Wednesday, October 3, 2012

Tinggal Seminggu Lagi...


Pejam celik pejam celik, tinggal lebih kurang seminggu saja lagi cuti panjang aku akan berakhir. Memang seronok sungguh bercuti panjang 3 bulan. Terasa berbaloi dapat jaga baby dari new born sampai ke usianya 3 bulan. Memang tak sia-sia aku amik cuti bersalin 3 bulan nih. Walopun lepas nih cuma ada sekali saja lagi cuti bersalin yang layak aku amik, nak dibandingkan kalo aku amik 2 bulan, aku layak amik lagi 2 kali. But who cares? Blom tentu aku rajen nak branak lagik lepas ni... Hahahaaa. Lagipun umur dah 33 ni pun terasa hazabnya mengandung, apatah lagik kalo lagi bertambah umur nanti? Takkan pulak nak branak tetiap tahun semata tak nak mengandung di usia lanjut khennnnn? Larat koooo??? Dah ler anak- anak aku nih dari yang beso sampai yang baby ( of course ler kan) memang jenis clingy dengan aku. Itu nak ibu, ini nak ibu... Semua pun ibu. Abah? Tammo... Ohhhhh... Acik penatttsssssss.... Huhuhuhuuuu.... Jangan mimpi ler nak branak tetiap tahun. Kalo boleh elak, elak... Kesian kat anak-anak gak nanti bila mak asik nak menaga jerrrrrr... -_-

Stok susu Alhamdulillah, lumayan untuk Ahmad Faheem. Dua minggu nih aku tak sempat nak mengepam lagik. Rushing dengan macam-macam. Lagipun freezer aku dah tak muat oiiii... Hajat nak mencari deep freezer pun tak kesampaian lagik sebab husband sibuk teramat! Asik balik lambat jewww... Wiken pun busy. So dua minggu nh memang direct feeding jek laaaaa. Ahmad Faheem dah dilatih minum EBM guna botol susu. Ada dua jenis botol, Tommee Tippee dengan First Year. Ikutlah nanti memana yang ko berkenan yer Ahmad. Aritu macam reject First Year, tunyang beli Tommee Tippee. Tapi last week macam tak suka lak botol TT tu... Haihhhhhhh.... Jangan ko reject EBM macam kakak Aina dulu dah ler Ahmad oiiiii... Kang saper lak nak minum EBM bebanyak dalam freezer tu??? Tapi satu yang aku prasan baby nih kalo time bebtol lapo baru dia nak minum EBM tu. Kalo tak, macam susah nak bagi. Aku berdoa biarlah dia nak minum susu nih bila aku dah start keje sok.

10 Oktober, means Rabu depan aku start bertugas balik. Separuh hati sukaaaa gak benornya. Eh dah agak letih jadik SAHM nih oiiii... Keje tak abes-abes! Memang gua respek lah kat all SAHM di dunia yang fana   nihhh. Nak urus anak-anak, urus rumah, masak, basuh baju, sidai baju, lipat baju, itu, ini.... Serius penat. Nak list down kan keje-keje kat umah nih pun letih oi... Huhu. Jadik please lah respek para surirumah ni. Kalo tanya aku, errrr blom tentu sanggup! Kalo jadik SAHM part time tu boleh laaaa... Dah penat keje, jadik SAHM. Pastu penat jadik SAHM, pi keje lak... Macam aku la ni kan. Masa cuti skolah fefeeling jadik SAHM, abis cuti... Pi keje lak... Tu aku sanggop. Hehe... Dasarrrrr tak gheti duk umah dendiam khennnn aku nih! :p

Wokey... Stop mumbling. Orang hari rabu, buat entri wordless wednesday.. Aku buat entri wordfull wednesday.. Sukati jewww.. Haha... Adios korang! Slamat hari Rabu... :)




1 comment:

cikgu su said...

Kejap je ea dh 3bulan?selamat kembali menjerit .
Hihihi