Monday, August 9, 2010

Otot Dan Lemak Terkejut!!!

Haloooooo... macam lama tak update. Macam biasa, idea dan mood tidak seiringan.. maka takdelah gossip terkini untuk korang... :P

Saya nih tengah kejung kaki-tangan-satu badan. Almaklum, tiba-tiba kena join team netball cikgu-cikgu senior untuk temasya sukan guru-guru pada hari Sabtu lepas. Sekolah saya kan kecik je, cikgu-cikgi pun tak ramai jadik nak carik satu team adalah susah. Jadi nak tak nak, kena laa jugak join. Demi sekolah terchenta... ahakssss... Saya main posisi favourite zaman sekolah dulu iaitu Wing Attack (WA). Dulu masa sekolah hebat je berlari ke sana-sini jadik WA. Sekarang semputtttt acikkkkkkk.... Kembang kempis idong kontrol pernapasan... hahahhahaaaa... :P

Layan gambo dulu lahhhhhhhhhhhhhh................

Lepaks sebelum mendaftar...


Sebelum acara menyimpulkan urat dan otot... :P



Para pemain bersama posisi masing-masing...


Seriussssssss...



** untuk gambar lebih banyak, boleh tengok FB mak... :)

Dah berabad hokehhhh.. mak tak main netball nih. Zaman sekolah dulu ada laa main. Tiba-tiba kena join team netball sekolah. Semangat kesukanan harus ada kannn.. abih cikgu asik duk kerah anak murid bersukan jer, bila turn cikgu kena turun padang, takkan nak lari pulakk.. tak macho laaa kannn... hahahahhaaa

Akibatnya... lepas game, satu badan sakit-sakit. Saya berjalan dah macam orang baru beranak. Terkengkang sana sini. Kaki saya pun terkehel sikit... huhuhuuuuu... tu laaaa, dah nama mak orang ada hati nak melompat sana, melompat sini... amik ko kaki terkehel. Dah ler tukang urut peribadi jauh di mata... lu handle laaa sendirikkk... :P

Tapi apapun, kami sangat berbangga dengan pencapaian team kami. Walopun ramai stok mak orang yang main, dah berabad tak pegang bola, training pun dua hari je sebelum game... tapi we olls berjaya jugak masuk suku akhir dan merangkap naib johan kumpulan B. Ok lah kannnnn... Tu dua hari training, kalo berminggu, berbulan???? Gerenti johan keseluruhan... hahahahhaaaaaa........... Jadi kami semua berazam, tahun depan akan mulakan latihan dari awal tahun... semangat tuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! Kalo saya tak 'maju ke depan', gerenti saya join team lagik... ahaksssssss... :P

Dan sebagai penutup entri, korang tengoklah nihhh.... bukti saya bermain sepenuh jiwa raga sehingga tergadai body ehhhh... salah, tergadai kasut................


Lepas dua game, kasut mak koyak u ollsssss.... :))
Tak pernah haku pakai kasut sport sampai terkoyak gini hokehhhhh.....


Akhir kata, Majulah Sukan Untuk Negara. Sekian saya melaporkan dari atas katil sambil mengurut kaki yang membengkakkkkkk.... uwaaaaaaaaaaaaaaaaa........... :(

Tarikh laporan : 08-08-2010 (12 a.m)

6 comments:

TopsyTurvyMum said...

ganas ko NYahhh!! muahahaha..

Mak pun main WA/WD gak dari jaman sekolah sampai jaman Uni...
Tapi ko tinggi NYah...mak ni renek jer..

Main dari sekolah sampai ke UNi, mmg semua game, team mak masuk final, tapi tewas di final!
cuma game terakhir je menang...badi kalah di final berakhir juaaa...
pastu sampai skang mak tak main netball lagik..

Mummy Dasy said...

dulu WD hehehe tp dah berabad x main... klu main mau pengsan gaknye..semangat tul main smpi kopak kasut ngee

Ealyie said...

ko nk tau akau maian position apa? Center!!!! mukakakaka.. mamposss sempot nyah tu pon jaman sekolah je.. ahahaha.. Tgn kaki dah kaku.. Reti dodoi n lepuk anak je skrg.. :p

Fid said...

permainan apa nih??
permainan ni TIADA dalam list suka aku hahahahahhahahahahahhahhaa

girly2 ni ish ish...

cc said...

ohh jelessss sbb dikau kurus walaupun dah bertittle ibu beranak 2

sy aminkan part 'maju ke dpn' tuuuu kih kih

Sayang.Ibu said...

TTM... aku kat U x main beb, last main masa sklh jer... nih pun kena paksaan nih tu yg join.. tp bila dah main, best laa pulak... hahahhaaa

MD... maybe kasut tu dah lama x pakai agaknya.. pastu bila main, x agak2.. tros koyak.. :P

pergghhhh...terer ko nyah main C. aku mmg x larat laa nak main C.. separuh padang pun somput.. kalo C, mau dua tiga minit main aku dah surrender.. hahahaaa

cikpid...mak tau ko main bola baling, hoki kann.. aku x main tu pasal ganas beno.. takutttt hakuuuu....*dalam ertikata lain mak mmg girly*..kahkahkahhhhh

CC... hadoi, toksah laa ko jeles dik... sbb beranak dua sangat penat harus laa ahkak jadik slim sikit walopun melantak macam ada bela antoo raya... kahkahkahhhhhhh....