Thursday, March 3, 2011

Buku Lagi...

Walaupun saya masih blom menghabiskan kesemua buku-buku yang saya beli dari Liana tempoh hari, tetap tak boleh tahan bila tengok Norhayati Berahim dan Ramlee Awang Murshid keluarkan buku baru.

Kelmarin saya baru habiskan Bunga-Bunga Cinta. Kelmarin jugak saya memulakan pengembaraan ke dunia fantasi bersama Rayyan Fantasi. Walhal dah lama beli buku tu.. :P

Kelmarin juga, saya beli novel baru NB, Dari Kerana Mata. Bila mau mula baca??? Hmmmm.. Mungkin lepas berkelana bersama Rayyan (ayat tak bley blah), barulah mulakan dengan novel terbaru NB nih. Lepas tu baru sambung baca novel-novel 2nd hand yang blom abis baca.

Sekarang agak lambat masa yang saya ambil untuk menghabiskan satu-satu novel. Sebab masa 24jam tu terpaksa dibahagi-bahagikan untuk banyak perkara. Now blogging & FB(ing) pun dah masuk dalam list. Jadi masa bila saya membaca? Time nak tido dan jugak time travelling dalam kereta yang saya tak pandu. Masa tu lah jadik quality time untuk saya membaca... :)
Now anak-anak pun dah pandai bawak buku dalam kereta bila nak travel jauh. Ok laaa tu kan... :D

Nak hapuskan minat baca novel ni adalah mustahil. Lagipun saya suka sangat tengok koleksi novel yang cantik bersusun dalam kabinet buku tu. Hubby ada DIY satu rak buku dalam bilik kerja, untuk susunkan novel saya... Tapi tu pun tak muat.. :P
Apapun.. I really love reading! Saya rasa masa terluang kalo tak membaca adalah rugi. Tu pasal power spek makin tebal.. Hahahaaa..

U olls minat membaca tak??? :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


9 comments:

saudah said...

me too. loves reading. sanggup tidur lewat kalau cerita best.

Ealyie said...

Minat cikgu!
Baca temlen..
Baca status..
Baca vlog..
Baca..baca..baca..

:p

Nieza Ishak said...

tak rembat lagik buku baru pn.yati ...

skrg ni anak2 nieza pun mengusung novel2 tebal kononnnnnn nak baca macam ibu. Tapi suh baca tak tahu ... hahahaha ;)

Normaliza said...

minat membaca & minat membeli. tapi tang beli tu yg terlebih. belum abis baca satu buku, dah beli lagi buku lain..hehe

Sayang.Ibu said...

kak saudah.. dulu saya mcm tu sanggup tdo lmbt kalo citer best, tp skrg baca buku tu utk melelapkan mata.. :)

ely, bagus... bagusss... ingat apa cikgu cakap.. membaca jambatan ilmu... :P

nieza... sila dapatkan di pasaran.. hehehee... kannnn... budak2 ni kalo tgk mak dia rajin membaca, diorang pun ada hati. Aina stakat ni baca tajuk buku lepas laaa... baca isi dlm dia tak kuasaaaa ko... tulisan kan halus2... hahahahaaa

normaliza.. sama la ngan saya, membeli kemain lagik walhal stok yang ada x abes baca pun.. :P

maya amir said...

bagus aa ckgu ni..mcm nilaa anak murid sayang;))cikgu kalau rajin, cer buat ulasan novel kat sini..ni hah, anak murid cikgu yg tua bangka ni *aku laa tuh*, malas betul nak membaca..kalau ade yg review ringkas, suke laa saya cikgu:))

=sz= said...

minattttt sangat membaca!
tapi sekarang dah kurang baca bahan2 lain sbb "terpaksa" baca segala salasilah atuk nenek artikel jurnal ...uhuks

umimiqdad said...

saya pun minat giler membaca.kalo dolu2 zaman muda satu ari sebuah novel bleh abis..tp bila dah ada anak payah nak abis sebuah pun (tambah dgn giler blogging kannn)teringat masa study dulu selalu sewa buku kat central market..best woo

Sayang.Ibu said...

maya... hahahahaaa... nk suruh acik bg sinopsis, boleh... tp kena la tgg abih baca. bila nk abih baca x bley nak kata... hahahaha... :P

SZ.. tgh sambung study? wahhhh... kalo lah membaca jurnal tu mcm baca novel kan best kannn? ingat dulu ms study, buat thesis.. baca jurnal org.. rs mcm errr... watdehel ini jurnal?? :P

umi.. btol, skrg mmg masa sangat limited. mana nk layan anak2 lg kann. tp tu lah, mcmmanapun curik2 jugak masa yg ada tu sbb dah minat.. :)