Thursday, December 11, 2008

Cuti-Cuti Malaysia+Jalan2 Carik Pasal Lagi...

Ibu masih menanti janji-janji manis Mr Hubby untuk membawa kami sekeluarga bercuti-cuti di musim cuti sekolah ini. Nampaknya Mr Hubby masih lagi dengan kesibukannya. Setiap hari malam baru balik. Dia masih mengerjakan projeknya yang tak siap-siap lagi. Namun dalam pada itu sempat juga beri dateline kepada ibu..selepas 17hb nanti akan diusahakan untuk bercuti jua. Haruslah Mr Hubby membawa kami sekeluarga bercuti kerana setelah projeknya siap, dia pula akan menyusul ke tengah laut memantau kesuksessan projeknya ittew...maknanya haruslah ibu dan anak-anak akan kesepian paling kurang pun sebulan...harus lebih lama dari itu..uwaaaaaa...
Agak-agak kemanakah hala tuju cuti-cuti malaysia kami nanti yer??? Erm...pada awalnya ibu nak ke pantai aje...maybe ke Cherating atau PD. Tapi pikir-pikir..musim hujan begini, tak ada maknanya ke pantai. Jadi ibu cadang nak ke Cameron Highlands. Terfikir jua ke Bukit Merah Lake Town Resort...tapi...ermmmm...kawan-kawan pernah ke sana tak? Mana lebih best
Bukit Merah atau Cameron ye??? Masih menimbang-nimbang ni...Sila kawan-kawan yang rajin berjalan beri pendapat...terima kasih...:)
Pagi tadi..tiba-tiba ibu terasa nak berjalan-jalan carik pasal lagik. Jadi terus siap-siapkan anak-anak dara ibu dan ke rumah tok mak. Racun-racun tok mak, akhirnya tok mak ikut berjalan ke Jusco Tebrau. Sebenarnya ibu bercadang nak carik hadiah besday untuk Mr Hubby yang akan datang pada 19hb depan ini. Tapi...uhuhuhuuu...hadiah Mr Hubby tak dapat, yang dapat hadiah untuk diri sendiri saja....sehelai baju dari FYI dan skirt labuh idamanku dari Somerset Bay....ranap duitku okehhhh.........hahahhaaaa............

Macammanalah tak dapat hadiah Mr. Hubby, dah kepenatan bershopping-shoppingan..x larat lagi daku nak kuor masuk kedai carik yang sesuai untuk Mr Hubby pula. Nanti lah...akan ku redah lagi shopping complex di lain masa untuk agenda ini.

Tok Mak pun dah kepenatan melayan anak dia yang dah jadik mak orang ni bershopping. Mesti lepas nih tobat nak ikut lagik..huahuahuaaa...Upah untuk Tok Mak, bawak pergi makan pizza...

Aina sibuk nak makan spaghetti sendiri...

Tok mak layankan Aina ajer...........

Ibu dan adik Ainin tetap mau enterprem jua....

Dan sesungguhnya ibu keletihan okeh...Sambil-sambil berehat-rehat ini, sempat jua memblogging. Dan kakak Aina seperti biasa...malam ini 'diculik' oleh tok maknya....huhuhuhuuu...

10 comments:

::Umi Sufira:: said...

Amboi cuti skolah ni sakan bershopping ajer yer..sungguh diriku ini jeles tahap gaban taw!!

Ina Hashim said...

sayang ibu...bestnya jadik cikgu..frankly speaking,rupa you ada iras2 my sis...dia pon cikgu gak hihih

sayangibu said...

mimi...jom laa jadik cikgu jugaks...ehehheheeeee....
wahahhaaa..kak ina, ye ke...kem salam ur sis yer..ehheheheee...post laa gambo dia kat blog..nek tengok..:)

Yan said...

cita2 saya masa kecik adalah menjadi cikgu.. bila dah besar jadi programmer.. tp kadang2 ada jugak bagi training.. jadik la.. cikgu jugak tu :P

salzahari said...

mmg can;t hold ourself kan bila buat retail therapy di musim2 mega sale ini?:P nak cari utk org lain kononnya, end up diri sendiri jugak yg dpt...pastu bg mcm2 alasan :p

Antara Bkt Merah and Cameron,dua2 dlm perancangan dan tak pernah pegi.. tapi both are different.so susah nak compare la cikgu!

Cameron - sejuk, ada bunga,byk pemandangan..lebih sesuai utk org nak romantik2.

Bkt Merah - sejuk jugak, tapi ada waterpark which is sgt disukai kanak2 ribena.

so the choice is in your hands now cikgu!

cendawanintim said...

geramnyer tengok pipi baby ainin..rasa nak geget ajer!!

sayangibu said...

cik cendawan..ehehheee...:)

sayangibu said...

Yan..sebenarnya..kite semua adalah cikgu okeh..cikgu kepada anak2 kita...:)
salzahari..ye sal mmg btol..almaklum,bila dah ada anak2 ni,mmg lama dah tak bershopping btol2 utk diri sendiri..kire2 itu mcm upah utk diri sendiri lah..and thanx 4 d opinions...:)

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..