Tuesday, December 28, 2010

Putih Itu Suci...

Bila selak-selak kain baju-bajan dalam lemari, saya dapati blouse-blouse yang saya ada adalah sangat berwarna-warni. Biru, merah, hijau... ohhh sungguh colourful, malah hitam pun ada. Tapi rupanya saya tak ada selai pun blouse berwarna putih polos. Tiba-tiba hati terasa macam, cun jugak kalo ada blouse kaler putih nih walopun saya tau memang susah nak jaga. Tapi ai tak kesah, Vanish kan ada.... :P

Hasil bantuan pakcik google image, saya dapat beberapa helai blouse yang cun di mata saya...


Owhhhh... cuba lihat blouse nih. Sangat suci dan sweet sangat apatah lagi jika berpinggang ramping dan berperut 'flat' macam tu. Tapi... bila renung perut sendirik... sobsobbbbb... :(

Apapun, ai like this blouse... Cuma AWASSS!!! Jangan pakai ini ketika makan roti canai di kedai mamak. Dikhuatiri lengan baju akan tercelup ke dalam kuah kari mamak tersebut.. :P



Blouse ni pulak nampak simple tapii sweet gitu... maybe sebab amoi tu yang sweet.. :))
Tapi saya suka sebab ianya labuh menutupi pinggul... :)





Ok tu antara blouse yang saya dapat gugel. Cantik di mata saya. Teringin pulak carik-carik selai blouse putih yang sesuai untuk saya. Nanti boleh jalan-jalan cuci mata lahhhh...

U olls ada ke blouse kaler putih? :)



7 comments:

knv said...

errr.. apsal cikgu tulis entry tak ilmiah ni? hahahhahahahahhahaahhah!

jgn sentappppsssss! akak laser sudah maiiii!

peaceeeeeeeeeeeeeeee! :P

MarDiah said...

kite byk koleksi bj putih or beidge. mmg suka kaler camtu. nak match dgn pant or tudung senang.

p/s:
knv, musim cuti dia ngajar kat rumah. dah habis cuti dia jemu ngajar dah kat sekolah. hehe..

~Umi.Sufira~ said...

ada...tapi telah bertukar menjadi kaler kelabu takpon kuning...masa untuk membeli yang baru..:P

Sayang.Ibu said...

ah kak non, kejisss tawwww.... ai x kesahhhh u punye laserrrrrr... hahahaaa

mar, tu laa kalo baju putih senang matching kannn.. hehehee
give me 5 laaa mar, kak non tuu memangggggg... :P

mimi... wehhh lama beno ko x mengomen blog.. hehehehee... tu ler bj putih senang tuko kaler ekkk.. heheheee... pi laa beli baru nyahhh

maya amir said...

i loikee white.. *baru tersedor dlm lemari, mmg byk kaler white*:))

TopsyTurvyMum said...

ewahhh!!
mak takleh la kaler putih..nak kena berlapis2 plak..

alelelele k non tuu..macam tak pernah buat entry fesyen2 masa dia kat birm dedulu khennnn??? ekekeke

Sayang.Ibu said...

maya... waaa u byk kaler white ek? best laaa... ni misi nak mencari baju white nih... suci murni...cewahhhh

TTM...yelah kalo white ala2 jarang kannn.. tp kalo nk seksis, blh pakai bra itam... wakakkakaaaa...
ala ko tau laaa kak non tuuuu, dia takot aku rampas takhta voks dia laaa tuuuuu...wakakakakaaa