Monday, October 11, 2010

OMG!!!

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaaa............. sekian lama tidak bersiaran, kini ahkak kembali nak memeriahkan suasana dengan gossip-gossip terhangat dan panasssssssssss!!!! :))

Raya dah berlalu kan u ollssssss... kejap jerrrrrrrrrrrr.... Boleh dikatakan memang mabuk makan sajorkkkk sepanjang musim Raya kali nih, open house bermula setiap Jumaat hingga ke Ahad setiap minggu. Sampai ke Sabtu lepas pun (walo Syawal dah abesss) pun ada lagi jemputan makan-makan nihhhh. Anyway terima kasih banyak-banyak di atas undangan. Ahkak tak buat pun open house nih, pasal takde satu hari pun yang sempat nak diselitkan. Weekends semua full, weekdays... errrr... idak ler larat ahkak nak open house.

Hari tu kan u ollsss.. laki ahkak bawak balik satu gajet yang sungguh menyentapkan jiwa raga ahkak tawwwwww. U ollssssss nak tau apa????

ini diaaaaaaa.............


*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*

Ni haaaaaaaaaa.....


Ahkak sentap sengsorang bila menjejakkan kedua-dua kaki ke atas mende tu. Ahkak memang dah lama tak timbang berat nih, seingatnya sebelum puasa dulu ada laaa. U ollsss tau, apsal ahkak sentappppppppp??????? Sentap laaaaaaa pasal ahkak nampak mende nih duk blinking nombor nihhhhhhhh 58.8 kg.... :(

Ahkak rasa nak guling-guling bila tengok nombor tu u ollsssssss.... Giler sentap hokeh, cuba u olls bundarkan kepada nombor yang hampir... berapa??? Yer pandai.... 59.
Okey, sekarang cuba u ollss bundarkan pulak angka tersebut kepada nombor yang hampir sekali lagik... berapaaaaaaa??????????? Yerrrrrrr betullllllll... u olls memang bijakkkkkkkkkk, saper cikgu Matematik u olls nihhhhh??? :P

Dengan ini u olls ahkak dengan sedihnya, setelah ahkak melakukan kamiran ke atas nombor nombor di atas itu, maka dengan ini ahkak mengumumkan berat badan ahkak sekarang nih dah menghampiri 60 kg !!!!!!! Kesian kannnnn... Ahkak sangat rasa down tawwww u ollsss... Tu pasal ahkak lama tak update blog.

Ni semua gara-gara asik makan, makan dan makannnnnnnn sajer sepanjang Raya. Ahkak kan u olls, bukan laaa nak berat kurang dari 50 kg. Tak punnn... Ahkak cuma nak maintain 55 kg jerrr. Kalo berat 55 kg tu dah cukup perfect laaa bagi ahkak dengan ketinggian bak model ahkak nihhhh. Lagipun KALO akak preggy lagik, tak ler teruk sangat ahkak nak turunkan berat badan balik lepas bersalin nanti.

Nampaknya ahkak kena turunkan 3.8 kg lagik u ollsssssss untuk mendapatkan berat ahkak semula. Banyakkkk hokehhhhhh 3.8 kg tuuuuuu. Bukannya ahkak nih ghajin nak bersenam ke hapeee... Bersenam atas katil.. errr maksud ahkak T.I.D.O ghajin lerrrr... :P

Jadik biler ada cita-cita nak turunkan berat badan tu, yang terlintas di dalam kepala ahkak, tindakan pertama ialah TIDAK MAHU MAKAN NASI DI WAKTU MALAM lagikkk. Makan nasi akan digantikan dengan buah-buahan atau lauk-pauk sahaja. Suci murni kan niat ahkak?? Tapi, selaku isteri dan ibu solehah statement poyo NM.. walopun tak nak makan nasi, tetaplah jugak kena masak-memasak nasi dan lauk-pauk untuk santapan suami dan anak-anak. Abes tu u ollss... aritu ahkak telah masak salah-satu lauk favourite ahkak ni lagik......

Kerabu sutun...


