Monday, August 16, 2010

Addicted...

Uhuuuu... Ketagihan kopi kembali menghantui saya. No good... no good... Apakah yang harus saya lakukan jika kesah chenta saya dan kopi yang suatu ketika dulu terputus di tengah jalan, kembali terjalin semula? Kalo dulu saya harus memilih satu antara dua, mahu minum kopi, susu menyusut atau katakan tidak pada kopi dan susu tiptop. Selaku ibu mithali... cewahhhhhh... haruslah opsyen kedua menjadi pilihan walopun saya memang asyik mencintai kopi. Tapi kini... selepas graduasi dengan cemerlang dalam BF journey saya, haruslah saya mencari kekasih lama... memandangkan ai memang solo... apakah yang aku carutkan nih labuuuuuuu :P

Kopi yang menjadi igauan saya siang (?) dan malam sekarang ini adalah ini...................

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Ipoh mali White Coffee by Nescafe...
Sungguh sedap di tekak saya...


Dapatkan Ipoh White Coffee di pasaraya-pasaraya berdekatan anda sekarang!!! Hanya RM12.90 untuk 15 sachets... berbaloi-baloi untuk wang anda... Ye ke??? :P

**iklan percuma untuk Nescafe, u tammo bayar ai pun takpe, cukuplah u bagi ai bekalan white coffee nih secara percuma selama setahun... terima kasih...


Maklumlah kan u olls.. nak minum White Coffee kat Kopitiam yang banyak bela katak itu, saya adalah sangsi.. Takut pulak kalo terjumpa kaki biawak dalam white coffee karang... Sebab ada orang cakap kaki biawak cicah white coffee memang terbaekkkkk... ok saya tipu... :))

Jadi cukup-cukuplah saya memperkenalkan cinta hati saya yang kembali terjalin ini. Saya dan kopi memang takkan mampu terpisah lama... Habis madu sepah dibuang. Okey, tak tau apa kaitannya pepatah tersebut dengan entri saya nih... saya taip saja apa yang terlintas dalam pikiran... :P

Akhir kata, kopi mana pilihan u olls???? *wink*


Posted by Picasa

13 comments:

cc said...

hakak, sy bc kat cosmopolitan edisi ogos; kopi dan teh meng-hydrate-kan tubuh jd pengambilannya tak digalakkan ketika puasa

sy layan nescafe o sajork hehehehehe

~: UmmiNor:~ said...

mak plak dok mengigau siang malam kat kopi radix...mai secawan hehehehe lega lepas minum kopi tu, nnt keluar angin n buang air besar pun lawas ahaks...

Rizziela said...

Saya minum nescafe o ajer..sebab tak sempat nak g terjah mall cari nescafee tu

synn said...

bila berpuasa sy hadkan..setengah paket saja sehari minum kopi segera ni...
bila tk puasa...saya belasah 1 paket..kadang2 2 kali sehari...
sy suka ipoh WC ni dan Nescafe emas 3 in 1:)

Sally said...

Saya pun dah cuba memang sedap yang ni...cuma tak ambik selalu sebab mahal jugak rega dia..

~ As ~ said...

dulu anak dara suka sngat beli white coffee, sejak dah kawin beranak pinak tak pernah lg, yg ini mesti try ni...mesti! hahaha (pengaruh rakan sebaya lagi)

~Umi.Sufira~ said...

Intan ko tau aku BF pon larung segala mala kaum kerabat kopi dan nescafe..hehehehe...teruk betol kan aku!!Masa BF ada gak kontrol sikit2...laa ni posa tak posa semua aku sebat...kuikui...wah ni mesti cuba ni white coffe Nes..macam sedap je..:)

Sayang.Ibu said...

CC...mmg no good... tp dah addicted dikkk.... huhhuuuuuuhuu

umminor, kopi raddix mak lom pernah try.. hehehheee

rizziela, saya malas btol nak buat air seteko, lgpun sorang2 minum, senang 3 in 1 jer..ehheheee

wahhhh bagos synn boleh had2 kan, saya kdg2 sampai 2 kali minum, buka skali, kang sahur skali.. tiap kali sepeket trosss

kak sally, a'aa rega dia mahal sket compared ngan yg biasa tu, tp psl dah addicted... tutup mata jer..huhuhuu

as.. haishhh..kalo tgh BF baik toksahhhhh.... jgn terpengaruh dgn budaya kurang sihat nih...hahahhaaa

mimi aku ms bf dl kalo minum beringat2,amik sikitttttttt jer, tp skang nan ado dah pantang2..hahahhaaa

m-i-o said...

sebat aje nyah! setakat sepeket time buka, sepeket time sahur tu okey je :P

ai masa pregnant dulu pun ai sebat gak tapi cuma secawan sehari. itupun sebab tekak rasa teringin, tapi bila masuk perut rasa nak muntah. hahaha.

masa breastfeeding ai tetap balun. hasilnya, ai telah berjaya mendapatkan anak yg tak berapa kesah mak dia minum nescafe ke, tak minum ke - time tido tetap tido tapi klo dah takmo tido tu aku tak minum nescafe pun dia tak tido gak. errrr. jgn ikut petua ini. hahaha!

ada cuba 3-in-1 nescafe regular baru? wah, best la ada buih2 halus koooo, bagai ditarik2 gitu :P

klo kopi O, ai pilih kopi cap kluang station - oh memang sedap la! ai tak suka nescafe O sebab tekstur dia tak pekat melikat macam kopi dulu2 yg hitam berkilat tu :P

akhir kata, majulah kopi utk negara.

yg benar,
~penggemar kopi tak bleh blah~
:P

Sayang.Ibu said...

mio... kalo kopi mmg kopi kampung kisar yg jadik pojaan.. kopi2 lain mmg x bley lwn. aku kopi kisar mmg sentiasa ada stok, blk pontian mesti beli kalo abes. kopi buih halus tu pun sedap, tp sbb aku tgh mabuk ngan white coffee nih, manjang layan tu jek laaaa...hahahaaa

LiAnA said...

yer... ku pun peminat tegar white coffe tu jugak... nescafe tarik dan neslo.. pendek kata sumer jenama nescafe.. kita ni boleh jd model nescafe kann kikikiki

Anonymous said...

saya tak gemar sgt coffee... unless coffee yg mahal2 (gila mengada tak?).. ok tok sah layan...

-marisa-

Sayang.Ibu said...

Liana... sama laaa..... bile laa nescafe nk amik kite jd model ekkk.. ahahhahaaaa

marisa... kopi yg mahal seperti ____________________________.... *sila isi tpt kosong* hahahahhaa