Monday, February 23, 2009

Hajaba VS Munawwarah...

Diam tak diam sudah 3 helai tudung Hajaba yang aku beli. Dua helai jenis yang labuh dan sehelai lagi jenis pendek. Aku sebenarnya amat berkenan dengan tudung Munawwarah, semenjak di perkenalkan oleh mama Ealyie (beb...kenapa laa ko sering menjebakkan aku ke kancah yang tak berapa nak sihat nihhh ekkkkk..kihkihkihhhhh), namun niat aku untuk memiliki Munawwarah masih lagi belum tertunai kerana mana laa nak carik Munawwarah kat JB ni kan?Dalam pada itu, aku rasa memang best pakai tudung jenis ini. Tanpa sengaja masa berjalan-jalan kat Plaza Angsana, aku termasuk kat Butik Hajaba. Jadi, aku pun telah merembat tudung kaler kuning ini....

Aku beli yang labuh sebab lebih sesuai untuk ku pakai ke sekolah. Aku tertawan dengan tudung ini kerana amat mudah dan ringkas. Juga mempercepatkan masa bersiapku.

Kemudian aku beli yang pendek ini...

Untuk ku pakai jalan-jalan carik pasal atau bile malas nak gosok tudung p skolah, aku blasah je yang pendek nih..hehhehee..Memang best lagi kurasa pakai tudung nih sebab aku akan sentiasa maintain kemas bile bawak Ainin dalam sling. Tak laaa aku berubah jadik ibu yang serabai dengan tudung senget sebelah bile pakai sling...;) Yelah kannn...bawak anak, bawak anak jugak, tapi ibu tetap laa nak melaram....kihkihkihhh...

Kemudian baru-baru ini, masa berjalan-jalan dengan mak aku kat angsana, aku terbeli lagi satu tudung....

Alasannya..aku punye tudung bawal ijau, batunya dah banyak yang tanggal.

Jadi, kesimpulannya aku dah ada 3 helai..kebarangkalian menambah bilangannya lagi amatlah besar. Aku selesa dengan design Hajaba ini. Namun...aku masih lagi menyimpan keinginan memiliki Munawwarah. Dan aku juga telah berjaya memujukpaksakan Mr Hubby supaya bawak aku ke KL cuti sekolah bulan 3 nanti. Konon-kononnya nak melawat kawannya yang baru dapat baby..tapi niat sebenar aku pastilah nak ke Kedai Munawwarah...hihihiiiii.... Harap-harap, bolehlah aku melaram Munawwarah pulak nanti...wahahahhahaaaaa

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Intan, muka intan sesuai betul ngan tudung nih..mimi selai pon belum ada lagi...takut pipi nampak tersembul pakai tudung cenggini..ngee..

sayangibu said...

kihkihkihhh..bulih jek mimi...ekjas2 tudung tu..kite pun tembam gak sbenornye..tp bile ekjas2..nampak bujur sirih jek mukaku..walhal bulat tawww... psstt..masa 1st time p skolah pakai tudung tu, org lain x pernah pakai lg..siap ada suara2 sumbang kata haku cam minah indon..pastu tengok2 skang ramai pulak yang pakai...kahkahkahhhhh

Queenin Murni said...

hehhe..1st time bwk perubahan mmg org mcm jakun sikit.. hehheh! psst pst.. sorry ye nyampuk sini.. wahh..gigih turun kl unt munawwarah.. harap2 masa intan dtg nanti..stok baru dah sampai..tudung derang tu mcm goreng pisang panas..kejap jek hbs.. mungkin munawwarah ni patut buat branch la kan.. peminat die semakin bertambah nampankyer.. :p by the way.. tudung ni mmg sesuwaiii sgt ngan akak! :P

~ As ~ said...

As pun klau malasss nak pakai tudung lipat 2..lipat 3..lipat 4..ku pakai je tudung ni..masuk siap jln gi kerja.. (tu pun masih lmbat masuk opis).. aishhh

Mrs Noba said...

nanti bila dah try munawwarah, habaq kay apa perbezaan antara hajaba dgn munaw?

mamaDhea said...

cunnnyerrr... tudung hajaba tu.. ;P
si pemakai pon ape kurangnyer.. ;P
klu ko gi munaww, habaq2kan laa berita.. ;)

sayangibu said...

Queenin Murni..salam singgah,thanx sbb sudi meninggalkan jejak. Tulah..harap2 kalo dpt p KL dapatlah merembat munaww barang dua tiga helai...hehehhee..

as btolla kan,tudung nih sempoi, dan cantik..hehhee..

mrs noba..semestinya akan ku buat perbandingan stlh mencuba Munaww kelak..;p

Sha..baek ko pilih, yang mana satu yang cun??..hahahhahaaa...:P

adinsa said...

cikgu..u g dry clean ke semua ariani thai silk..????basuh camana?

Sayang.Ibu said...

ermmm...ada dua yg thai silk.. the black-green & light brown,btw itu bkn ariani...hajaba tu.. saya just rendam dengan softlan aje...