Wednesday, June 8, 2011

Private Sudah...

Assalamualaikum...

Yeayyy... akhirnya berjaya jugak ku stick to the decision - privatized my blog!!!!

Setelah ditimbangkati beberapa kali... akhirnya aku membuat keputusan ini. Susah okeh mau buat keputusan nak privatekan blog nih. Alahhh... nak ikutkan bukan glemer mana pon blog mak nih. Berapa kerat sangat yang rajin terjah blog picisan-syok-sendirik nih kan? Bajet ramai beno reader kerrrr????

Banyak sebab sebenarnya yang aku pikir-pikirkan sebelum mengunci blog ini dari bacaan umum seantero dunia. Antara yang paling tak-bley-blah bila ada anak murid aku yang advance I.T nih dah claimed yang diorang dah jumpa blog aku.

Siap tanya, "cikgu.. bila nak update blog? dah lama tak update. Saya (dan mak saya serta jiran-jiran saya) suka baca blog cikgu..." - kalo ko tak bengang???

Sumpah tak selesa langsung bila anak murid cakap macam tu hokey! Tetiba aku rasa macam nak masukkan kepala dalam cengkerang - kalo aku seekor kura-kura. Tapi aku takde cengkerang sebab aku bukan seekor kura-kura. Itu jugak antara sebab aku ilang mood nak memblog... Boring okey... bila cikgu merapu-memaki-syoksendiri dan anak murid baca. Aku rasa cam anak murid aku nanti kata - 'elehhhh cikgu nih, kemain macho kat skolah... dalam hati ada taman' - whatever...

Then aku rasa macam, tak semua orang suka (dan ikhlas) menerima apa yang dimerapukan dalam blog nih. Yelah kan... macam - kita happy, orang menyampah.. kita sedih, orang tepuk tangan. Tak paham? Takpe tak paham, takde masuk dalam exam pun stetmen nih... hehehehee

Kadang bila aku menaip, aku rasa tak free.. walaupun ni blog aku, patut ikut suka aku lah nak story pasal apa kannn? Kadang ada masa... cerita aku terbatas. Ada ayat yang aku taip-taip, aku backspace... taip-taip, aku delete... pasal aku tak konfiden dengan penerimaan orang pada apa yang aku taip. Entah siapa yang baca blog aku kan? Buat kata pertama kali seseorang tu terjah, rasa annoyed dengan cerita aku, tak pasal dia nyampah dengan aku secara tiba-tiba. Kesian aku (dan dia). Sok-sok anak dia syok kat anak dara aku yang anggun lagi berbudi-bahasa, dia tau aku pulak blogger yang dia nyampah tu, dah satu hal.. cinta terhalang tak pasal-pasal... Ok nih dah merapik... hahahhaaaa... :P

Bila dah private ni, aku rasa lebih konfiden. Sekurang-kurangnya, aku tau siapa yang baca blog aku nih. Kalo korang menyampah pun.... gasak korang laaaa... sapa suruh bagi emel suruh aku invite???? Menyesal? Hah.. sila tinggal komen suruh aku delete korang pulak (kalo brani)..... Hahahhahaaaaaa.... :D

Eh best lah dah private blog nih... aku rasa cam nak lompat-lompat freely... Yeahhhh...

Lagi satu, ramai opismate serta kengkawan lama yang dah tau blog aku nih, which is I tak berapa gemor. Kang aku nak ngumpat diorang citer aku stress ke, aku tak puas hati ke... dah terbatas kannnnn... :)

Hari tu aku kata, aku tak punya masa nak berblog kan... Sekarang aku dah ada sedikit masa lah untuk dicilok bagi tujuan berblog. Sebab, my dearest hubby sekarang nih keje kat Terengganu. Hanya weekend je balik rumah. Jadi, aku tak perlu nak terkejar-kejar sangat dengan urusan rumahtangga. Kalo masak pun takyah nak beria-ia. Masa aku sekarang banyak yang aku boleh luangkan dengan anak-anak aku. Jadi aku rasa ada juga ruang untuk aku bernapas menaip sepatah dua kata untuk blog aku ni. Ok lah kannn.. :)

Ok... kalo nak susun ayat cerita kenapa aku privatekan blog nih, sampai muntah ijo korang baca kang. Cukup-cukuplah tu. Yang pasti aku happy dengan keputusan aku nih. InsyaAllah aku akan cuba update setiap hari, so korang boleh laa rajin-rajin terjah... heheheeee.... Apapun sampai bila aku nak private pun aku tak boleh nak kata. Mungkin selamanya... mungkin tidak.. mungkin bila dah rasa bosan... aku open balik ke.. tapi tu mungkin bila aku dah pencen kottt... Tak tau lah... bergantung pada gerak hati aku...

Tata u ollsss... Thank you for offering yourself to read this blog... And please read it at your own risk... Sebarang kecederaan hati dan perasaan adalah tanggungjawab sendiri... Sekian, terima kasih... I love youuuuuuuuuuu olllllsssssssssssss... Adiossss... :)




8 comments:

Fid said...

ko kan cikgu terpopular alaf ini!

thanks for inviting me!

CY4.0 said...

ilebiutu

~: UmmiNor:~ said...

nak hilang stress bacalah blog ko nyah...kelasssssssssssssssss :P

Sayang.Ibu said...

fid... hahhahaa... tu laaa masalahnya kalo (perasan) fofular kt sklh... anyway, aku invite sape2 yg dekat di hati walopun diorang tak suruh.... kekekekeeee... :P

CY... TQ TQ... *lap air mata*

umminor.. hahahhaaa... kalo tahan dgn merapu haku ketika ko sdg stress.. silakan... :D

maya amir said...

oooo itu kalu ka?;)ok2 aku kmbang idung sbb ko sudi invite aku...ngeeee;)

*jgn lupe tgk seth tan mlm ni..ihiks*

Sayang.Ibu said...

maya... kontrol sket lobang idung, kang lalat masuk... hahahhaaa...

*semestinya, pukul 7 aku dah terpacak dpn tibi.. :P

Nieza Ishak said...

ko merapu la tahap mana pun nyah .. aku telan yoooo. dah nama keja mengadap tenet .. mengadap blog .. mengadap fb.

tp apa yang ko cakapkan tue betul. aku pun skrg ni tak selesa bila ramai opismate masuk blog ... mungkin aku pun akan private masa akan datanggg ... tapi aku still berdoa yang derang tak pandai nak google blog aku kalo derang dah luper ... hahahahaah

Min Aina Ila Aina said...

Tu la, kadang-kadang profesion ni membuatkan kita tak bebas sebab maruah profesion yang perlu dijaga. macam tu juga kat fb. Belum lagi jadi artiskan, kalau jadi selebriti macam manalah agaknya nak kena jaga...