Thursday, August 12, 2010

Haruskah???

Haruskah ku terus melayani perasaan... meskipun ku tau dirimu sudah berteman.... cintaku padamu haruskah aku.... *terlebeyyy sudaaaaaaaaaaaaa*.. :))

Ahaksss.... Salam Ramadhan u ollssss.... Abaikan lagu jiwang di atas yang langsung tak masyuk dengan suasana hening bulan puasa nih yer... *wink*

Cik Kiahhssss ollssssssss... ai nih dalam dilema gituuuu.... makan tak basah, mandi tak kenyang, tido tak cukup-cukup.... :P

Kenapa??? ohhhh.. ini takde kena mengena dengan dilema nak bershopping ke hape ye.. nafsu bershopping adalah tiada pada bulan yang mulia ini... sebab syaiton laknat semua kena ikat, jadi nafsu adalah terkawal.. insyaAllah... :)

Gini u ollsss.. ai kan bajet yang ai nih cikgu glemer. Kat FB ai kan u ollssss, ramai btol laaaa anak-anak murid yang add ai tawww... Ada jugak yang ai dah ter'approved'. Tapi ramai yang ai pending jer... pasal kan, rasa macam serba salah laaaa nak add.

Tak tau lah kenapa, saya rasa macam tak selesa menng'accept' anak murid sendiri dalam FB. Bukan apa, saya takut saya meroyan dalam status FB nanti anak murid saya baca pulak.. hahahahaa... Tak syiok kannnn.... Maybe suatu masa nanti kalo anak-anak murid saya dah dewasa, dah keje, boleh laaa kot add jadik friend saya kat FB... tu pun kalo saya masih berFB lagik laaa... hahahahaaaa...

So kalo korang jadik saya, agak-agak korang accept tak yer??? :)



15 comments:

ina said...

intan : kalo aku meraoyanm lam FB muganyer student aku tue dah besau panjang.....budak dip/degree...kalo hang aku x tau la....kalo meroyan pun diorang paham x??? huhuhu..tapi budak skrg matang sikit kan????

sahromnasrudin said...

salam ziarah dia wal ramadhan..kenal blog ini dr blog hajarus..blog yang unik temphlatenya tetapi menarik..keep it up dan selamat berblogging..jemput ke blog sy..tenkiu :-)

Nieza Ishak said...

aa'ahhh rasanya tak sesuai kot intan.

haku ni kat FB kalo org2 HR dan seangkatan pun aku malas nak add, sbb tue la kita meroyan dlm FB takut tersampai pulakk menda tak sepatutnya. Mula la jadik isu...

Takyah la add la nyah, nanti murid2 ko baca tak sesuaiii ... takut hilang hormat kot .... my 20seng

cc said...

accept je kak, tp akak filter la dl anak2 muridmu itew. buat list utk anak murid siap2, pastu set la apa yg blh ditengok dan tak blh ditengok =P

sy ada accept staff kat office nih, tp depa tak blh view apa yg sy tulis kat wall..muahahaha

TopsyTurvyMum said...

mak setuju ngan cc..

mak pun buat cenggitu..

Ealyie said...

ko rajin buat la mcm CC suggest tu.. tapi kalo haku yg tak rajin nie.. harammmmm la ku nak add.. ngee..:p

Ealyie said...

ko rajin buat la mcm CC suggest tu.. tapi kalo haku yg tak rajin nie.. harammmmm la ku nak add.. ngee..:p

Zety Zin said...

laki mak accept je student kelas tuisyen dia. tapi bila nak publish status kena pikir dan baca 8 juta kali la dulu. hoho.

mak sokong cadangan cc tu!

m-i-o said...

emmmm. klo ikut kepala mak yg extra profesional ni (uhuk! uhuk! batuk kejap), toksah di add langsung budak2 tu. errr, mak tengah bayangkan klo mak ada FB, pastu mak add bos besar, budak2 opis- OH, NO! NEVER!

tapi sebab ko kan cikgu vogue kan nyah - ehehehe - kang kalo tak accept budak2 cop cekgu sombong pulak - mungkin kena buat tapisan la, apa yg bleh ditengok apa yg takleh ditengok macam yg cc cadangkan tu.

susah jadi cikgu ni. just prepare for the worst - ko nak ke kalau2 tersilap taip pastu jadik bahan gossip kat seantero sekolah? reputasi bakal terjejas woo!

memang betul budak2 sekarang dah matang. tapi demi keselamatan negara, baik kita berjaga2. good luck nyah! :P

m-i-o said...

eh, tapi aku ada satu idea baekkk punya. ko bukak je satu lagi akaun FB yg dalam tu semua anak2 murid je. masa tu ko tulis kat wall apa harapan ko kat budak2 tu - sapa tak siap homework, sapa yg tunjuk prestasi bagus, apa perasaan ko bila diorang score, dll lagi la yg menjurus kepada kegiatan mengajar ko aje.

dengan cara tu, diorang ada personal touch la dgn cikgu intan tu. ehehheeheheh. ala2 segmen motivasi gitu nyah!

CapT said...

aku x add beb.. sebab kdg2 parents dierg skodeng.. yg mane dah ter 'add' tuh.. aku delete.. muahahahahaha

isz_3707 said...

sila buat 1 akaun fb lg khas utk murid2mu, wall post pastikan yg berhemah haha

~Umi.Sufira~ said...

aku setuju ngan MIO and iszan!!!:)

KV said...

rasanya tak payah lah kut. Mcm kureng seswai jer.
Kalo create akaun lain ok gak rasanya. Hehe. Khas utk dorang jer

Sayang.Ibu said...

ina.. kalo student beso, lain kot.. aku segan laaa.. sbb kang anak murids aku kata hamboi.. cekgu nih kemain tegas kkat sklh, dlm FB sewel gak..wakakakaaa

hai sahrom..thanx 4 dropping by.. singgah laa slalu nnt ai singgah ur blog gak k.. salam ramadhan.. :)

nieza.. itu lah yg bermain dlm kepala mak, takot budak ilang respek lak kat mak... hahahahaa

CC, ely, TTM.. boleh ek filter2 mcm tu... huhuhuuuu... acik x tau.. :P

haaa.. ZZ, tu yg mak malas tuuuu... :P

MIO... very d vassss dgn ko nyahhhh.. kenapa aku x pernah terpikir ekkkk... bagus gak gitu, sbb aku nih serba salah gak, anak2 murid aku tu, asik tanya je bile aku nak accept diorang.. taknak laa kang diorang kata aku nih cikgu sombong kannn.. wokeh akan mak usahakan utk create satu akaun baru spesel utk anak2 murid mak.. ahakss.. TQ nyahhh

CapT aku baru delete yg dah ter'add' gak babe... ahahahaa... tp aku rs zufa punye cdgn tu bagus gak

iszan & mimi & KV.. mak pun setuju jugak.. :)