Tuesday, July 6, 2010

Winter Sonata....

Rasa lama dah saya tak merapu kat blog sendirik. Ziarah blog korang pun seadanya aje.. Agak sibuk sikit dan jugak takde idea nak merapu... Komen korang pun tak nyempat-nyempat mak reply. E'ehhhh... cam sibuk beno je kekdahnya ye cik kak? :P

Tapi kan, sebab yang paling utama sebenarnya ialah... bila saya bukak je netbook nih, keinginan berblogging jadik terbantut disebabkan ini.................

Apo nih??? :)


Ingat lagi korang cerita nih? Ingat lagik kat hero-hero hensem tangkap leleh tu?? Yer korang... saya sekarang nih tengah mabuk balik melayan citer Winter Sonata... :))

Minggu lepas kan kita dikejutkan dengan pemergian second hero citer nih, Park Yong Ha kerana membunuh diri sebab dikatakan stress dengan bisnes dan ayahnya yang tengah sakit. Apa ke hal laaa ko pulak yang bunuh diri wehhhh??????????? Tak paham mak, nasib baik mak lagi minat kat Bae Yong Jun tu... *berangan kejap*

Mendiang Park Yong Ha



Tapi bila dengo citer Park Yong Ha tu, sekaligus ingatan saya pada cerita Winter Sonata nih makin membuak-buak. Walopun dah tengok citer tu dulu, tapi memang teringin nak ada koleksi cerita nih sendiri. Dah lama pun teringin nak beli, tapi tak terbeli-beli. Dulu kan, lagi mahal citer nih... VCD pun dah cecah RM 80 tak silap. Tapi sekarang nih, saya tengok VCD cuma RM 59.90 dan DVD RM 79.90. Saya beli DVD sebab kata hubby tak banyak sangat CDnye, ada 6 keping je. Kalo VCD sampai 20 lebih keping CD.

Jadi memang sekarang nih mak tengah feeling-feeling tengok citer nih laaa kekdahnya. Korang suka tak tengok citer nih dolu-dolu....

Okes... mak nak sambung layan Winter Sonata. Mak tinggalkan korang menatap wajah ex-boipren zaman mudo mak dolu... :))






9 comments:

TopsyTurvyMum said...

wehhh..
aku pun ada koleksi VCD citer ni hahaha..
rebut2 ngan mak aku lagik haaa..

aku tgk banyak kali pun still sendat dada aku tahan nangis ekekeke

Marisa said...

hehehe... it's my crash and first love.... but now my love beralih arah kepada lee Min Ho.... sila la tgk boys over flower & personal taste........ owh... my handsome hero...

tgk kat www.kimchidrama.blogspot.com

Sally said...

lo bukak cerita ni lagi..ker..ni yang buat mak tak tahan ni nyah!!..korean drama ker taiwan drama ker mmg fvrt tontonan ler..sekarang baru habis download Autumn Concerto(taiwan)..hehhe..rasa nak tonton balik WS ni.

CikChelsea said...

tak boleh blah la siap mengaku jun sang ex-bf dia tuuuuuu...chaitttt =p

TopsyTurvyMum said...

CIBBBBBBBB

uishhh banyaknya B for baldi aku type wakakaka..

mak tak delete pun komen...mak musykil gak ni pesal komen2 semua tak keluar..sampai kat e-mail mak jer.,..

blogger.com bengong kahhh??

My_Aqeelah said...

citer yg menrentap jiwe. kalo tgk musti berkoyan2 air mata kuar, lps tu dok berangan kan Jun Xiang. Haih. kite pun beli VCD jek, tapi dh lama ada semenjak bujang dulu. mahal pun tak kira beli jugak, masa tayang kat tv dulu tak sempat nak tengok. mmg best kan!

~Umi.Sufira~ said...

wallawei...hensemnya gambar yang last tuh....aku menangis berkoyan2 tengok cerita nih dulu..huhu...dasar...

puterikiut said...

huhuhu..layan jangan tak layan..

Sayang.Ibu said...

TTM, wahhh mak jah pun layan ke nyahhhh... kelllassss mak jahhh... ahaksss.. eh beb komen2 kat blogspot mmg mengong laa smlm, kat blog haku pun sama...huhuhuuu

marisa sama laa... mmg 1st love ai utk citer korea... ahaksss

kak sally, jom layan jiwang sama2...

CC..kenapa? tak perchayaaa??? muahahahaaa

my aqeelah... btol laaa, ni tengok lagi ni pun masih tangkap leleh gakkk... best gilor citer nihhh

mimi.. tiba2 perasan diri jadik si yi joon kannn.. walhal mak x rela okehh kisah chenta realiti complicated tahap cipan macam tu... muahahahhaaa

puterikiut...jom join layannn...ahaksss