Tuesday, July 27, 2010

Kedai Best!!!

Akhirnya... Wujud jugak baking shop kat area Pasir Gudang nih. Kalo tak susah btol nak carik bahan-bahan nak buat roti atau kek. Kalau adapun kat Tesco, tak banyak pilihan dan agak mahal. Baking pan lagik laaa susah nak carik. Tak banyak pilihan langsung!

Tapi, sekarang sudah ada kedai Bake Well, dekat area Kip Mart. Saya sangat suka. Jumaat lepas, akhirnya saya singgah jugak kat situ. Rasa macam nak beli semua... hahahhaaa... Tengok baking pan dia lagi laaaaa, dari saiz kecik ke beso.. dari yang bulat sampai yang bersegi.. macam-macam ado... Acik suko!!!!

Bahan-bahan untuk baking pun banyak sangat... just name it.. semua ada tawwww. Dan bestnya tepung roti adalah lebih murah dari kat Tesco. Kalo kat Tesco, RM4/kg tapi kat situ RM3.20/kg jer.. Banyak lagi barang yang lebih murah harganya kat situ.

Hari tu, saya sempat membeli beberapa bahan... Yang paling saya sukak ialah donut cutter dan muffin pan. Lepas nih dah boleh buat donut... Memang mengada, tak yah cutter tu pun boleh buat donut kan... :))


Ok orang Pasir Gudang, boleh serbu kedai Bake Well nih untuk lihat apa yang ada... :)



5 comments:

CikChelsea said...

akak kalau dh tjebak kat 'mainan' utk deko cupcakes lg la, boleh habis beribu utk tools dia je.

sy kalau masuk kedai jual bahan kek, mcm budak2 dpt masuk kedai mainan..hehehehee

TopsyTurvyMum said...

wahh Nyahh..hang dah terjebak nih!
susah nak berenti tauuu cam haku ekekeke!

Tapi takper...biasanya kaum2 suami mmg redho sgt ngan hobi bini camni kann...
Makin byk la ko punya ternakan baking pan nanti haha

Sally said...

hahh camtu harus hang borng sakan la ya!..nak2 dekat puasa dan raya ni maka harus ada biskut vadevas la tahun ni.:p

sya lee said...

pasir gudang dekat mana ya ? hihi

roslena mohamad said...

Pasir gudang area mana kedai ni?