Tuesday, September 7, 2010

Rambut Raya Saya...

Assalamualaikum.. Hai auntie-auntie voks semua!!! Apa cerita ini hari??? Dah siap packing balik kampung ke? Lama sungguh saya tak enterprem kat sini kan... asik ibu je sibuk citer itu-ini pasal dia. Over tawwww... :P

Hari ni, saya ada can nak bikin havoc kat blog ibu saya nih pasal dia tengah busy bukak kedai dobi. Tu auntie tengok laaa tu, kemain sibuk lagik basuh-sidai-basuh-sidai segala baju raya, tudung-tudung bagai. Tu lahhhh.. saya dah cakap, kalo pakai tudung bawal goreng tu, tak laaa bertambah keje dia. Sumbat je dalam mesin basuh. Ni tak... tetap nak pakai tudung yang ada keras-keras tu... kan dah kena basuh sendiri... huhuhuuuuu... Tapi takpe laaaa... sebab ibu banyak keje arini, maka dapatlah saya buat blog nih macam blog sendirik kankankannnn.... :))

Aunties nak tau tak, semalam kan, ibu bawak saya pi mencantas. Mencantas apa??? Ni.. auntie tengok laaa sendirik...............

*


*


*


*



*


*



*
Muka cuak saya...
nasib baik abang cina ni encem...
:P


Sekejapan aje dah siap...


Penampilan baru saya bersama rambut 'Raya'...


Amacam... comel tak saya aunties?


Ibu saya dah berjaya pujuk saya potong rambut... huhuhuuuu.. Macam-macam janji manis dia kat saya. Yang paling buat saya kalah ialah ibu janji nak belikan saya brooch cantik yang macam ibu punya. Ok.. terus saya setuju. Ibu kata saya lagik comel rambut pendek, tapi saya tau.. sebenarnya ibu saya yang dah malas nak ikat rambut saya bila nak pi jalan... Ibu tu memang, nak voks sorang jer... hahahahhaaaa.... Tapi takpe lah, saya pun suka rambut baru saya nih, rasa ringan je kepala bila rambut pendek. Tak laaa rimas lagik. Sebenarnya kan aunties, ibu saya pun ada rambut raya, tapi tak boleh laaa saya tayang kat cni.. kang mati saya kena bebel. Ibu pun potong rambut jugak kasik pendek sikit. Elok laaa tu, saya tengok ibu punya rambut pun dah macam cik ponti gitu, panjang mengurai... muahahahhaaaaaa.....
Ok lah, tutup kisah rambut raya... :)

Hmmm.. semalam kan auntie, ibu saya masak mee bandung lagik. Hari tu kan dia buat tak letak haiwan laut, tapi kali nih... lengkap segala-mala haiwan darat dan laut terjun sekali. Hari tu, ibu tak letak gambo kan pasal tak sempat nak amik. Kali nih, saya tolong enterpremkan... Auntie tengok lah yer sambil amik bau....*kalo dapat*... :P



Ok lah auntiea... cukup sampai sini dulu, kang ibu saya meroyan tengok saya merapu ntahapehapentah lagik kang. Selamat hari raya untuk auntie semua, duit raya saya takde ke??? :))


7 comments:

~ As ~ said...

wahhh auntie voks gitu... aina, ibu ko mmg nak voks sorang, dia takut ko ambik gelaran ratu voks tu...aahaha

cc said...

comel..adik awk si rambut kenteng itew? dpt rambut raya jugak tak?

nak duit ry sila dtg rumah..open house rumah 'hakak' (hakak tau takmo auntie wakakak) raya ke-3 yerr 'dik' :p

Rizziela said...

Comelnya Aina berambut baru

TopsyTurvyMum said...

Hai Aina,
sila la pilih yang mana..Adnan ke Akmal?
wakakaka...

tak tahank nyahh tgk mee bandung ko tuh..ayah aku terer buat nih

KV said...

wah aina, bagus jer dia potong rambut, kalo my doter mmg hazabedah. 4 org pegang pun dh senget benget rambut dia.

Cikidong said...

Selamat hari raya la nok! maaf zahir batin... nak duit rayer!! ekekekek

knv said...

selamat hari raya intan. mintak maaf atas segala keterlanjuran semasa berblogging. :D