Wednesday, July 28, 2010

Koleksi Cikgu Terlampau...

Apa benda pulak koleksi cikgu terlampau nih?? Hahahhaaaa... Nampak beno saya sekarang nih memang takde idea dan takde keje. Dapat idea mengarut nak menayang nih masa saya kemas-kemas tool jewellary box yang tidak mengandungi jewellary pun... :P
Sekian lama saya tak mengemas box tersebut, sampai nak carik barang pun susah. Ok layan cerita sambil tengok gambo yer kawan-kawan... :)


Ini ialah jewellary + music box saya...
Box nih adalah hadiah dari seorang parents,
saya sangat sayang sebab cantik sangat...
Saya buat simpan koleksi BROOCH saya yang berlambak..


Mulakan dengan yang ini..
Brooch berjurai yang comel nih saya pakai kat bawah dagu...
Nampak best berjurai gitu... hahahhaaaaa...
Yang saya selalu pakai ialah yang paling kanan tu..



Ok yang ini adalah brooch yang ada couple..
:P
Macam-macam kaler ado, supaya matching dengan tudung & baju
Memang terlampau pasal brooch pun ai nak matching-matching... :))
Barisan brooch yang tengah tu (ijo, merah, pepel) adalah koleksi terbaru ahkak...



Yang ni pulak, brooch yang single..
kategori masih dara dan janda malatops... hahahhaaaaa

Nampak tak brooch bentuk riben kaler kelabu tu yang kat belah bawah tu?
Haaaa... brooch tu dah nampak buruk, tapi saya sangat sayang.
Sebab tu brooch pertama yang hubby belikan dari Sarawak,
masa tu kami tengah bercintan-cintun... hahahhaaaaa



Setelah dikemas-kemas, ini ialah brooch yang saya tak pakai dah..
sebab banyak batu dah tanggal.
Nak buang sayang....



Setelah dikemas dan disusun semula, inilah hasilnya...
Eh apsal nampak macam tak bersusun??? :))
Yang belah bawah macam laci kecik tu, koleksi gelang manik yang saya ada...


Banyak ke tak banyak brooch yang saya ada? Saya memang suka beli brooch. Koleksi saya ada yang beli, ada yang dapat hadiah. Saya beli brooch yang murah-murah aje, janji cun.. :)

Korang punye brooch banyak tak?

OK.. last sekali saya nak tunjuk pulak koleksi terakhir perut saya malam tadi..............


*













*
*


*

*

*
Pulut serawa atau pulut kuah durian
Mak saya masak dan siap deliver ke umah saya,'
Saya tukang makan... hahahhaaaa


BURRRPPPPPPPPP!!!! Alhamdulillah.... :))




15 comments:

Sally said...

huhu..tak nak dermakan ke nyah..aku koleksi gini tak ada..nak lebih afdal bg dgn box sekali..maklum bulan posa dah dekat...heheh..:p

sz | m.s.s said...

hihihhii..
kalu daku yg pki brooch smpi tanggal batu2annya br tukar brooch lain..sedih kan kan kan.. :p

Zety Zin said...

cikgu-cikgu memang harus ada koleksi brooch yang banyak kot. macam mak aku. maka anak-anaknya menumpang sama. foc. kehkehkeh.

bila tengok jewellery box tu dah serupa macam peti harta karun, nyah. kelless gitu.

TopsyTurvyMum said...

memang melampau collection ko NYahh...meh derma kat aku yg miskin brooch nih wehhh..

keji tauu gambar last sekali tuu!!
baldi ada stok??? hahaha

sayangsayangibu said...

koleksi yang paling melampau adalah pulut duyan tu.. ;p

m-i-o said...

hahaha. mak sama spesies dgn sz|m.s.s - ada sepasang je, pakai le sampai tanggal, sampai berkarat. pastu buang, beli pattern yg itu-itu jugak. nampak tak kesetiaan kpd negara tu? kahkahkah!

anyway, mak tgk box hang ni, terasa sungguh betapa tidak perempuannya haku. kahkahkah! ish, mak pun nak pi beli box la - karang suruh laki mak sila isi apa2 yg patut. kahkahkah!

eh, mak baru teringat mak ada koleksi baldi! lengkap dengan pemerah mop lagi you. eceh. padahal 2 bijik je :P

p/s: nyah, klo sayang sangat brooch ribbon tu apa kata suh laki hang belikan versi emas putih punya? hihihi

m-i-o said...

eh, lupa nk tanya tadi - org johor kalau buat kuah durian memang pakai gula putih ekk? puan jiran aritu kasik mak pulut dgn kuah durian ni. mak nak kasik dia balik tak berani sebab mak buat bubur durian pakai gula merah. hahaha. logik tak alasan tu??

oh, kat sini mak panggil kuah durian tu sebagai bubur durian.

Fid said...

fuh jauh 17 batu kalau aku nak kejar ko nyah
tak denya aku ada semua tu
aku ada sebiji du aja
tu pun tak guna kaka
selekeh gileeee

Sayang.Ibu said...

Kak Sally, hahhahaaa.... alah kak, brooch murahan jer, tu yg byk yg tanggal batu..hehehee

SZ.. mula kan malas nk beli2 matching2 nih, tp sbb slalu sgt dpt hadiah brooch, mcm sukak pulak tengok byk2 gitu

ZZ.. anak aku si aina tu dah start laa suka belek2 brooch haku. ko tau tudung dia pi sklh pun dia letak brooch kecik kat bwh dagu.. walhal bukan longgar pun.. tu baru 4 thn tu...hahahhaaa

TTM.. motip sebenar adalah tayangan gambo last skali tu laa..ahahahahaa... ko nak baldi, nahhhh!! sambut, haku baling...:))

mio... box tu, hadiah org kat haku nyah.. aku x koser ahhh nak beli.. :P
weh... kalo mak aku buat kuah durian tu mmg mcm tu kaler dia, aku x pernah lak jumpe kaler lain... hahahahaaa... agaknya laa org jhr buat kaler tu kottt... :P

fid.. alahhhh.. aku punye yg murah2 je tu nyahhh, ada yg 3 spuloh hinggit... sepasang 5 hinggit.. heheheeee

salzahari said...

ada tak tips mcmana nak elakkan batu tanggal?? menyampahs dan sedih betul kalau brooch baru pakai/ yg kita syg tu tanggal batu...gam UHU pun tanggal jgak! gam gajah/ kayu,kang dgn jari2 kita lak takleh tanggal! hahhaa....

Sally said...

meh mak jawab salzahari punye soklan..pernah buat x nak bagi tanggal batu2 tu ialah bila beli jer terus sapu quatex(spelling mak tak tau..tp yg porng buat cat kuku tu) tu..yang transparent tu ..sapu kat brooch tu..untuk elakkan brooch cepat berkarat dan batu tak jatuh..

Sayang.Ibu said...

Sal... hahhh... tu kak sally dah jawabkan. tu lahhh... ramai org ckp, tp saya pun x pernah try...

kak sally, mmg terbukti laa nih ekkkk...

~Umi.Sufira~ said...

Ya ampun!!!banyak giler brooch ko nyah!!!!ahahaha...

salzahari said...

ok..pernah dgr tp x pernah cobaa! TQ

Sayang.Ibu said...

mimi... mmg banyak bebbbb... hadiah anak murid pun banyak gak tuuu...hahahaaaa

sal.. sama laa kite, ,pasni leh try