Monday, August 23, 2010

Port Baekkk Punyeeee....

Semalam adalah Ladies Day... ewahhhh ewahhhhh.... :P

Semalam saya berjalan-jalan dengan adik-adik saya. Dari satu destinasi ke satu destinasi. Dan yang paling penting haruslah destinasi melantak berbuka puasa. Adik saya memang boleh jadik hos jalan-jalan carik pasal makan. Tau je dia mana tempat makan yang best. Saya telah berjumpa dengan port steam boat terbaekkkkkkk. Slalu kalo nak makan steam boat, tak ingat lain ke Johnny saje. Pastu ada macam-macam spekulasi... Rasa tammo masuk Johnny lagik..hukhukkk... Ok, rasa boleh layan lah steam boat kat sini.... Mari lihat karangan bergambar saya di bawah ini... :)


Tempat Kejadian...
Okid Ria BBQ & Steamboat @ Taman Gaya, JB.


Harga Buffet yang berpatutan...
Paling best anak-anak saya makan free...
:)


Yang paling penting adalah ini....

Kena make sure ada sebelum mengisi tembolok...


Motto kedai... Makanlah Sampai Muntah Puas-Puas... :P



Mangsa-mangsa santapan...

Setiap meja ada mangkuk steam-boat dengan dua pilihan sup,
Sup tomyam dan juga sup biasa yang sesuai untuk kanak-kanak.
Juga ada plate untuk BBQ...



Haiwan darat menjadi mangsa BBQ...



Giliran haiwan laut pula...



Tukang-tukang masak yang berdedikasi... :))



Tukang-tukang makan yang berhemah... :P


Aneka pilihan untuk di'steam-boat' dan di'BBQ'kan. Baik dari jenis haiwan darat mahupun laut, juga sayur-sayuran. Boleh ulang-ambik sampai pecah perut korang makan, namapun buffet kan. Pilihan air jugak ada macam-macam. Ada juga pilihan nasi, mee, kuih-muih, pemanis mulut dan ada ice-cream jugak. Memang puas hati lah makan kat sini. Saya tak makan nasik pun, ratah lauk-pauk jer. Ramai btol umat berbuka puasa kat sini semalam. Penuh kedai, sampai kami habis makan pun orang tak putus-putus datang lagik.

Orang-orang JB, boleh laaa kalo nak datang kat situ. Saya pun macam nak return nanti bila encik suami balik. Apapun terima kasih kepada penaja makanan semalam.... Dah ler bawak kami anak-beranak merayap, siap belanja makan lagik.. sayang ko dikkkk... ah ah ahhhhh....

OK.. sekian entri saya untuk pagi Isnin yang ceria nihhhh... Eh.. arini dah Isnin, esok Selasa.. kenapa dalam hati tiba-tiba ada taman??? :)



4 comments:

Rizziela said...

bestnya dapat makan stemboat yg byk tu...kat KL belum jumpa lagi gy best

~Umi.Sufira~ said...

Taman Gaya kat mana beb?

lailasani said...

makyong teringin ni dah lameee cik adik oiii... tp tulah johny tu mcm2 spekulasi kan.. tu yg tak gi... pastu biasanya restoran chinese je yg kasik rege berpatutan camni...
takpelah.. makyong postponed sampai bb lahir/beso sikit...

Sayang.Ibu said...

rizziela..bukan ke kat KL tu mcm2 adaaa... hehehehee

mimi.. alaa.. x reti haku nak terangkan nih. tmn gaya nih, menghala ke tiram. lepas jj tebrau, ko hala ke tiram, nnt ada satu fly over masuk kiri.. kat area dlm tu lah tmn gaya.. hehehehee

kak laila, nnt blh pi laa pas pantang