Friday, January 7, 2011

Lapuk Yang Hangattttt

Agak lapuk kesah ini sebenarnya, lebey kurang dua ke tiga minggu lepas ek.. Tapi tetap mau sharing ngan korang.

Cuba korang tengok wedges di bawah ini... cantik????



Cuba belek btol-btol, ada tak nampak kekurangan wedges tersebut???

Tak nampak????

Nahhhh... mak bagi lagi satu gambo close up....




Nampak???

Tak nampak gak???

Hahhhhhhhh... hambik nihhhhhhhhhhhhh....
Kalo tak nampak gak, dahhh pi buat keje, baca blog je korang nihhhh... *tetibe emo* :P



Kesahnya korang, 3 minggu lepas saya beli wedges tu dekat kedai kasut favourite. Ni kes melayan partner-in-crime bershopping laa nih. Dia yang sibuk nak beli kasut, tetibe saya pun terembat sepasang gak... Haihhhhhhhh... Lagipun wedges ni best buy. Dari RM 168 tinggal RM 100 je (je?). Oleh kerana bukan senang nak dapat kasut S*choll dengan harga gitu dan saya pun terminat dengan designnya, maka saya pun cantas laa sepasang.

Sekali tu korang tau, baru 3 kali saya pakai, saya tengok kasut tu macam merekah. Apakes??? Dah banyak kasut S*choll yang saya beli, tak pernah jadik macam nih. Selipar buruk S*choll saya pun yang saya beli masa preggy Ainin dulu masih kekal bertahan sampai sekarang. Walopun dah buruk tapi masih elok lagik untuk dilenjan. Jadik.. apakes itu wedges baru pakai 3 hari dah merekah bagai???? Sebab best buy??? Haihhh.. dulu selipar yang saya beli tu pun best buy jugak, takde problem pun.

So genap seminggu beli wedges tu, saya return balik kedai tu dengan hubby. Bikin komplen. Sekarang itu wedges sudah dipulangkan tapi kesahnya kena tunggu sebulan sebab diorang kena returnkan ke kilang then kilang yang akan decide samada akan diganti baru atau direpair saje. So gitugini, diorang bagi masa sebulan untuk gantikan atau baiki. Lama gilorrr... Apa-apalah nokssssss... janji wedges tu sempurna balik. Saya suka wedges tu. Cantik dan selesa. Tapi saya kenan jugak si kasut merah yang ada orang tu beli... haihhhhhhhhhhhh... Teruk ahhh saya nihhhhhhhh.... huhuhuuuuuuuuuuuuuuuuu..

Korang pernah ke ada masalah macam ni kalo ada guna brand yang sama?



11 comments:

sisdee said...

takat ni ngan scholl tak de msalah tapi ngan brand lain ada...emm jap nak ingat...emmmm...sembonia kot...tapi sebab beli kat jusco so dorang bagi mcm2 alasan...actually kasut tu rasanya ada xpired date le..tu yg merekah tak hingat huhuhu....

btw........kasut tu mak pnah nmpk kat scholl butik..tapi size tak hado uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ealyie said...

sisdee,
apa kata ko suh je CIB carikkan size.. uhuk..uhuk..
Dia mmg bykkkkk pengalaman pi JJCP(pasal) satu Johor semata nak carik size kasut pojaan hati dia! ahhahaha... :P

MarDiah said...

Memang peminat Scholl sebab kualiti superb. tak pernah jadik lagu tu. Aku jenis kalau pakai kasut lanyak hari-hari sampai takleh pakai. Sejarah dengan Scholl nie adalah 3-4 tahun leh tahan (lanyak hari-hari naik bukit kat ITM Shah Alam hokey)... sekian

TopsyTurvyMum said...

kasut merah cam siapa??
wakakka tetiba aku ferasan NYahh..pasal aku ada kasut merah scholl ekekeke..

Kalau TTD kan..dia mesti curious kalau harga biasa mahal tetiba jadi murah gilerr..
Kalau aku...sebattttt jerrr!!

azrinna said...

Intan,
Dulu saya pernah keje kt kedai kasut, biasa kasut yg mahal tetiba murah mmg ada yg tak kena. blh jdi kasut tu mmg ada yg reject atau dh expired.

norh said...

kalau macam ni, kena lebih hati2 la kalau nak beli best buy ya..

mamaDhea said...

eh, kasut pon ada expired gak ek.. hihi..

tak penah guna scholl lagik.. setakat ni yg masih bertahan sampai skrg adalah crocs..

Mummy Dasy said...

scholl setakat ni beli mmg x pnah jd camtu, ada 1 dah 3tahun masih selesa dipakai, w/pon x bdaki takleh hilang w/pon dah cuci...

maya amir said...

best buy punye pasal..hampeh tul..tapi bagus gak ko gi balik kedai tu..kalau aku, mau gam sendirik..hehehe

sw33tdarling said...

kaann.. susah nak cari kasut yg design orang muda... mmg saya pun beli sepasang masa preggy.. dah beranak, pass kat mak plak.. hehehe
Tinggal 4 hari lagi jer GA PILIH THEME BLOG

Sayang.Ibu said...

sisdee..sblm nih mmg xde mslh langsung ngan scholl nih, tp ntah ape bad luck jadik camni lak, walhal bukan x pernah beli best buy scholl pun b4 nih... huhuhuuuu...

ely..wakakkaaa.. aku mmg sewel kalo udah suka bangat nyahhhh.. :P

btol mar, setuju sgt. kasut2 dan selipar scholl sblm nih sangat lasak, x de masalah langsung. dah buruk pun ttp elok lg..

ttm, ko p tanya si ely, kasut merah cam sape.. hahahahaaa.. eh aku pun sama, kalo lagik murah lagik haku suka.. hahhahaaa...

azrinna, ooo camtu ekkkk.. hish, ptot x leh wat gitu, menjatuhkan nama baik sesuatu brand aje kalo gitu kannn

norh.. yer btol, patut x jadik gitu kannn

sha, aku x brp masyuk laa dgn size crocs, sbb tu x minat sgt

MD, sama laa, maybe my bad luck lah kali nih.. :(

maya, mmg aku pi balik nyah, mana bolehhhh... baru sangat beli dah jadik gitu, kalo kasut 10 hinggit mak pejam mata gakkk.. :P

sweetdarling, kasut scholl mmg limited design, tp ada jugak yg ai sukak.. :)