Cuba u olls pikir, sedap ke kalo makan macam tu jek u ollsss??? Kalo tak kena dengan nasik, mana best makan kerabu nih u ollssss??? Apatah lagik, mak ahkak masa tu bekalkan pulak lagi satu makanan favourite ahkak, sambal sulur keladi. Pengsan ahkak kalo tak dapat makan nasikkkk dengan lauk-pauk tu tawwwwww. Jadik u ollllsssssss... Cemana ahkak nak turunkan berat badan u ollsss???? :(

Ni gambo terkini ahkak u ollsss.... U olllssssssssss jangan terpedaya dengan gambo tu, sesungguhnya ketembaman dan lemak-lemak tepu ahkak telah berjaya disembunyikan oleh teknik pengambilan gambar dan jugak tudung baru ahkak yang cantik warna baju tu u ollssssss... Lepas nih memang ahkak akan beli baju kaler itam je laaa jawabnya.... :))



Apa??? Korang tak percaya??? Memang laaa kan, cerita kemain lagik ahkak nih pasal berat naik, tapi tayang gambo yang 'langsing'.. keji sungguh kannnn. Ok, tak caya korang tengok gambo nihhhhhhhhhhhhh..................

*


*


*


*


Hahhhh... tengok muka ahkak yang dah makin tembam, dagu berlapis, dengan lengan dah macam lengan A*wie.... bergambo pulak sebelah ella yang slim tu... makin terserlah ketembamanku... lain kali tammo bergambo sebelah ko laaaa babe huhuhuhuuuuuuuuuuuuuu... Ni semua salah tukang amik gambo tu laaaa, u sengaja sabotaj ai kan bang??? *salahkan orang lagik*. Now percaya tak ahkak dah membuyung menembam??? :(

Sekian lah u ollsss, sembang ahkak yang tengah sentap nih u ollsss. Terima kasey laaaa u ollssss sebab sudi lapangkan masa di pagi Senin yang hening nih untuk baca rapikan ahkak yang PMS nihhhh.. I love u ollssss very the strong... :)



11 comments:

Anonymous said...

sama la... saya pernah terpana seketika... berat before kawin 54... tutup lepas anak 2.... naik 65.... seriau... hilang keyakinan.... ni lepas beranak 3.... mmg jaga makan.... ALhamdulillah... turun la kepada 57 kg... tu pun jenuh.... thanx to BF sbb percepatkan proses penurunan berat badan,,,, ngeri la nanti bila dah stop BF...

-marisa-

cc said...

alaaa masih langsing lg. pose2 kata dh temba...sentappp tawww! nyampasss

*tetiba emo?

Sayang.Ibu said...

marisa, btollahhh... maybe pasal dah kurang BF tu yg naik balik badan nih..huhuhuuuu

CC... tembam laa dik, ko x jumpe akak secara live.. tengok betapa machonya lenganku..uwaaaaa....

Ealyie said...

aah la nyahhh.. ko dah gemokkkkkk!! hahahah..
kan..kan.. ko mmg da gemoks kan?? gemok semata2 gemok tiada yg tidak gemok. semua gemok belaka.. :p



larikkkkkkkkk!!!!!!

Sayang.Ibu said...

yelah..yelahhhh...aku gomokkkk... uwaaaaaaaaaaaaaaaa... :P

Fid said...

mls nk komen

knv said...

aku sepak kang orang2 tak gemuk ngaku gemuk nih!

eh apsal emo tetiba nih?

:P

Ealyie said...

Kak Non..
wajib emo kak ngan minah nie..
haku yg tak reti2 nk cecah 55 pon sentaps tauuu...huhuhuhu...

:p

Sayang.Ibu said...

fid, kak non, ely... korang jangan laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sentappppp wehhhhhhhhh.... acik x bermaksud pun nak menyentapkan korang, acik yg tgh sentap ngan diri sendirik nihhhh... anyway, sori laa babes yerrrr... huhuhuhuuu

knv said...

lepas sepak baru bley maafkan hahahahaha

Sayang.Ibu said...

kak non kijammmmmmmmmm.... muahahhahaaa