Thursday, July 29, 2010

Saya Naik Pangkat!!!

Naik pangkat?????????? Hebat sangat ke ko baru masuk 5 tahun berkhidmat nak naik pangkat??? Beso ko punye kipasssssss???????? Muahahhahaaaaaaaaaaaaa....

Rilekkkk... rilek... apapun, korang tak nak congrats ai kah? :P

Mau tau apa cerita sebenar?

Gini u olls... tau kan projek renovasi umah saya sedang berlangsung dengan pesatnya (?). Dan suami ku yang terchenta merangkap "Project Manager" renovate-rumah-sendiri itu telah ke Qatar semula untuk berjuang bertugas.

Apa yang dirancangkan, terus berjalan dengan lancar. Tapi tiba-tiba datang idea saya untuk mengusulkan cadangan supaya tambah sikit plan asal. Sebab suami saya kata nak pasang downlight kat hall, tapi tak pun berhajat nak pasang cornice. Then saya pikir, alang-alang rumah dah bersepah sebab renovate.. biarlah sampai ke pangkal lengan.. eh? :))
Saya pun mengusulkan ke Dewan Undangan Negeri agar tambah cornice jugak kat hall. Ternyata membuat usulan melalui telefon-jarak-jauh adalah lebih mudah dari bertentang mata... hahahhahaaaaa.... Maka usulan patik pun diterima oleh Sang Merong Mahawangsa... apa ko merepek nih labuuuuuuuuuuuuuu???

Maka semalam, saya dapat email dari timur tengah... siap bagi saya planning beserta dengan drawing lagik apa yang nak buat untuk pasang 'cornice' tu.


Nih korang tengok drawing nihhhh......


Memang Engineer sungguh laki mak nih.. Manjang dengan drawing... hahahhaaaa....
Dan kemudian dia siap lantik saya jadik "Project Manager" renovate rumah nih. Tapi... sekarang saya mula pikir balik... saya manager kah, dia yang manager.... Pasal selalu manager bagi order saja... kan kan kannnnn....

Kalo ai jadik manager, u jadik CEO nya lah darling... Berapa u nak bayar ai untuk projek nih???? Muahahhahaaaaaaaaaaa......

Kena tunggu plan asal siap dulu lah baru buat plan baru tu... hmmmmm ...termenung pikir nak alih barang-barang kat hall nih cemana???...
*tiba-tiba rinduuuuuu kat darling ai..huhuhuuuu*



2 comments:

sz | m.s.s said...

ahahaha..
kalo engineer mmg gitu pesennya...
sama je tuanku kat umah ni ...
citer facts & figures saje... :))

TopsyTurvyMum said...

Skang ni kan..baik ko tambah apa2 lagi ko nak tambah..
peluang baik ni Nyahh!! hahaha