takut baby tak boleh masuk perut ibu), akhirnya diorang pun redho jek laaa tido sendirik... :))

Jadi sekarang nih, memang Aina dan Ainin dah berjaya diasingkan bilik tido dari kami berdua..

Katil adalah bertingkat-tingkat, tapi budak kecit dua orang nih tetaplah nak tido setilam berdua. Sungguh syahdu bila tengok dua beradik nih tido bersama..... :)



Oh ya... cuba peratikan watermark saya tu. Comel tak? Saya tempah dari kawan saya di SINI. Dia memang pakar buat watermark nih tapi belum komersialkan. Dengo cerita nanti akan dikomersialkan. Boleh lah contact Hamdya kat link di atas.

Ada satu lagik yang dia bikin untuk saya... Pun comel jugak. Tengok kat gambo bawah nih. Gambo lama nih, masa pi A Famosa dulu....





~ Sekian ~




6 comments:

sisdee said...

anak-anak aku gak yg tak reti nak tido smpai pagi..aku lak yg jadi patung bjalan sbb tido ngan dorang dulu pastu mlm2 baru pindah bilik..kdg2 dorang kejut aku g lagi jalan balik tido kat blik dorang smpai kdg2 kepala aku gak pening hahahahahh...

sarah klu dgr baby nk masuk dlm perut confirm dia lagi tido ngan aku muahahahaha (dia tak kasi baby ada dalam perut dah) nak aku kurus!! (cian anak ckp ibu bdn kecik tp perut beso) budak sekarang (sambil lap airmata) huhu

paish said...

congrats sbb dh berjaya! kami juga yg belum..hu3. dlm bilik ade 2 katil queen yg mana kami laki-bini still gk dpt space kecik sbb anak2 nk tido impit2 jgk. sigh!

afni+hafiz=dani said...

heheh..comel je..mmg la kdg2 saket pinggang bila kena berhimpit.afni aritu siap saket keher 2 hari, sbb asik kena beralah je dgn anak suami yg tdo lasak

Ealyie said...

hmm.. xciter lak makpak yg tdo berjalan masuk bilik anak2!! hahahha..;)

mamaDhea said...

syabas aina & ainin.. n, gud luck cikgu intan & en. shamsul.. :P

Sally said...

hang ok gak depa berdua...anak akak...siap cakap..mana boleh Sara tido sorang..omi dgn abah..Sara mana ada kawan..so memang saya temankan dia tido kjap dan mlm2 pindah bilik camtu gak pastu pagi-pagi dah kul 3 4 pagi dia akan dtg tido kat bilik akak jugak..kalau nak bagi dia tak berjalan malam..akak pakaikan losyen kat tapak kaki dia..urut2 skit pastu dia akan tidolah kat bilik dia sampai pagi..ni sapa yg payah nk tido mlm pun boleh buat camni..sapu losyen kat tapak kaki..hehhe