Friday, July 23, 2010

Dengan Ini Saya Mengumumkannnn.....

"bahawa dapo saya bercuti lagi"

Si dia telah selamat tiba di Qatar pada hari semalam lebih kurang jam 11.30 a.m (waktu Malaysia).
Maka tinggal lagi lah saya dan anak-anak di bumi bertuah ini.

Patutnya tak payah pergi lagi, tapi ada pulak problem kat tengah laut nun... terpaksa laaa super hero ai tu pergi jugak... Kata si dia, paling lama sebulan. Hopefully lebih awal lah dia balik, tapi tak mungkin.. tak pe lah, asal jangan sampai Raya udah ler. Yang pasti, puasa kali ni tak dapat sambut dengan dia lagi. Sepanjang kawen, ni kali kedua x dapat sambut Ramadhan bersama-sama. Ramadhan takpe lagi, kalo Syawal.. uhuhuuhuuuu.... tak dapek nak dibayangkan okehhhh... :(

Takde banyak projek terlampau yang boleh saya buat kali ni, sebab umah tengah sakan renovate. Mintak-mintak takde problem mengarut lah renovation nih.. kalo tak meroyan lah haku sorang-sorang. Nasib laa kontraktor yang buat nih, kawan-kawan dia..so bolehlah dipercayai jugak.

Wokeh.. mata mak dah separuh stim nih... stim mengantuk gilor... esok nk skolah. Macam biasa, ni schedule entri.... Salam Jumaat u ollsss.. dan selamat berujung minggu... :)


6 comments:

Fid said...

nyah
kan mak pesan dulu kalau dia tak de jgn habaq kat org..kang ada org mai kacau ko baru ko tau..ishh
hahahahaa

Sally said...

dapur close la kiranya ni..tak pa tunggu cik abe balik raya nnt pulun le bukak dapur kembali dengan meriahnya..hhehe

Sayang.Ibu said...

maksud ko si 'gatal' itu kah? owhhh...ko jgn riso, umat2 sekeliling aku mmg x tau kewujudan blog aku nih.. :P

kak sally, itu lah.. bila tgh rajin memuncak nih, dia pi lagik.. hahhahaaa

m-i-o said...

takpe nyah. breadmaker dan oven tu sekali-sekala nk berehat gak. anggap je la ko bagi cuti semester kat ahli2 dapur tu. hahaha!

oiiii sakan beraya nampaknya tahun ni. siap renovate2 gitu. auwwww! jgn lupa pasang lampu lip-lap barulah ada aura tamadun indus sket. muahahaha :P

TopsyTurvyMum said...

lama dah laki mak tak OS...
masa tu kira best jugak ler tak yah masak sgt ekekeke tapi tu la rindu yg tak best..ecehhh!!

aku penah sekali tak puasa sama..tak raya sama...suamiku dtg ke mari mencari kerja lalu tinggalkan daku dan anak2 kat cincapur..sampai terus raya haji...sob..sob! *mengenang kisah lalu*

Sayang.Ibu said...

mio... reno bukan sbb nak raya nyah, kebetulan je dah nak raya.. hehehehee.. itu ler, aku nih berhajat nk bg cuti kat bm, tp si ttm tu asik tayang roti best2 jer... geram haku.. muahahahaa

ttm..part rindu mmg x yah citer laa beb, tp kan the best part ialah bila da lama2 berpisah, jumpe balik... mcm pengantin baru gittewwwwww (x sedo anak da dua).. ai laikeeee... kahkahkahhhh....
aku kan, blom ada pengalaman raya xde dia,aku harap tak rasa laaa... mati laaa aku keje melalak je kang... huhuhuuuuu